Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

PRODUCTIEOVERZICHT

AMAZE

Forever Amy »

concert
4/10/2017

Forever Amy neemt je mee op een overweldigende trip doorheen het oeuvre van deze extravagante artieste. Zangeres Alba Plano levert de perfecte jazz- en soulstem. Ze wordt begeleid door de originele band van Amy Winehouse. Dichter bij 'the real thing' kun je niet meer geraken. »

fABULEUS & HETPALEIS »

Virginity
6/10/2017

Van alle popiconen is Prince misschien wel degene die de gemoederen het meest wist te verhitten. Met zijn looks en meeslepende beats, met zijn magistrale talent om mensen te betoveren en op te hitsen, inspireert hij nog steeds veel jonge en minder jonge fans en kunstenaars. Wat maakt een artiest zo spraakmakend en controversieel als hij? »

Theater Zuidpool »

Edward II
12/10/2017

Na de bekende Shakespeare-krachttoer Ten Oorlog bewerkt Tom Lanoye nu ook Edward II, het eerste echte koningsdrama uit de geschiedenis. Hij doet dat voor Theater Zuidpool dat bekend staat om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van theaterklassiekers. »

Bloet & Black Box Revelation »

Stand Down
19/10/2017

Decorte breekt met zijn traditie! Zo zou je de nieuwe voorstelling Stand Down kunnen catalogeren. Deze keer geen ‘herdichting’ van een klassieke theatertekst, maar een volledig nieuwe tekst. Wel trouw aan de grote waarheden en mysteries die de klassieken in zich dragen, dat belooft hij. Liefde en dood blijven centraal staan. Het samenvallen van leven en kunst wordt echter radicaler dan ooit. »

YUKO »

Cher Ami
21/10/2017

Cher Ami vormt een intrigerende en hoogst originele mix van tekst, livemuziek en animatiefilm. Het verhaal is waargebeurd en gaat over drie dieren die tijdens de Eerste Wereldoorlog meevochten aan het front in Vlaanderen. Dieren waren toen een bron van rijkdom, dienen als werkkracht en werden ook ingezet op het strijdtoneel. De voorstelling toont de oorlog op die manier vanuit een heel eigen en vormelijk zeer vernieuwende, hedendaagse ooghoek. »

SLESH Streaming Session feat The Hook Up »

Slesh Streaming Sessions i.s.m. Cultuurcentrum Brugge
2/11/2017

Met de donkere winterdagen voor de deur zoekt SLESH Streaming Sessions de gezelligheid van de Stadsschouwburg op. In één van de best bewaarde stadstheaters van Vlaanderen krijgen ze de unieke kans een streaming sessie te houden, in de met bladgoud bedekte foyer zal The HOOK UP de deuntjes verzorgen. »

De Roovers »

Arabische Nacht
21/11/2017

Francisca kan zich niet herinneren dat ze ooit een Arabische prinses was. Samen met haar vriendin Fatima woont ze in een appartement. Elke avond valt ze er op de sofa in een diepe slaap. Niets of niemand kan haar wakker krijgen tot op een bloedhete zomernacht drie mannen haar proberen te kussen: de syndicus van de woonblok, een romantische voyeur en Fatima’s vriend Kalil. »

Berlin »

Zvizdal
22/11/2017

Tsjernobyl, 1986. Pétro en Nadia, een echtpaar geboren en getogen in Zvizdal, weigeren te verhuizen na de grote kernramp. Allebei de tachtig ver voorbij, willen ze in hun oude dorp en in hun huis blijven. Ze houden stand in hun spookdorp in de besmette zone. Zonder stromend water, elektriciteit of telefoon. Zvizdal is een verhaal over eenzaamheid, overleven en armoede, maar ook en vooral over de onverwoestbare liefde tussen twee mensen. »

The Violent Husbands »

Eindelijk Eerlijk
25/11/2017

Met hun laatste succesplaat Hot Wood, volledig opgenomen aan een kampvuur onder een verlaten spoorwegbrug, zijn The Violent Husbands een nieuwe weg ingeslagen. Ze gaan steeds verder terug naar de oorsprong en de oerfuncties van muziek. Ze onderzoeken hoe ze die verhalen kunnen ervaren in hun oorspronkelijke puurheid, rechtstreeks vanuit de bron. »

Matthias Romir »

Life is ... (short stories)
19/12/2017

Met zijn voorstelling Life is … (short stories) nestelt hij zich ontegensprekelijk binnen de wereldtop. Hij brengt zijn publiek in vervoering met een verzameling absurde anekdoten uit het soms waanzinnige dagelijkse bestaan. Hij doet dat in een mix van circustheater, theater en video-art. »

Sioen »

Sioen Plays Graceland
20/12/2017

De Gentse rasartiest Sioen ging aan de slag met deze legendarische plaat en werkte hiervoor, net als Paul Simon zelf, met Zuid-Afrikaanse zangers. Het begon allemaal op Gent Festival als een éénmalig project, maar na twee uitverkochte avonden zorgde het enthousiasme van het publiek voor een vervolg dat voorlopig nog géén einde kent. »

Abatoir Fermé »

Hamlet
16/1/2018

Wie het werk van Abattoir Fermé kent, weet dat dit niet zomaar de zoveelste bewerking wordt. Deze Hamlet wordt een onheilspellend, gitzwart en visueel prikkelend relaas met een flinke scheut donkere of burleske humor. De beeldtaal van Abattoir Fermé is hypervisueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie. »

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag »

TETRIS Mon Amour
18/1/2018

TETRIS Mon Amour is een metafoor voor het echte leven. Wie zichzelf harder pusht, kan zijn levensscore verbeteren. Zaak is vooral je zelfbeheersing niet te verliezen. De lat ligt steeds hoger en de totale ineenstorting ligt altijd op de loer. De muziek is van Thijs de Vlieger, bekend van het succesvolle elektronische trio NOISIA. »

Marieke Dermul »

European Citizen Popsong
23/1/2018

Ook als jonge theatermaker uit Brugge, Vlaanderen en België, ontsnap je niet aan de Europese context. De debatten en vragen rond de toekomst van dit Europa zijn weer stevig opgelaaid. Tijd om het Europa van vandaag eens met een frisse blik onder de loep te nemen. »

Theater Malpertuis »

Europa in de herfst
30/1/2018

Zeven jonge acteurs met diverse achtergrond verdiepen zich in de staat van de Europese staat en zoeken naar antwoorden. Door zichzelf en anderen vragen te stellen en door te spelen, want waar de theorie ophoudt, kan toneel spelen verhelderend of bevrijdend werken. »

Cirque Inextremiste »

Extrêmités
2/2/2018

Jongleerballen en kegels zijn leuk, zeker als je circus wil maken. Een rolstoel en gasflessen zijn dat ook en daar kun je pas bizarre trucs mee uithalen. Dat is alvast het inzicht vol lef van Cirque Inextrémiste. Vanaf de eerste minuut voel je dat dit Franse drietal niet zomaar een doordeweekse vertegenwoordiger is van het actuele nieuwe circus. »

Sanderijn Helsen & Anna Vercammen »

Hoe de speeltuin de wereld redt
6/2/2018

Deze voorstelling werd afgelast. »

Les Boukakes »

concert
8/2/2018

Les Boukakes, een samentrekking van de twee meest vaak gebruikte racistische scheldwoorden, is raïrock recht voor de raap! De band vertegenwoordigt de ideale mix tussen Oosterse en Westerse invloeden en staat garant voor een Mediterraans feest om 'U' tegen te zeggen. »

Soviet Grass + Black Roses »

Daverend/Unplugged
16/2/2018

Soviet Grass brengt rock zoals rock hoort te zijn: vaak vunzig en vuil, met een pompende, groovy en af en toe psychedelische sound. De band maakt gebruik van de clichés uit het genre, maar zonder goedkoop of gratuit te klinken. Hun songs komen altijd zeer netjes op hun pootjes terecht. Ze spelen heerlijke warme bluesrock die doet denken aan onder meer The Black Keys. De groep tourde vorig jaar nog met Balthazar door Europa en is stilaan klaar om de rest van de wereld te veroveren. »

Trajal Harrell »

Antigone Sr. / Twenty looks or Paris is burning at the Judson Church (L)
22/2/2018

New York, begin jaren 60. In Greenwich Village vindt een groep dansers en choreografen, onder wie Lucinda Childs en Steve Paxton, de postmoderne dans uit. Ze zijn blank, behoren tot de artistieke elite en introduceren alledaagse, authentieke bewegingen in de danstaal. Tegelijkertijd ontstaat in de 'ballrooms' van Harlem de 'voguing dansstijl', beoefend door Afro-Amerikanen en Latino’s, door gays en transseksuelen. 'Voguing' is heel erg ‘poppy’ en modieus, maar zoekt evenzeer naar ‘echte’ bewegingen. »

Groupe acrobatique de Tanger »

Halka
28/2/2018

In hun nieuwe productie Halka keert de Groupe Acrobatique de Tanger terug naar hun oorsprong: het strand. Het is een plaats waar lichamen worden verborgen of blootgesteld, waar mensen komen om te spelen, flirten en zich te ontspannen. Bovendien komen in Marokko de ‘troupes’ en families van de acrobaten samen op het strand om er te trainen en zich met elkaar te meten. »

Ontroerend Goed »

Fight Night
31/3/2018

Ontroerend goed daagt het publiek bij elke voorstelling uit om voorbij de grenzen van theater te kijken en te denken. Heel vaak vertrekken ze daarbij vanuit hun heel eigen persoonlijke ervaringen om zo bij grotere thema’s uit te komen. De spanning van het onvoorspelbare vormt vaak het vertrekpunt en het publiek zelf is voor hen de hoofdrolspeler. »

Toneelgroep Maastricht »

La Superba
17/4/2018

Wie eerder durfde verdwalen in de briljante roman van Ilja Leonard Pfeijffer, voelt ongetwijfeld nog de broeierige sfeer van de Italiaanse stad Genua, La Superba. De topcast van toneelgroep Maastricht sleurt je mee in dit zwoele labyrint van ratten en kerken, van gelukzoekers en avonturiers. »

Jan Martens / GRIP in samenwerking met NAH »

RULE OF THREE
18/4/2018

Voor RULE OF THREE werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. NAH, een Amerikaanse producer en drummer mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Zijn muziek draagt sporen van DIY punk, noise en avant jazz en baadt in de rusteloosheid van hip hop. »

STÖRDT »

aMAZe ism Cultuurmanagement VIVES Brugge
30/4/2018

Studenten Cultuurmanagement van VIVES Brugge organiseren in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge en aMAZe een cultureel gestoorde avond, geheel naar eigen invulling. »

Salva Sanchis »

Radical Light
4/5/2018

In Radical Light gaat choreograaf Salva Sanchis in dialoog met de muziek van Discodesafinado, het muzikale duo waarmee sound designer en componist Senjan Jansen en Joris Vermeiren een fusie van minimale techno en experimentele elektronica brengen. Jansen verzorgde de sound design en/of mixing voor films als Anyway The Wind Blows, Linkeroever en Ex-drummer. Hij werkte ook al samen met Wim Vandekeybus. »

Hof Van Eede, KOPERGIETERY & LAZARUS/ARSENAAL »

Salon Secret
9/5/2018

We kunnen vandaag terugvallen op een nooit geziene batterij aan communicatiemiddelen. Er is telefoon, gsm, mail, facebook en twitter, maar toch lijken we elkaar steeds minder echt te kunnen bereiken. Als we elkaar dan al vinden, dan dringt nog weinig wezenlijk tot ons door. »