D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  

2,11/5/2018

« terug naar overzicht

THE CAPPAERT SISTERS ZINGEN IN HET DONKER

“Through a keyhole” – (album release)

2 zussen, 2 stemmen. Verstrengeld DNA. Genetic blend.
Een “ongeziene” reis waar warme tonen vol berg-overschrijdende melodieën u meevoeren door een compleet verduisterde concertzaal. Leg het vertrouwen in de blinde begeleider die u persoonlijk en op de tast naar uw zitplaats brengt. Het hart weerspiegelt zichzelf in een kader van confronterende duisternis. Een musette vol petites histoires over lust, liefde, fantasie, familiewortels, volharding, eenzaamheid, vaders, afscheid en simpele faits d’ hivers.
Niet alleen u, maar ook de muzikanten worden blootgesteld aan de uitdagingen die duisternis met zich meebrengt.
Een concert waar ook ongepolijste en onvoorziene onvolmaaktheden als gasten mogen vertoeven, tussen het publiek.

Ergens op een desolate Picardische krijtrots waar aan de voet 1 bakker, 1 straat en 1 café éénzelfde kous delen, schrijft Annelies Cappaert, haar teksten en muziek. Sarah Cappaert voegt specerijen en kleine accent aigu’s toe met haar stemkleur. De concertreeks “in the dark” ontstaat nadat Annelies Cappaert jarenlang weg en weer rijdt naar dit afgelegen rots-huis. Ze schrijft songs in een zichzelf aangeleerde eigenzinnige taal en laat deze jarenlang nauwelijks aan iemand horen. Het was producer, filmcomponist en arrangeur Steve Willaert die het eerder ongewone schrijftalent opmerkte en onderstreepte in zijn unieke karakter: “Ze schrijft muziek in kleurrijke penseelstrepen. Het zijn melodisch ongepolijste juwelen waar het gevoel primeert. Haar teksten zijn gelaagd en onthullen zich als Matroesjka’s. Een schrijfster die leeft ìn en voor haar liedjes.”

Deze unieke concertreeks “in the dark” waar de zussen de release van hun nieuwe album “through a keyhole” aan het grote publiek voorstellen, is enkel mogelijk door de samenwerking met en steun van Blindenzorg Licht en Liefde. Als visuele prikkels wegvallen en je enkel kunt terugvallen op je tastzin, geuren en geluiden, word je kwetsbaar en keer je je meer naar binnen. Dat kan wel confronterend zijn. Het is de uitdaging om jezelf over te geven aan die duisternis, de luiken voor je venster-blik op de wereld te sluiten en het onbekende te betreden. Een team van blinde en slechtziende mensen maken de hele logistiek mogelijk.”

Door de kieren sijpelt na een tijdje het licht binnen op het podium…

organisatie: XiNiX, Blindenzorg Licht en Liefde


WO 02/05/2018 - 20:00
VR 11/05/2018 - 20:00
Prijs
20 euro - xinix@lichtenliefde.be of tel. 050 40 60 15
Locatie
Biekorf Theaterzaal
Sint-Jakobsstraat 8
8000 Brugge