D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  

AMARISZI / LA PANIKA

balkanmuziek

De Nederlandse band Amariszi kiest resoluut voor een specifieke identiteit en sound binnen de uitgebreide Balkanfamilie. Hun keuze voor eigen nummers is op zich al gedurfd, maar een unieke Balkansignatuur ontwikkelen waarin ook pop, reggae en swing harmonieus versmelten, geeft de muziek van Amariszi een bijzondere dimensie. Voeg daar nog bij dat zangeres Merel Simons ook graag haar spraakvermogen uittest op zowel Nederlands, Arabisch, Italiaans en Turks, dan mag het duidelijk zijn dat we het weekend behoorlijk avontuurlijk inzetten.

Wat volgt, is een blij weerzien met één van de groepen uit de vroegste edities van Airbag. Ontstaan uit een toevallige ontmoeting tussen de Belgische saxofonist Benito Blancquaert, de Bulgaarse Roma-accordeonist Petar (Pesho) Elmazov en de Franse trompettist Jean-Pierre Lietard met een gedeelde passie voor de muziek uit de streek rond de Zwarte Zee. Zij nemen het voortouw in een kosmopolitisch collectief, dat niet meer of niet minder ambitie heeft dan een typische dorpsfanfare in de Balkan.
Zij componeren, arrangeren en musiceren de traditionele Roma-liederen en Balkanmelodieën met een diepgewortelde zin voor virtuositeit en aangeboren gezelligheid, met de garantie dat elk optreden uitmondt in een spetterend, beheerst maar uitzinnig feest.

VR 01/06/2018 - 20:00
Prijs
10 euro vvk 12 add
Locatie
Magic Mirrors
Kruisvest
8000 Brugge
Amariszi
Merel Simons (zang), Kay Krijnen (accordeon), Peer Thielen (gitaar), Fedde Sappelli (bas), Dolf Huybers (drums), Sylvia Hlynsdottir (trompet), Simon Kelaita (tenorsax), Jon Bittman (altsax)
La Panika
Benito Blancquaert (saxofoon, klarinet, dwarsfluit), Pesho Elmazov (accordeon), Jean-Pierre Lietard (trompet), Gaspard Vanardois (viool), Cedric Gillemend (sousafoon), Hendrik Dobbelaere (bariton tuba), Christian Laisné (bariton tuba), Dzemsid Zejnelov (tapan, percussie)