D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  

31/5/2018

« terug naar overzicht

TROBALKANSKA / ANAVANTOU

Catalaanse rumba en Braziliaanse forro

Drie fascinerende accordeonisten uit twee uithoeken van het Europese vasteland, verenigden zich rond een opmerkelijk transcontinentaal project. Drie muzikanten met een voorkeur voor nostalgische volksliederen uit hun geboortestreken, die graag verhalen vertellen vol fantasie, romantiek en nostalgie.
Zij stelden een songboek samen uit het volkse Catalaanse en Baskische repertoire, aangevuld met fragmenten uit de Centraal-Europese culturele tradities.

Het muzikaal collectief Anavantou vormt een explosieve kruisbestuiving van Braziliaanse en Belgische muzikanten met een voorliefde voor de feestelijke Braziliaanse forro-traditie. Een muziekstijl die vooral in het Noordoosten van Brazilië erg populair blijft en de motor vormt voor een levendige folklore tijdens volksbals en dansfeesten.  Forro bevat naast traditionele elementen uit de Braziliaanse volksmuziek ook meer Westerse elementen die teruggaan op de Franse kolonisatie.

Ook de naam Anavantou verwijst naar de Creoolse verbastering van de Franse uitdrukking ‘en avant toute!’. De groep staat garant voor erg levendige live-acts, met potige percussieve ritmes en opzwepende melodieën onder het motto ‘voorwaarts dans …’

DO 31/05/2018 - 20:00
Prijs
10 euro vvk 12 euro add
Locatie
Magic Mirrors
Kruisvest
8000 Brugge
Anavantou
Dudu Prudente (percussie, drums), Gwenaël Francotte (drums, percussie), Julien de Borman (accordeon), Julio Rêgo (harmonica), Matthieu Chemin (bas, contrabas), Martin Kersten (saxofoon, fluit), Nino Karvan (zang), Pedro Mendoça (percussie, fluit), Sébastien Willemyns (keyboard, viool)
Trobalkanska
Joan Garriga, Carles Belda, Ivica Vucelja (accordeon)