V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

MAANDOVERZICHTKies een andere maand:

SEPTEMBER 2017

ZO 17 SEP

Cultuurmarkt »

feestelijke opening van het culturele seizoen

Biekorf Theaterzaal
Ook dit jaar neemt Cultuurcentrum Brugge met veel enthousiasme deel aan de Cultuurmarkt. Op deze dag stellen we niet alleen onze deuren open, maar presenteren we ook teasers van wat we komend seizoen in petto hebben. »
DO 21 SEP

Belgian Brass & Frank Deleu »

Slotconcert beiaardseizoen 2017

Stadsschouwburg
In de middeleeuwen waren in alle grote steden koperblazers actief. Bij grote feestelijkheden konden blazersgroepen soms meer dan 20 musici bevatten. Hun muziek was ook nauw verbonden met de beiaard. Tijdens het concert geven afscheidnemend stadsbeiaardier Frank Deleu en Belgian Brass dit historische blazersrepertoire een stevig swingende, hedendaagse toets. »
VR 22 SEP

PURA VIDA ft. BLEUE + OZI ONE »

Daverend/Unplugged

Daverlo
Een nieuw seizoen openen, betekent feest! Het collectief PURA VIDA opereert vanuit de Lost Ark Studio van Bregt De Boever in Maria-Aalter, maar heeft van bij het ontstaan in 2006 heel wat Bruggelingen in de rangen. Live staan ze garant voor een show vol energieke rootsreggae, beïnvloed door dub, blues, ska en soul. »
ZA 23 SEP

The Band by Winterland '76 & special guests »

The Last Waltz

MaZ
Het afscheidsconcert van The Band, de voormalige begeleidingsgroep van Bob Dylan, op 25 november 1976 in de Winterland Ballroom in San Francisco, geldt in het geheugen van menig rock- en folkfanaat als het orgelpunt van een generatie artiesten die de muzikale contouren van de sixties en seventies inkleurden. Veertig jaar na datum herhaalt het kruim van de jonge Belgische rockscene dit gedenkwaardige feestje tijdens een zinderend tributeconcert. »

Marthe Coolens & Emma Pollet »

Free Space: Playtime 1

Bogardenkapel
Playtime is de titel van een project dat twee tentoonstellingen, een reeks workshops en een dag rond digitale games omvat. In deze reeks worden verschillende aspecten van spel, spelen en 'gaming' binnen onze actuele cultuur benaderd. Volgens statistieken vormt 'gaming' vandaag de meest beoefende culturele activiteit. »
ZO 24 SEP

Alles loopt op rolletjes / Chonk »

De Mobiele Speelkamer & Tattoo on Wheels / Krijt!

MaZ
Naast ‘Schommelstoel’ valt er nog vanalles te beleven in en rond de MaZ. Ontdek hier de randprogrammatie! »

Gilles Monnart / Un Oeuf Is Un Oeuf »

Schommelstoel

MaZ
Schommelstoel is een woordeloos verhaal over angst en verwondering, vriendschap en afscheid nemen. Mime en bewegingstheater, in combinatie met verrassende en grappige animaties, maken van Schommelstoel een visueel prikkelende voorstelling waarin de grens tussen film en live bewegingstheater vervaagt. »
DI 26 SEP

Compagnie Cecilia »

Zingarate

Op locatie
Zingarate stamt uit het Italiaans en betekent zoveel als grap, onzin, kloterij. Het klinkt ook als een doldwaze combinatie van zingen en karate. En, dat is precies wat regisseur Arne Sierens inspireerde. Daarbij heeft Sierens een grote fascinatie voor Italiaanse films uit de jaren 70 met superieure acteurs zoals Ugo Tognazzi, Philippe Noiret, Vittorio Gassman of Marcello Mastroiani en hun typische ‘supercazzola’ of snelle nonsens zinnen. »
WO 27 SEP

Omar Rajeh / Maqamat »

Beytna

MaZ
‘Beytna’ betekent in het Libanees ‘uitgenodigd worden bij iemand thuis’. Eten speelt daarbij een wezenlijke rol. Zo ook in deze voorstelling. Een gelegenheidscollectief van dansers en muzikanten uit verschillende continenten en culturen ontmoeten elkaar rond een banket. De zeven kunstenaars koken, eten, drinken, praten en dansen. Aan tafel houden ze de hedendaagse dans uit ieders land tegen het licht. Hoe verhoudt die zich tot de traditie? Wat is de betekenis van ‘hedendaags’? »
VR 29 SEP

Martha!Tentatief »

A blackbird on a branch - Ne merel op nen tak

Daverlo
Op een dag besluit David te verhuizen. Niet zomaar naar ergens, maar gewoon naar de andere kant van de wereld. Een half jaar later stapt hij op het vliegtuig richting Sao Paulo. David kennen we allicht nog het best als David Bovée, muzikant en gewezen lid van Think Of One. Altijd al een curieuze kerel geweest, die David. »
ZA 30 SEP

Le Mystère des Voix Bulgares »

concert

Stadsschouwburg
Na een onderbreking van meer dan 20 jaar maakt dit uitzonderlijk getalenteerd en populair ensemble in de herfst van 2017 een comeback. In dit nieuwe album gaat het koor op zoek naar de link tussen Bulgaarse folk en andere tradities en culturen, zonder evenwel de identiteit en eigenheid van de Bulgaarse stemmen te verliezen. Hiermee geven ze de traditionele folk een heel nieuw en internationaal élan. »