M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

MAANDOVERZICHTKies een andere maand:

JANUARI 2018

EXPO

Christian Rizzo »

La respiration des yeux dans le cadre

De Bond
Deze tentoonstelling kadert binnen het hedendaagse dansfestival December Dance 17. Curator Christian Rizzo stelt een tentoonstelling samen met als rode draad het lichaam in beweging of verandering. Samen met 'Le Fresnoy - Studio national des arts contemporains', selecteert hij een reeks film- en video-installaties. Daarnaast focust hij op het werk van fotograaf en filmmaker SMITH (Dorothée Smith) rond gender gerelateerde metamorfoses. Ten slotte presenteert hij ook een selectie eigen beeldend werk, in samenwerking met de Taiwanese kunstenaar Iuan Hau Chiang. »
EXPO

Fotonale Brugge 2017 »

Spel

Brugotta Hal Burg
Voor de zesde editie van de toonaangevende fotografiewedstrijd Fotonale Brugge werken honderden fotografen rond het thema 'spel'. Een professionele jury selecteert uit de inzendingen drie winnaars en vijftig foto's die deel zullen uitmaken van de jaarlijkse tentoonstelling in de Brugotta Hal Burg. »
ZO 07 JAN

Collectif Petit Travers »

Nuit

MaZ
Collectif Petit Travers behoort tot de top van de jongleerkunst. Zowel kinderen als volwassenen kijken met grote ogen en open mond naar hun verbluffende verbeelding van een betoverende ‘nacht’ die lang blijft nazinderen. »

Collectif Petit Travers »

Nuit

MaZ
Collectif Petit Travers behoort tot de top van de jongleerkunst. Zowel kinderen als volwassenen kijken met grote ogen en open mond naar hun verbluffende verbeelding van een betoverende ‘nacht’ die lang blijft nazinderen. »
DO 11 JAN

Het Zuidelijk Toneel »

King Lear

Stadsschouwburg
King Lear en Hamlet worden vaak in één adem genoemd als Shakespeares rijkste creaties. In een zeer krachtige beeldtaal en met een onstuitbare, stuwende energie geven Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis deze absolute klassieker een heel hedendaagse interpretatie. Regisseur Simon De Vos plaatst de feiten in het licht van de huidige politieke situatie in de Europese Unie, wat zorgt voor een heel actuele Lear. »
ZA 13 JAN

fABULEUS & Ballet Dommage »

Klutserkrakkekilililokatastrof

Daverlo
Klutserkrakkekilililokatastrof schippert tussen een zigeunerverhaal, Tom & Jerry, een Spaans-Italiaanse soap en het Eurovisiesongfestival. De aanstichters van deze vrolijke chaos zijn twee personages met een niets ontziende passie voor het podium. »

HOMERECORDS.BE »

Labeldag

Biekorf Theaterzaal
Geen voorstelling die beter thuishoort binnen onze Radio Columbus-reeks als deze. Onder de noemer Labeldag bieden we je immers een avontuurlijke concertavond met muziek uit de hele wereld. Drie bands en muzikanten staan op het programma: Osman Martins, Lara en Ialma. »
DI 16 JAN

Abatoir Fermé »

Hamlet

Stadsschouwburg
Wie het werk van Abattoir Fermé kent, weet dat dit niet zomaar de zoveelste bewerking wordt. Deze Hamlet wordt een onheilspellend, gitzwart en visueel prikkelend relaas met een flinke scheut donkere of burleske humor. De beeldtaal van Abattoir Fermé is hypervisueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie. »
DO 18 JAN

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag »

TETRIS Mon Amour

MaZ
TETRIS Mon Amour is een metafoor voor het echte leven. Wie zichzelf harder pusht, kan zijn levensscore verbeteren. Zaak is vooral je zelfbeheersing niet te verliezen. De lat ligt steeds hoger en de totale ineenstorting ligt altijd op de loer. De muziek is van Thijs de Vlieger, bekend van het succesvolle elektronische trio NOISIA. »
ZA 20 JAN

Toneelhuis / Guy Cassiers »

Het kleine meisje van meneer Linh

Stadsschouwburg
Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Ze komen terecht in een centrum voor asielzoekers. De toewijding waarmee hij zich over het kind ontfermt, maakt van hem het mikpunt van spot. Guy Cassiers ensceneert deze aangrijpende vertelling over de vluchtelingenproblematiek op een ingetogen, maar heel poëtische wijze. »
ZO 21 JAN

rondleiding »

Achter de schermen van de Stadsschouwburg

Stadsschouwburg
Soms is wat zich in de coulissen van het theater afspeelt minstens even verbazingwekkend als de voorstelling zelf. Tijdens deze rondleiding nemen we je mee achter de schermen van de Stadsschouwburg die één van de best bewaarde stadstheaters van Europa is. »
DI 23 JAN

Marieke Dermul »

European Citizen Popsong

Biekorf Theaterzaal
Ook als jonge theatermaker uit Brugge, Vlaanderen en België, ontsnap je niet aan de Europese context. De debatten en vragen rond de toekomst van dit Europa zijn weer stevig opgelaaid. Tijd om het Europa van vandaag eens met een frisse blik onder de loep te nemen. »
WO 24 JAN

Compagnie Fêtes galantes / Béatrice Massin »

Mass B

Stadsschouwburg
Met haar passie voor barokke dans wordt de Franse choreografe Béatrice Massin wel eens ‘een muzikant van de ruimte’ genoemd. Haar nieuwste creatie Mass B, op fragmenten uit Bachs Hohe Messe en deels bewerkt door geluidskunstenaar Emmanuel Nappey, balanceert zorgvuldig tussen barokke en hedendaagse dans. Het resultaat is een energieke dialoog tussen het individu en de groep: de kunst van de fuga, maar dan in een gedanste versie. »
DO 25 JAN

Het Kwartier & fABULEUS »

Het puin van Eden

Daverlo
Arend Pinoy, Wanda Eyckerman, Freek Mariën & Carl von Winckelmann maakten samen "Het Puin van Eden". Een voorstelling voor jonge tieners. Over insiders en outsiders. Over meedoen of toekijken. Over hoe anderen je veranderen. Over de grenzen van fantasie. En de vervaldatum van vriendschap. »
VR 26 JAN

NTGent »

Oogst van de wrok

Stadsschouwburg
‘Perceval blijft Perceval: een kwaliteitslabel, een theaterbeest, een verhalenverteller, een regisseur uit de Champions League’, zo bejubelde deredactie.be Percevals magistrale bewerking van The Grapes of Wrath van de Amerikaanse auteur John Steinbeck. »
ZA 27 JAN

Kamagurka »

#Hahaha

Daverlo
#Hahaha wordt een voorstelling waarin Kamagurka afwisselend speelt en leest. Hij brengt nieuw materiaal in combinatie met teksten die tot dertig jaar terug gaan. Archeologie dus, maar zowel oud als nieuw archiefmateriaal zullen angstaanjagend actueel klinken. En, zoals we van Kama gewoon zijn, gaat hij ook graag de interactie aan met het publiek aan. »
ZO 28 JAN

Comp.Marius »

de schpountz

Stadsschouwburg
De bruiloft van Figaro wordt 'de schpountz'. Comp. Marius is een vaste gast bij Cultuurcentrum Brugge. Het gezelschap vertaalt en bewerkt zowel klassieke toneelteksten als romans en vertoont daarbij een voorkeur voor de betere komedie. Hun repertoire is uitgebreid en gevarieerd. In Brugge presenteren ze de Schpountz van de bekende Franse schrijver, regisseur en filmmaker Marcel Pagnol, schrijver van onder meer Topaze. »
DI 30 JAN

Theater Malpertuis »

Europa in de herfst

De Werf
Zeven jonge acteurs met diverse achtergrond verdiepen zich in de staat van de Europese staat en zoeken naar antwoorden. Door zichzelf en anderen vragen te stellen en door te spelen, want waar de theorie ophoudt, kan toneel spelen verhelderend of bevrijdend werken. »
WO 31 JAN

Eriksson Delcroix & Sun*Sun*Sun Orkestra »

concert

Stadsschouwburg
Rasmuzikant Bjorn Eriksson speelde bij bands als Zita Swoon en Admiral Freebee. De bevallige Nathalie Delcroix is vooral bekend als zangeres van Laïs. Sinds enkele jaren vormen ze samen het mooiste countrykoppel van Vlaanderen. »