W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

OVERZICHT EXPOKies een andere seizoen:

SEIZOEN 2017-2018

Joris Perdieus, Wim Wauman, Craig Havens ... »

14 april t.e.m. 3 juni 2018

De tentoonstelling Playtime 2 slaat een brug tussen het spelmotief in de letterlijke en de metaforische zin. In De Bond focussen kunstenaars Joris Perdieus en Wim Wauman op het spel in metaforische zin. De Amerikaanse kunstenaar Craig Havens benadert het thema op letterlijke wijze en zoomt in op het 'Rad der Fortuin', het langstlopende televisiespel in de geschiedenis. »

Maria Degrève »

29 april t.e.m. 10 juni 2018

Maria Degrève maakt als beeldend kunstenares gebruik van verschillende media: schilderijen, video's, foto's, textiel, sculpturen, installaties en performances. In De Bond is een overzicht van haar werk te zien. Samen met gastcurator Isabelle De Baets ontwikkelt ze een parcours dat de verschillende periodes uit haar loopbaan in kaart brengt. »

AIR-Biekorf 2 »

27 april 2018 t.e.m. 24 mei 2018

Vorig jaar ging het project AIR Biekorf van start. Voortaan zal elk jaar een Brugse kunstenaar de witte muur in de gang van de Biekorf Theaterzaal op creatieve manier invullen. Dit jaar kreeg de kunstenaar de opdracht om te werken rond ons centrale thema 'spel'. Hij is daarmee onze tweede 'artist in residence'. Aan dit werk is ook een tentoonstelling gekoppeld. We daagden opnieuw verschillende kunstenaars uit om zich te laten inspireren door dit werk en er een antwoord op te bieden. Het resultaat is een intrigerende kruisbestuiving tussen professionele kunstenaars, kunststudenten en amateurkunstenaars. »

Triënnale Brugge 2018 »

5 mei t.e.m. 16 september 2018

Cultuurcentrum Brugge zet in het kader van de Triënnale Brugge 2018 een grote Free Space tentoonstelling op in De Bond. Verschillende West-Vlaamse professionele kunstenaars geven hun interpretatie aan het thema van de Triënnale, namelijk 'Liquid City' of 'de vloeibare stad'. Ze presenteren daarbij zowel individueel werk als groepswerk. »

Christian Rizzo »

6 december 2017 t.e.m. 28 januari 2018

Deze tentoonstelling kadert binnen het hedendaagse dansfestival December Dance 17. Curator Christian Rizzo stelt een tentoonstelling samen met als rode draad het lichaam in beweging of verandering. Samen met 'Le Fresnoy - Studio national des arts contemporains', selecteert hij een reeks film- en video-installaties. Daarnaast focust hij op het werk van fotograaf en filmmaker SMITH (Dorothée Smith) rond gender gerelateerde metamorfoses. Ten slotte presenteert hij ook een selectie eigen beeldend werk, in samenwerking met de Taiwanese kunstenaar Iuan Hau Chiang. »

Fotonale Brugge 2017 »

6 t.e.m. 14 januari 2018

Voor de zesde editie van de toonaangevende fotografiewedstrijd Fotonale Brugge werken honderden fotografen rond het thema 'spel'. Een professionele jury selecteert uit de inzendingen drie winnaars en vijftig foto's die deel zullen uitmaken van de jaarlijkse tentoonstelling in de Brugotta Hal Burg. »

INPUT-OUTPUT »

21 oktober t.e.m. 19 november 2017

Cultuurcentrum Brugge organiseert voor de zevende maal Input-Output, een wedstrijd en tentoonstelling voor jonge beeldende kunstenaars. Het doel van deze wedstrijd is om beloftevolle jonge artiesten een kans te bieden om met hun creaties naar buiten te treden en zichzelf naar de kunstwereld toe te profileren. Iedereen die geboren is ná 31 december 1982 en vóór 1 januari 2000, kan gratis deelnemen aan deze wedstrijd. »

Input/Output - De Tank »

21 t.e.m. 29 oktober 2017

Cultuurcentrum Brugge organiseert in samenwerking met Het Entrepot (DE TANK) een netwerkmoment en pop-uptentoonstelling naar aanleiding van de tentoonstelling en de prijsuitreiking van de zevende editie van INPUT/OUTPUT. Drie kunstenaars presenteren voor de gelegenheid werk op de benedenverdieping. »

Marthe Coolens & Emma Pollet »

23 september t.e.m. 22 oktober 2017

Playtime is de titel van een project dat twee tentoonstellingen, een reeks workshops en een dag rond digitale games omvat. In deze reeks worden verschillende aspecten van spel, spelen en 'gaming' binnen onze actuele cultuur benaderd. Volgens statistieken vormt 'gaming' vandaag de meest beoefende culturele activiteit. »