Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

FESTIVALS

« overzicht festivalsnull


17/03/2017 - 24/03/2017

BELMUNDO

Dit fijne festival is aan de tweede editie toe en brengt je in het voorjaar al in Zuiderse sferen. De vuurtoren schijnt volop op de mediterrane wereld met dit jaar de focus op muziek. Van fado tot hippe retropop uit het verre hartland van Egypte.
VR 24 FEB

Clash »

film in samenwerking met MOOOV

Lumière
Cultuurcentrum Brugge en MOOOV, films met zicht op de wereld, presenteren dit seizoen samen drie films. Tweede in de rij is de film Clash, als prelude op het Belmundo festival van vrijdag 17 tot en met zondag 24 maart 2017. »
VR 17 MRT

Egyptian Project »

concert i.k.v. Belmundo

Stadsschouwburg
De jonge Franse muzikant Jérôme Ettinger streek de golven en effende het woestijnzand voor een boeiende confrontatie tussen de etnisch Egyptische traditie en de actuele westerse input van triphop en elektro. Vanuit zijn samenwerking met enkele beslagen Egyptische muzikanten creëert hij een muzikale infusie van meditatieve atmosferen uit de Nijldelta en grootstadgeluiden van Caïro. »
ZA 18 MRT

Sherif Hasuna »

Workshop 'Passie voor Egyptische lekkernijen'

Passion For Food
Belmundo zet ook 'foodies' aan het werk. Samen met Sherif Hasuna, eigenaar en kok van het mediterrane restaurant Passion for Food, tover je enkele Egyptische lekkernijen op tafel. Ze worden na het concert van Alsarah & The Nubatones opgediend tijdens de afterparty in de foyer van de Stadsschouwburg. »
ZA 18 MRT

Alsarah & The Nubatones »

Manara

Stadsschouwburg
Met haar betoverende verschijning en bezwerende stem wordt Alsarah beschouwd als de rijzende ster aan de nog maar pas ontgonnen oase van de Nubische retropop. »
DO 23 MRT

Katrien Van Hecke »

Lezing 'De stem van overlevers. De Armeense genocide'

Foyer Stadsschouwburg
Als introductie op het concert van Vardan Hovanissian & Emre Gültekin Kwartet illustreert Katrien Van Hecke de Armeense kwestie met fragmenten uit romans van zowel Turkse als Armeense schrijvers. Katrien is auteur en historicus en is gepassioneerd door literatuur. »
DO 23 MRT

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin Kwartet »

Adana

Foyer Stadsschouwburg
Dit duo stelde een intimistisch programma samen vol prachtige lyrische en introspectieve stukken met teksten in het Armeens en het Turks, waarbij vooral ook de melancholie van de duduk nadrukkelijk doorklinkt. Als duo willen Hovanissian en Gültekin vooral een innemende hommage brengen aan de vreedzame coëxistentie van beide verwante culturen op vandaag in Adana. »
VR 24 MRT

Miguel João Verhaegen »

Wijndegustatie 'Ontdek enkele heerlijke Portugese wijnen'

Foyer Stadsschouwburg
Voor het concert van Gisela João kun je in de foyer van de Stadsschouwburg enkele karaktervolle wijnen ontdekken uit Portugal. Miguel João Verhaegen (Wijnimport Rabelo) maakt voor u een fijne selectie uit dit bijzondere wijnland. We bieden je daarbij ook enkele passende hapjes aan. »
VR 24 MRT

Gisela João »

concert i.k.v. Belmundo

Stadsschouwburg
Haar debuutalbum sloeg enkele jaren geleden in als een warme golfstroom in de monding van de Taag. Als de toekomst van de fado in de 21ste eeuw bovendien ergens ligt, dan is het wel dicht in de buurt van revelatie Gisela João. Daar zijn alle kenners van het genre het over eens. »