Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

FESTIVALS

« overzicht festivalsnull


B Major! »

01/03/2017 - 05/03/2017

B MAJOR!

Cultuurcentrum Brugge doet grenzen vervagen en trekt binnen B Major de kaart van de wereldmuziek. Muzikanten met roots uit de hele wereld werken mee. Op vrijdag 3 maart 2017 staat in de Stadsschouwburg het ensemble Refugees for Refugees op scene. Het gezelschap werd in mei vorig jaar in het leven geroepen en neemt u mee op een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen.
WO 01 MRT

Dolma Renqingi & Kelsang Hula »

B Major

Rode Kruis Opvangcentrum
Dolma Renqingi en Kelsang Hula: Dolma Renqingi (zang, Tibet) werd geboren in de bergen van Tibet in Amdo. Ze leerde al op zeer jonge leeftijd de zangtechnieken en ontwikkelde zich tot een virtuoze zangeres, tot ze naar Indië vluchtte, waarna ze in België terechtkwam. Dolma is zeer actief binnen de Tibetaanse gemeenschap in België en geeft geregeld optredens samen met de dramyenluid speler Kelsang. Kelsang Hula (zang en dramyen, Tibet) werd in 1977 in Tibet (Amdo) geboren, waar hij als autodidacticus de mandoline leerde spelen. Hij zingt, danst en componeert. Hij ontvluchtte Tibet met zijn instrument en kwam aan in Dharamsala waar de Dalaï-lama hem liet toetreden tot het Tibetan Institute of Performing Arts. In die periode werd hij een lid van de groep Akhopema. »
WO 01 MRT

jamsessie »

B Major

Rode Kruis Opvangcentrum
Zin in een ongedwongen jamsessie met muzikanten van over de hele wereld? Kom dan om 20.00 uur naar het Rode Kruis Opvangcentrum in de Vlamingstraat 55, 8000 Brugge. Iedereen is welkom om te jammen met de muzikanten van Refugees for Refugees en de inwoners van het opvangcentrum. »
DO 02 MRT

Asad Qizilbash & Simon Leleux »

B Major

Rode Kruis Opvangcentrum
Asad Qizilbash (sarod, Pakistan) beheerste al op heel jonge leeftijd de viool en de gitaar, maar het is vooral de sarod, een negensnarig instrument, waarop hij besloot zich toe te wijden, na de grootmeester Amjad Ali Khan. Asad is de enige sarodspeler van Pakistan geworden en geniet van internationale faam : hij deed heel wat buitenlandse tournées, waarbij hij onder andere voor Nelson Mandela speelde. Asad verliet zijn land nadat hij een muziekschool had opgericht, tegen de wil van de extremistische gezaghebbers in de regio. Hij wordt op oosterse percussie begeleid door de Belgische virtuoos Simon Leleux. »
DO 02 MRT

Aman Yusufi & Majid Zare »

B Major

Rode Kruis Opvangcentrum
Aman Yusufi was pas elf toen hij de dambura ontdekte, de tweesnarige langhalsluit die typisch is voor het Hazara-volk, uit het centrale berggebied in Afghanistan. Het duurde niet lang vooraleer hij er intensief mee ging experimenteren en ook zijn stem begon te gebruiken. Wat begon als hobby in dorpjes, scholen en op familiefeesten groeide al snel uit tot een onontkenbare passie en een verzameling van meer dan 30 cassettes met eigen werk. Sinds hij als vluchteling in België belandde, steekt hij zijn lotgenoten een hart onder de riem met prachtige Hazaragi-liederen. Hij wordt op tabla begeleid door Majid Zare (Afghanistan). »
VR 03 MRT

Refugees for Refugees »

B Major

Stadsschouwburg
Cultuurcentrum Brugge doet grenzen vervagen en trekt binnen B Major de kaart van de wereldmuziek. Muzikanten met roots uit de hele wereld werken mee. Op vrijdag 3 maart 2017 staat in de Stadsschouwburg het ensemble Refugees for Refugees op scene. Het gezelschap werd in mei vorig jaar in het leven geroepen en neemt u mee op een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. »