D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

FESTIVALS

« overzicht festivalsnull


22/02/2018 - 25/02/2018

BITS OF DANCE

Onbekend is onbemind, dachten we bij Cultuurcentrum Brugge en KAAP. Dus nodigden we beloftevol en toonaangevend danstalent uit voor een gloednieuw festival: Bits of Dance. Maak kennis met dansers en performers uit binnen- en buitenland en ontdek vier dagen lang prikkelend werk van relevant en aanstormend talent. Bits of Dance toont hedendaagse dans in al zijn facetten, met veel choreografie, vleugjes tekst, circus en stevige beats. Van indrukwekkende creaties tot try-outs die je een unieke kijk in het werkproces bieden. Ontdek nu de grote namen voor de toekomst. Bits of Dance is een samenwerking tussen Cultuurcentrum Brugge en KAAP.
DO 22 FEB

Trajal Harrell »

Antigone Sr. / Twenty looks or Paris is burning at the Judson Church (L)

MaZ
New York, begin jaren 60. In Greenwich Village vindt een groep dansers en choreografen, onder wie Lucinda Childs en Steve Paxton, de postmoderne dans uit. Ze zijn blank, behoren tot de artistieke elite en introduceren alledaagse, authentieke bewegingen in de danstaal. Tegelijkertijd ontstaat in de 'ballrooms' van Harlem de 'voguing dansstijl', beoefend door Afro-Amerikanen en Latino’s, door gays en transseksuelen. 'Voguing' is heel erg ‘poppy’ en modieus, maar zoekt evenzeer naar ‘echte’ bewegingen. »
VR 23 FEB

Charlotte Goesaert »

Loophole

De Werf
Twee topentertainers bouwen in zeven loops een waarheid op en breken die weer af. Stemkunstenaar Joost Maaskant en performer Evangelos Biskas – met roots in urban dance en moderne dans – verleiden met opzwepende dansmoves, hypnotiserende muziek en persoonlijke bekentenissen. Charlotte Goesaert combineert beweging, tekst, liedjes, composities, stemkunst en mime en doorbreekt op speelse wijze de traditionele barrières tussen performers en publiek. »
VR 23 FEB

Natalia Pieczuro »

This Kind of Bird Flies Backwards

De Werf
Natalia Pieczuro zet tijdens Bits of Dance haar eerste stappen als choreografe. Voor deze solo haalt ze inspiratie uit momenten vol extreme gevoelens, momenten waarop we het gevoel hebben dat we leven. Ze bouwt een ritueel universum op en gaat in dialoog met drummer Bjorn Lescouhier. »
ZA 24 FEB

Lea Moro »

(b)reaching stillness

MaZ
'(b)reaching stillness' gaat over de fysieke mogelijkheden van traagheid en over de dynamiek van theatraal geaarzel. Drie ogenschijnlijk emotieloze halfnaakte lichamen verschijnen in een diepblauwe fluwelen achtergrond. Subliem en onbeweeglijk alsof alle leven uit hen is verdwenen. Leven en dood, stilstand en vergankelijkheid versmelten met elkaar. »
ZA 24 FEB

Koen De Preter »

Dancing

Groenplaats
Choreograaf Koen De Preter daagt zichzelf uit als danser. Voor Dancing trekt hij alle registers open: het wordt radicaal poëtisch, absurd, romantisch, beklijvend en rauw. Hij belooft ‘pure movement and sweat’, als in een maffe discotheek. Tijdens Bits of Dance toont hij zijn prille werk aan jullie: gloednieuw materiaal en pure impro. »
ZA 24 FEB

Alexander Vantournhout »

Red Haired Men

Groenplaats
Alexander Vantournhout en zijn vier performers laten zich inspireren door mini prozateksten van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms, voor deze hedendaagse dansvoorstelling vol magie, circus, contortionisme (een vorm van extreme acrobatiek) en tekst. »
ZO 25 FEB

Cas Public & KOPERGIETERY »

9

Stadsschouwburg
In het voorjaar van 2017 creëerde Cas Public, samen met KOPERGIETERY de dansvoorstelling 9 waarin de magistrale 9de symfonie van Beethoven centraal staat. Beethoven voltooide dit bijzondere muzikale meesterwerk op het moment dat hij al volledig doof was. Choreografe Hélène Blackburn neemt voor 9 een atypische danser als vertrekpunt: Cai Glover. Ook hij is doof. Samen met vijf horende danst hij op Beethovens muziek met snelle, precieze en harmonieuze bewegingen. »