D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

Vacature artistiek coördinator dans (m/v/x)
Functieomschrijving

Plaats in de organisatie
Als “artistiek coördinator dans” maak je deel uit van het artistiek team dat instaat voor het eigen programma van Concertgebouw Brugge. In het kader van de samenwerking tussen Concertgebouw en Cultuurcentrum Brugge – onder de noemer “Dans in Brugge”- coördineer je de dansprogrammering op de Brugse podia en sta je die hoedanigheid ook in voor de programmatorische invulling rond hedendaagse dans in Cultuurcentrum Brugge. Je maakt zo ook deel uit van het programmateam van Cultuurcentrum Brugge.
Je rapporteert rechtstreeks aan de artistiek directeur van het Concertgebouw en periodiek aan de directie van Cultuurcentrum Brugge.
 
Doel van de functie
Als ”artistiek coördinator dans” ben je verantwoordelijk voor een evenwichtige en sterke reguliere dansprogrammering en een uniek geprofileerd festival December Dance. Je bekijkt een dansbeleid globaal en houdt daarbij rekening met de vijf functies van een Kunstinstelling: ontwikkeling, productie, presentatie, participatie en reflectie. Als coördinator van “Dans in Brugge” zorg je voor een goede samenwerking tussen de diverse partners. Je stuurt de programmering, waakt over een artistiek geörienteerde spreiding vanuit de visie dat voor elke specifieke productie ook het meest geschikte presentatieplatform wordt gezocht en geselecteerd, coördineert en bewaakt de realisatie en voedt de communicatie van het dansprogramma. Vanuit een dynamische lokale context richt je jouw blik op de Vlaamse en internationale context, steeds met zin voor samenwerking en engagement.

Profiel
•    Je hebt een goede kennis van, en sterke betrokkenheid bij de podiumkunsten in België en daarbuiten en van hedendaagse dans in het bijzonder.
•    Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en een stevig netwerk in de podiumkunsten
•    Je bent een netwerker die vanuit het Brugse cultuurveld makkelijk connecties maakt met mensen en organisaties in en buiten Vlaanderen
•    Je bent creatief, denkt out of the box en werkt oplossingsgericht
•    Je hebt talent voor organisatie van evenementen en werkt proactief
•    Je bent communicatief, enthousiasmerend, contactvaardig, empathisch en positief ingesteld
•    Je kan zelfstandig werken, maar bent tegelijk een teamspeler
•    Je spreekt vlot voor publiek
•    Je bent meertalig (minimum vlot Nederlands, Frans en Engels)
•    Je hebt een vlotte pen en voelt je thuis op sociale media
•    Je bent bereid om te werken met flexibele werkuren, avond- en weekendwerk
•    Je bent bereid om te reizen (prospectie)

Takenpakket 
•    Coördineren van de programmatorische invulling zoals bepaald in het samenwerkingsakkoord Concertgebouw-Cultuurcentrum: ‘Een geïntegreerd dansaanbod: ‘Dans in Brugge’’ met respect voor de missie en de programmatorische visie van de partners.
•    Inhoudelijk uitwerken en coördineren van een programma (hedendaagse) dans, (audiovisuele) performances en interdisciplinaire voorstellingen voor Concertgebouw Brugge. Bijzondere aandacht hebben voor live muziek, diversiteit (grotezaalproducties vs. niches, westers vs. niet-westers, gevestigd vs. jong talent), verdieping en participatie.
•    Inhoudelijk uitwerken en coördineren van het dansprogramma van Cultuurcentrum Brugge Hedendaagse dans is voor Cultuurcentrum een speerpuntdiscipline. Enerzijds door presentatie van een uitgebalanceerd (inter)nationaal programma voor grote en kleine zaal. Zowel jong en experimenteel werk als gevestigde waarden hebben er hun plaats. Cultuurcentrum Brugge zet hierbij ook in op specifieke focussen of festivals zoals December Dance of Bits of Dance, dit steeds in samenwerking met andere lokale of regionale partners. Anderzijds is er aandacht voor educatieve omkadering en participatie van het lokale kunstenveld
•    De Danscoördinator zoekt voor elke voorstelling het best mogelijke platform en overlegt hiervoor met de technische coördinatoren van de partners.
•    Dans in Brugge coördineren op diverse vlakken: overleg tussen Concertgebouw en Cultuurcentrum voorbereiden en leiden, andere lokale partners zoals KAAP, Lumière, enz. betrekken, communicatieplan voeden en inspireren
•    Netwerken en samenwerkingen verderzetten en opstarten met verschillende     (inter)nationale organisaties; intens samenwerken met de huisartiesten dans van het Concertgebouw (Rosas en Ecce – in het laatste geval ook zakelijke ondersteuning).
•    Aansturen van het bovenlokaal beleid waarop vanuit Cultuurcentrum Brugge zal worden ingezet
•    Opmaken, overleggen  en opvolgen van projectbegrotingen
•    Opzoeken van opportuniteiten voor extra projectfinanciering
•    Vanuit een maatschappelijk verantwoordelijke organisatie negotiëren van afspraken met artiesten en managementbureaus met bijzondere aandacht voor het correct vergoeden van kunstenaars.
•    Voorbereiden van contracten
•    Aanleveren van content en redactie van duiding rond het programma, met aandacht voor het tonen van het creatieproces bij dans en de interactie tussen dans en muziek
•    Samen met de teams communicatie en kunsteducatie van beide organisaties uitdagende contextprogramma’s ontwikkelen die voor verdieping en verbreding van het publiek zorgen.
•    Op regelmatige basis in binnen-en buitenland prospecteren.
•    Geven van presentaties rond het programma en enthousiasmeren van diverse stakeholders (o.a. personeel, bestuur, publiek, potentiële financierders, …).
   
Wij bieden
•    Een voltijds contract van onbepaalde duur
•    Een staffunctie in een dynamische, flexibele, diverse en culturele omgeving met fijne collega’s in een Vlaamse kunstinstelling in een werelderfgoedstad in verandering, die een rijke traditie heeft in en zich verder wil profileren met hedendaagse dans
•    Een open werksfeer met ruimte voor initiatief
•    Een verloning volgens barema PC 304 aangevuld met extralegale voordelen
•    Een degelijke interne opleiding en mogelijkheden voor externe opleidingen
•    Uitgebreide mogelijkheden tot prospectie in binnen- en buitenland


Organisaties
Concertgebouw Brugge
Concertgebouw Brugge wil een gereputeerde wereldspeler zijn voor muziek en hedendaagse dans. Met de permanente openstelling van het gebouw en een rijke waaier aan interdisciplinaire activiteiten is het ook een plek voor literatuur, architectuur, beeldende kunst en klankkunst. Door in te zetten op creatie, creativiteit en interactie met kunstenaars in elke fase van hun loopbaan wil het Concertgebouw vernieuwende impulsen geven aan de kunsten en een verscheiden publiek raken, betrekken en helpen ontdekken. Concertgebouw Brugge geeft zo een internationale uitstraling aan de stad Brugge en aan Vlaanderen.

Concertgebouw Brugge is een Vlaamse Kunstinstelling waarvan de werking aan specifieke voorwaarden dient te beantwoorden. Deze voorwaarden zijn terug te vinden via deze link.

Cultuurcentrum Brugge

Missie
Cultuurcentrum Brugge is het centrum van het cultuurgebeuren in de stad. Wij maken prikkelende artistieke keuzes. We geven een actuele invulling aan de cultuurbeleving van duidelijk omschreven doelgroepen. Onze unieke merknaam staat garant voor openheid, engagement en expertise
Visie
Cultuurcentrum Brugge is centrale stimulator in het culturele en maatschappelijke netwerk vanuit het creatieve Sint-Jakobskwartier tot in de deelgemeentes. 
Cultuurcentrum Brugge maakt prikkelende artistieke keuzes met focus op spreiding van (inter)nationale producties Circus, hedendaagse dans, theater, muziek en multidisciplinaire projecten waarin ook andere kunstvormen geïntegreerd worden
Cultuurcentrum Brugge houdt de vinger aan de pols. We spelen in op artistieke en maatschappelijke evoluties en opportuniteiten zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau en op de noden van onze doelgroepen.
Cultuurcentrum Brugge boeit kinderen en jongeren door een avontuurlijke programmering en laat hen met uitdagende interactieve formules groeien in cultuur. 
Cultuurcentrum Brugge geeft senioren de kans om culturele herinneringen te beleven.
Cultuurcentrum Brugge is incubator voor jong en lokaal talent en presenteert dit creatief potentieel in innovatieve projecten, exposities en vernieuwende festivals.Solliciteren?
    Voor 30/11/2017 via volgende link