M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

NOSTALGIA

Maple Tree Entertainment Limited »

The Simon & Garfunkel Story
8/10/2017

Met niet meer dan een stem en een gitaar veroverden twee gewone jongens uit Queens, New York, in korte tijd de wereld met hits als Mrs Robinson, Bridge over troubled water of Homeward Bound. Hun grote doorbraak kwam er met de film The Graduate , waarin onder andere de jonge Dustin Hoffman schitterde. Hun muziek met vaak mild kritische teksten, bezorgde hen een unieke plaats in de muzikaal avontuurlijke jaren zestig. »

JL BAND »

Last But Not Least (A Tribute to James Last)
29/10/2017

Orkestleider Jos Loffens vat dit concert op als een nostalgisch eerbetoon aan de gevarieerde sound en geraffineerde muzikale arrangementen van deze internationale ster. »

Günther Neefs »

Special Request
26/11/2017

De theatertour Special Request voert je mee op een stijlvolle en swingende muzikale reis met stevige standards en tijdloze ballads van blanke en zwarte stemmen uit diverse genres en generaties. Van Lionel Richie tot Raymond of van Sinatra tot Christophe en Earth Wind and Fire. »

Abba Gold »

concert
3/12/2017

6 april 1974, Brighton: de Zweedse inzending Abba wint het Eurovisiesongfestival met het controversiële hitje Waterloo. Helemaal in de sfeer van de toen heersende glamrock verschenen Agnetha, Anni-Frid, Björn en Benny in kitscherige glitterkostuums, met bijgeleverde plateauzolen en stergitaren en sloegen hiermee zowel pers, jury als kijkend Europa met verstomming. »

Comp.Marius »

de schpountz
28/1/2018

De bruiloft van Figaro wordt 'de schpountz'. Comp. Marius is een vaste gast bij Cultuurcentrum Brugge. Het gezelschap vertaalt en bewerkt zowel klassieke toneelteksten als romans en vertoont daarbij een voorkeur voor de betere komedie. Hun repertoire is uitgebreid en gevarieerd. In Brugge presenteren ze de Schpountz van de bekende Franse schrijver, regisseur en filmmaker Marcel Pagnol, schrijver van onder meer Topaze. »

Eddy et les Vedettes »

Chansons Fatales
4/2/2018

Dit programma vormt een innemende ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, France Gall, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden ontelbare harten op hol slaan. Zij betoverden niet alleen hun fans, maar vaak ook hun mannelijke collega’s. »

De Komedie Compagnie »

Oscar
10,11/2/2018

Een Nostalgiaseizoen zonder een voorstelling van De Komedie Compagnie is stilaan ondenkbaar. Dit jaar maakt Oscar zijn opwachting, met in de hoofdrollen Bruggeling Dirk Van Vooren en Jan Van Dyke. Zij zullen zich van hun sterkste kant moeten laten zien met onder andere Wendy van Wanten als vrouwelijke tegenspeelster. »

Vezpa »

From Memphis to Liverpool
4/3/2018

De energieke band Vezpa voert je mee op een hobbelige trip langs de rock ’n roll uit de Sun Studio in Memphis, via de havenkroegen van Liverpool naar het tijdperk van de Flower Power. Met vermakelijke anekdotes, een authentiek instrumentarium, bijpassende outfits en unieke geluidsfragmenten brengen zij de aanstekelijke popmuziek uit die bruisende muzikale decennia opnieuw tot leven. »

Vlaams Radio Koor en de solisten van Brussels Philharmonic »

Méli Mélo Mon Dieu! Chansons à bicyclette
18/3/2018

Gewapend met een flinke dosis humor en een stevige portie nostalgie, keren het Vlaams Radio Koor en chef-dirigent Hervé Niquet terug naar de Franse jaren 50 en 60. Met een mand vol hits uit de Franse chanson- en operette-encyclopedie en guitige liedjes uit het volkse cabaretrepertoire, flaneren zij over de scène van de Stadsschouwburg alsof het de Jardin des Tuileries betreft. »

Dutch Swing College Band »

100 Years of Jazz!
15/4/2018

Het bekende en toonaangevende Nederlandse jazzorkest Dutch Swing College Band heeft dit jaar iets te vieren. Muziekkenners gaan er immers algemeen van uit dat de jazz een goede eeuw geleden werd ‘uitgevonden’. Echt zeker is deze historische redenering allicht niet, maar voor muzikanten die zich graag laten verleiden door improvisatie, is eigenlijk elke redenering reden genoeg om eens stevig muzikaal te feesten. »

Cie Nostalgie »

Oud Brugge / Vieux Bruges
29,30/5/2018

Deze eigen creatie van Cultuurcentrum Brugge wil een sfeerbeeld ophangen van de tijd dat er in Brugse danszalen nog werd gedanst op de muziek van live-orkesten, dus voordat ‘deejays, discobars en platendraaiers’ de dansvloer overnamen. De chronologie en de anekdotes zijn historisch niet helemaal correct, maar dit maakt het verhaal niet minder volks en treffend. Voor deze muziektheatervoorstelling werkt Cultuurcentrum Brugge samen met lokaal talent, dat zich vol overtuiging bedient van de plaatselijke taal: het sappig Brugse dialect. Dit wisselende gelegenheidsgezelschap werd tot Cie Nostalgie gedoopt. »