D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

NOSTALGIA

Maple Tree Entertainment Limited »

The Simon & Garfunkel Story
8/10/2017

Met niet meer dan een stem en een gitaar veroverden twee gewone jongens uit Queens, New York, in korte tijd de wereld met hits als Mrs Robinson, Bridge over troubled water of Homeward Bound. Hun grote doorbraak kwam er met de film The Graduate , waarin onder andere de jonge Dustin Hoffman schitterde. Hun muziek met vaak mild kritische teksten, bezorgde hen een unieke plaats in de muzikaal avontuurlijke jaren zestig. »

JL BAND »

Last But Not Least (A Tribute to James Last)
29/10/2017

Orkestleider Jos Loffens vat dit concert op als een nostalgisch eerbetoon aan de gevarieerde sound en geraffineerde muzikale arrangementen van deze internationale ster. »

Günther Neefs »

Special Request
26/11/2017

De theatertour Special Request voert je mee op een stijlvolle en swingende muzikale reis met stevige standards en tijdloze ballads van blanke en zwarte stemmen uit diverse genres en generaties. Van Lionel Richie tot Raymond of van Sinatra tot Christophe en Earth Wind and Fire. »

Abba Gold »

concert
3/12/2017

6 april 1974, Brighton: de Zweedse inzending Abba wint het Eurovisiesongfestival met het controversiële hitje Waterloo. Helemaal in de sfeer van de toen heersende glamrock verschenen Agnetha, Anni-Frid, Björn en Benny in kitscherige glitterkostuums, met bijgeleverde plateauzolen en stergitaren en sloegen hiermee zowel pers, jury als kijkend Europa met verstomming. »

Comp.Marius »

de schpountz
28/1/2018

De bruiloft van Figaro wordt 'de schpountz'. Comp. Marius is een vaste gast bij Cultuurcentrum Brugge. Het gezelschap vertaalt en bewerkt zowel klassieke toneelteksten als romans en vertoont daarbij een voorkeur voor de betere komedie. Hun repertoire is uitgebreid en gevarieerd. In Brugge presenteren ze de Schpountz van de bekende Franse schrijver, regisseur en filmmaker Marcel Pagnol, schrijver van onder meer Topaze. »

Eddy et les Vedettes »

Chansons Fatales
4/2/2018

Dit programma vormt een innemende ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, France Gall, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden ontelbare harten op hol slaan. Zij betoverden niet alleen hun fans, maar vaak ook hun mannelijke collega’s. »

De Komedie Compagnie »

Oscar
10,11/2/2018

Een Nostalgiaseizoen zonder een voorstelling van De Komedie Compagnie is stilaan ondenkbaar. Dit jaar maakt Oscar zijn opwachting, met in de hoofdrollen Bruggeling Dirk Van Vooren en Jan Van Dyke. Zij zullen zich van hun sterkste kant moeten laten zien met onder andere Wendy van Wanten als vrouwelijke tegenspeelster. »

Vezpa »

From Memphis to Liverpool
4/3/2018

De energieke band Vezpa voert je mee op een hobbelige trip langs de rock ’n roll uit de Sun Studio in Memphis, via de havenkroegen van Liverpool naar het tijdperk van de Flower Power. Met vermakelijke anekdotes, een authentiek instrumentarium, bijpassende outfits en unieke geluidsfragmenten brengen zij de aanstekelijke popmuziek uit die bruisende muzikale decennia opnieuw tot leven. »

Vlaams Radio Koor en de solisten van Brussels Philharmonic »

Méli Mélo Mon Dieu! Chansons à bicyclette
18/3/2018

Gewapend met een flinke dosis humor en een stevige portie nostalgie, keren het Vlaams Radio Koor en chef-dirigent Hervé Niquet terug naar de Franse jaren 50 en 60. Met een mand vol hits uit de Franse chanson- en operette-encyclopedie en guitige liedjes uit het volkse cabaretrepertoire, flaneren zij over de scène van de Stadsschouwburg alsof het de Jardin des Tuileries betreft. »

Dutch Swing College Band »

100 Years of Jazz!
15/4/2018

Het bekende en toonaangevende Nederlandse jazzorkest Dutch Swing College Band heeft dit jaar iets te vieren. Muziekkenners gaan er immers algemeen van uit dat de jazz een goede eeuw geleden werd ‘uitgevonden’. Echt zeker is deze historische redenering allicht niet, maar voor muzikanten die zich graag laten verleiden door improvisatie, is eigenlijk elke redenering reden genoeg om eens stevig muzikaal te feesten. »

Orquesta Tipica Belgica »

tango nuevo
20/5/2018

Op een accordeonfestival dat zichzelf respecteert mag ook de bandoneon niet ontbreken. En, wie bandoneon zegt, neemt ook meteen tango in de mond. Het idee voor de Orquesta Tipica Belgica, bestaande uit vier bandoneons, een piano, contrabas en een strijkerssectie van minstens vier violen, ontstond tijdens een ontmoeting tussen curator Gwen Cresens en contrabassist Kay Sleking. »

Jozef Sercu en Koor X »

volksmuziek
25/5/2018

Vrijdagavond, het weekend lonkt. Wat is er beter om 'in the mood' te komen dan een uurtje ongedwongen zingen? Met fijne mensen, in een typisch Brugs café. Jozef Sercu hitst de boel op met zijn warmbloedige accordeon en een pak volksliedjes die iedereen kent. Samen met Koor X zingen we meerstemmig en uit volle borst. Een perfecte opwarmer voor Viva Dalida … »

L'Orchestre Dalidadaïste »

Viva Dalida!
25/5/2018

Als acterende Miss Egypte vertrok zij op een mooie kerstavond naar Parijs. Zij bracht naast een intrigerende culturele cocktail ook de disco naar Frankrijk (samen met CloClo) en groeide uit tot het icoon van de glitterige kunst/kitschgeneratie van de jaren 70. Naast onsterfelijke hits, zoals Ciao Ciao Bambino, Je suis Malade , tekende Dalida ook voor een onnavolgbare versie van de oerklassieker J’attendrai. »

Wim Claeys en zijn schuune bende + Variomatic »

Bol Musette
27/5/2018

Airbag laat in de tuin van het Volkskundemuseum het volkse caféleven van weleer herleven. Zowaar met een krulbolling Brugse stijl, voorzien van muzikale begeleiding. Terwijl de ‘opzetters’ en de ‘stekkers’ hun fijne motoriek met elkaar meten, zorgen Wim Claeys en zijn Schuune Bende, samen met de groep Variomatic voor de gestroomlijnde krulling van de bollen. »

Astrid en Sofie »

Magic Mirrors Matinee
29/5/2018

Astrid en Sofie nodigen je uit voor een gezellige meezingmiddag. Zij begeleiden de zangstonde met een bijzondere combinatie van accordeon en trompet. Het repertoire bestaat uit een brede waaier aan internationale amusementsmuziek. »

Jo Arend Combo »

Magic Mirrors Matinee
30/5/2018

Volledig in de geest van de Franse dag, brengt het Jo Arend Combo een bijzondere ode aan Edith Piaf, samen met zangeres Vera Dobbelaere. »

Les Couteaux Twist »

Twist à la Française
30/5/2018

Enkele vertegenwoordigers van de nieuwe generatie Franse rock creëerden een gelegenheidsformatie die de gloriedagen van de Franse twist opnieuw tot leven brengen. Tijdens Airbag ontketenen zij voor het eerst hun twistende duivels op een Belgisch podium. Een dansavond op het scherp van een knipmes met het kwaliteitslabel Laguiole. »

Roberto’s Live Band »

Magic Mirrors Matinee
31/5/2018

Roberto’s Live Band zet de traditie verder van de oude Brugse balorkesten uit de tijd van Roger Danneels. Robert De Ketelaere, zelf oud-leerling van Roger Danneels, kan terugblikken op een lange carrière als muzikant bij o.a. De Metro Show Band, Benny Scott en The Big Ben. »

Bruno Raemy Quartet »

Magic Mirrors Matinee
1/6/2018

Deze accordeonist is afkomstig uit Schwarzsee en beoefent een muziekstijl die vooral populair is in Zwitserland, Oostenrijk en Tirol. Bovendien is er in dit kwartet een gastrol weggelegd voor Bruggeling Kris Jonckheere, eveneens een oud-leerling van Roger Danneels. »

Bonjour Burlesque »

Airbag Burlesque
3/6/2018

De Magic Mirrors tent lijkt zowat het natuurlijke biotoop voor een ouderwetse burlesque avond in de traditie van de rondtrekkende circussen en cabaretacts. Retro amusement op de grens van comedy, dans, theater, circus en striptease met een cast van internationale performers. »