D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

ALGEMENE INFO

HOE INSCHRIJVEN?

SCHOOLVOORSTELLINGEN
Scholen met een lotingnummer worden in volgorde van de loting op volgende dagen opgebeld:
Kleuter- en lager onderwijs: op donderdag 7, vrijdag 8 en maandag 11 september 2017
Secundair onderwijs: op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 september 2017
(Telkens tussen 8.30 en 12.00 en 13.30 en 16.30 uur, niet op woensdagnamiddag)
Leg a.u.b. het lijstje met de gewenste voorstellingen en het juiste leerlingenaantal klaar in het secretariaat of geef daar het nummer op waar je bereikbaar bent voor overleg.

Vanaf vrijdag 15 september kunnen scholen zonder lotingnummer de overblijvende plaatsen aanvragen via T 050 44 30 45 (Sonja De Brouwer).

WORKSHOPS
Reserveer hiervoor plaatsen door te bellen naar T 050 44 30 52 (Sara Colpaert). Je kan de workshops eventueel ook mee bestellen terwijl je voor de schoolvoorstellingen opgebeld wordt.

RONDLEIDINGEN & CO
Wil je een cultureel educatief project of een cultuurdag organiseren? Wens je een rondleiding in de Stadsschouwburg? Neem dan ten laatste 5 weken vooraf contact op met Sara Colpaert, T 050 44 30 52 of sara.colpaert@brugge.be

FILMS LESSEN IN HET DONKER
Cultuurcentrum Brugge organiseert de filmvoorstellingen van Lessen in het Donker in Lumière. Wegens verbouwingen daar zullen er eventueel vertoningen zijn in de Biekorf Theaterzaal.
Het lotingnummer is niet nodig voor filmreserveringen. Wij noteren uw aanvragen voor films tussen 7 en 17 juni 2017 en tussen 18 en 26 september, T 050 44 30 45 (Sonja De Brouwer).
Alle info over de geselecteerde films staat op deze website.
Op zaterdagvoormiddag 16 september 2017 is er gratis visiedag van Lessen in het donker in Lumière Brugge. Alle informatie hierover: www.lesseninhetdonker.be onder visiedagen.

BEVESTIGING

Alle telefonische afspraken moeten vóór 29 september 2017 schriftelijk bevestigd zijn. Pas dan is de reservering definitief. Kies hiervoor de juiste bevestigingsformulieren:
- kleuters (schoolvoorstellingen, rondleidingen en workshops)
- kleuters (Lessen in het donker)
- lager onderwijs (schoolvoorstellingen, rondleidingen en workshops)
- lager onderwijs (Lessen in het donker)
- secundair onderwijs (schoolvoorstellingen, rondleidingen en workshops)
- secundair onderwijs (Lessen in het donker)
Twee weken vóór de geplande activiteit krijg je een brief van het Cultuurcentrum met alle praktische afspraken en het lesmateriaal.

Annulering
Het is aanvaardbaar dat je met enkele leerlingen minder komt dan aanvankelijk opgegeven. Als het aantal onbezette plaatsen echter meer dan 10% van de gereserveerde plaatsen bedraagt, dan moeten die toch betaald worden. Annulering is slechts mogelijk tot 2 oktober 2017. Daarna wordt 90% van de gereserveerde plaatsen aangerekend.

BETALING

Bij aankomst noteren wij hoeveel leerlingen aanwezig zijn (leerkrachten en begeleiders komen gratis mee). Voor de betaling krijgt de school een factuur.

SPELREGELS

Op vraag van de theatergezelschappen mogen de leerlingen meestal pas bij het begin van de voorstelling in de theaterzaal binnen. Toch vragen wij dat alle groepen bij al onze activiteiten 10 minuten vooraf aanwezig zijn. Zo is er voldoende tijd om het juiste aantal deelnemers te noteren en om jassen en tassen in de vestiaire achter te laten.

Dank om de leerlingen voor te bereiden en te motiveren. Op deze website vind je teksten, foto's, recensies, filmpjes en vaak ook lesmappen.

Rugzakken, grote handtassen, snoep, drankjes, piepende horloges en GSM's horen niet thuis in een theaterzaal of bioscoop, tentoonstelling of workshop. We verwachten dat de leerkrachten bij hun klas plaats nemen en meewerken om de activiteit in een rustige sfeer te laten verlopen.

STUDENTEN LERARENOPLEIDING

Kleine groepen studenten uit de lerarenopleiding kunnen onze school- of filmvoorstellingen bijwonen en er eventueel een stage-opdracht aan koppelen.
Inlichtingen en reservering via sonja.debrouwer@brugge.be of T 050 44 30 45.

BUSVERVOER

Cultuurcentrum Brugge organiseert busvervoer voor Brugse scholen (kleuter- en lager onderwijs en 1ste graad secundair) die naar de theatervoorstellingen komen.
Prijs: 1 euro per leerling van kleuter- en lager onderwijs, 1,50 euro voor leerlingen 1ste graad secundair.
Belangrijk: vermeld duidelijk de juiste opstapplaats op de bevestigingsbrief en vergeet de wijkafdelingen niet.

Het Cultuurcentrum organiseert geen busvervoer voor de filmvoorstellingen, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen.

DYNAMO OP WEG

Cultuurcentrum Brugge is via Canon Cultuurcel geregistreerd als cultuurschakel. Dat betekent dat groepen van max. 30 leerlingen tijdens de daluren gratis met De Lijn mee kunnen tot vlakbij de verschillende theaterzalen of andere locaties van het Cultuurcentrum. Lees hierover meer op www.cultuurkuur.be/dynamo

INFORMATIE

Wij proberen zo veel mogelijk voorstellingen, films en andere activiteiten te prospecteren vóór we ze in het programma opnemen. Er zijn echter ook theatervoorstellingen die al geboekt moeten worden vóór ze gemaakt zijn. Alle nieuwste informatie over de voorstellingen vind je op deze website.

In onze algemene brochure 2017-2018 'PLAYTIME' en op deze website ontdek je onze familie- en avondprogrammering. Wij hebben een mooi aanbod familievoorstellingen, jongerenproducties met het label Verse Maatjes (voor +12) en de reeks aMAZe (+16) waarvoor je je leerlingen misschien wel enthousiast kunt maken.
Groepsreserveringen voor familie- of avondvoorstellingen: E pieter.brabant@brugge.be. Per 10 leerlingen is 1 ticket voor een begeleider gratis.

CONTACT

Algemeen: voor bevestigingsformulieren en vragen: cultuurcentrum.scholen@brugge.be
Schoolvoorstellingen en Lessen in het donker: sonja.debrouwer@brugge.be T 050 44 30 45
Educatie, workshops, rondleidingen, publiekswerking: sara.colpaert@brugge.be T 050 44 30 52
Assistentie en administratie: heidi.vandenbossche@brugge.be T 050 44 66 22