D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

ONZE MISSIE

CULTUURCENTRUM BRUGGE, VAN ALLE KUNSTEN THUIS


Cultuurcentrum Brugge zet zich in het centrum van het cultuurgebeuren in de stad.

We maken prikkelende artistieke keuzes. We geven een actuele invulling aan de cultuurbeleving van duidelijk omschreven doelgroepen.

Onze unieke merknaam staat garant voor openheid, engagement en expertise.


THEMA 'SPEL'


'Ik ben, dus ik speel.'


Het belang van het spel als culturele activiteit is niet nieuw en grijpt vermoedelijk terug naar de oorsprong van de mens. Spelen is voor jong en oud een basisbehoefte, denk maar aan theater spelen of muziek spelen. Wie speelt, wordt uitgedaagd en heeft lef. Wie speelt, beleeft plezier. Wie speelt, tast grenzen af, komt in een andere wereld terecht en daar is meteen ook weer de link met theater. Digitale games zijn ook niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Volgens statistieken vormt 'gaming' vandaag de meest beoefende culturele activiteit.

We selecteerden dit seizoen tien familievoorstellingen, vier theaterstukken en vier circusvoorstellingen binnen het thema 'spel' én we verwerken het in heel wat van onze extra activiteiten.

Onder de noemer Playtime staan onder meer twee tentoonstellingen op het programma met referenties aan spel en gamen. We presenteren ook een dansvoorstelling rond Tetris, het populaire Game Boy spel uit de jaren tachtig. Onze fotografiewedstrijd Fotonale Brugge roept deelnemers op om hun visie rond het thema 'spel' op de gevoelige plaat vast te leggen. Duik in deze website of in de brochure voor alle voorstellingen rond ons thema.

Onze zalen worden voor de gelegenheid onze speelplaatsen.

Als dus de bel rinkelt, dan wordt je in de zaal verwacht en start de speeltijd!

Ready? Set? Playtime!