D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

FAMILIE

Alles loopt op rolletjes / Chonk »

De Mobiele Speelkamer & Tattoo on Wheels / Krijt!
24/9/2017

Naast ‘Schommelstoel’ valt er nog vanalles te beleven in en rond de MaZ. Ontdek hier de randprogrammatie! »

Gilles Monnart / Un Oeuf Is Un Oeuf »

Schommelstoel
24/9/2017

Schommelstoel is een woordeloos verhaal over angst en verwondering, vriendschap en afscheid nemen. Mime en bewegingstheater, in combinatie met verrassende en grappige animaties, maken van Schommelstoel een visueel prikkelende voorstelling waarin de grens tussen film en live bewegingstheater vervaagt. »

Hoge Fronten / Lieke Benders »

Niet vergeten
22/10/2017

'Niet vergeten' is een theatraal luisterboek van de bekende jeugdschrijfster Joke van Leeuwen. In een koptelefoon spreekt een stem je aan en vraagt je om mee te gaan in het verhaal dat de acteurs op het podium spelen. »

Rasa »

Gansanders
29/10/2017

Kom, kijk, ontdek en laat je tijdens deze workshop voor klein en groot inspireren door Gansanders, een tentoonstelling en een reuzeganzenbord over dieren in illustraties, over angsthazen, vrolijke vossen en beresterke kikkers. »

Pimpanel / Viola Vandomme »

Oude voorwerpen nieuw leven inblazen
4/11/2017

We gooien veel te veel weg, dat vertelt de voorstelling ‘Alex in vuilbakland’. Maar ook als je de voorstelling niet gezien hebt, ben je welkom op deze creatieve namiddag. Voor, tijdens en na de voorstelling kan je oude spullen een nieuw leven inblazen. »

Villanella & Maria Clara Villa-Lobos »

Alex in Vuilbakland
4/11/2017

Net zoals Alice uit het boek van Lewis Caroll een wit konijn achterna huppelt en zo in Wonderland aankomt, wordt Alex 's nachts door een speelgoedkonijn meegelokt om haar pluchen diertjes te zoeken. Zo belandt Alex in Vuilbakland. Op een enorme vuilnisbelt vol afgedankte spullen en plastiek, ontmoet ze vele vreemde, kleurrijke en grappige personages die haar meenemen naar een wonderlijke wereld. »

El Patio Teatro »

A mano
5/11/2017

'A mano' is poëtisch en intrigerend figurentheater van de allerbeste soort. Twee spelers maken een klein mannetje uit klei en zetten het te koop in de etalage van een antiekwinkel. De passanten hebben echter alleen oog voor de andere figuren en objecten in de etalage, maar niet voor het mannetje. Hij doet er alles aan om kopers te behagen. Tevergeefs … »

Lejo - AFGELAST! »

Hands Up!
5/11/2017

Deze voorstelling werd helaas afgelast wegens onvoorziene omstandigheden. »

BRONKS »

Show
15/11/2017

Met Show brengt Bronks een ontwapenende voorstelling over pubers en de magie van de eerste liefde. De energieke jonge acteur Dries Notelteirs speelt als stoere, flitsende showman-goochelaar de pannen van het dak. Zijn tegenspeelster Gytha Parmentier is de frisse lenigheid zelf en komt met verleidelijke blikken en funky moves auditie doen voor zijn show. »

familierondleiding »

Kunstendag voor kinderen: Achter de schermen van de Stadsschouwburg
19/11/2017

Soms is wat zich in de coulissen van het theater afspeelt minstens even verbazingwekkend als de voorstelling zelf. Tijdens deze theatrale rondleiding nemen we je mee achter de schermen van de Stadsschouwburg. Deze rondleidingen richten zich op families met kinderen. Voor volwassen worden in het voorjaar een aantal rondleidingen georganiseerd. »

Christian Rizzo / ICI - CCN Montpellier »

D'à côté
17/12/2017

In 'D'à côté' ondergaan drie ongeïdentificeerde wezens een metamorfose in een bewegend landschap. Dansers en vreemde figuren gaan in dialoog met licht en geluid en nodigen elkaar uit in hun eigen universum. »

Wintertintels »

Atelier Zed, ARTuur, Casa Blanca, Lappie Lapstok & Pimpanel
27/12/2017

We dompelen je onder in een mix van theater en workshops. Een eigen Nieuwjaarsknutsel maken, je uitleven op het podium of ondergedompeld worden in een muzikaal wintersprookje? Het kan allemaal tijdens deze gezellige namiddag. »

Collectif Petit Travers »

Nuit
7/1/2018

Collectif Petit Travers behoort tot de top van de jongleerkunst. Zowel kinderen als volwassenen kijken met grote ogen en open mond naar hun verbluffende verbeelding van een betoverende ‘nacht’ die lang blijft nazinderen. »

fABULEUS & Ballet Dommage »

Klutserkrakkekilililokatastrof
13/1/2018

Klutserkrakkekilililokatastrof schippert tussen een zigeunerverhaal, Tom & Jerry, een Spaans-Italiaanse soap en het Eurovisiesongfestival. De aanstichters van deze vrolijke chaos zijn twee personages met een niets ontziende passie voor het podium. »

BonteHond »

AaiPet
18/2/2018

In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Maar, dan gaat de iPad een eigen leven leiden en ontpopt het zich tot een brutale grapjas die de show helemaal in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wie nu eigenlijk wie bestuurt. »

Cas Public & KOPERGIETERY »

9
25/2/2018

In het voorjaar van 2017 creëerde Cas Public, samen met KOPERGIETERY de dansvoorstelling 9 waarin de magistrale 9de symfonie van Beethoven centraal staat. Beethoven voltooide dit bijzondere muzikale meesterwerk op het moment dat hij al volledig doof was. Choreografe Hélène Blackburn neemt voor 9 een atypische danser als vertrekpunt: Cai Glover. Ook hij is doof. Samen met vijf horende danst hij op Beethovens muziek met snelle, precieze en harmonieuze bewegingen. »

Flamenchica Mundi »

De Olé Olé Koffer
21/3/2018

De Spaanse flamencodanseres en docente Teresa Jaldón heeft in Amsterdam een bloeiende flamencodansschool, ook voor kinderen. Zo legt ze een stevige basis voor de toekomst van de flamenco in Nederland. Samen met het Flamenchica Mundi gezelschap maakte ze een kleurrijke familievoorstelling over een vrolijke Spaanse hippie die de wereld afreist met een oude magische koffer vol flamencoverhalen. »

Theater FroeFroe »

Repelsteel
28/3/2018

Theater FroeFroe maakt van dit klassieke sprookje een eigenzinnige, absurde en spannende bewerking vol visuele en muzikale verrassingen. Een onwaarschijnlijk leuke voorstelling die je achtervolgt tot in je dromen! »

Theater Terra »

De Kleine Zeemeermin
7/4/2018

Beleef de mysterieuze onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin. Theater Terra, bekend van zijn betoverende muziektheatervoorstellingen, maakt een compleet nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen. »

Studio Orka »

Zoutloos
22,25/4/2018

Studio ORKA maakt theater op bijzondere plekken en laat zich inspireren door de mensen die er wonen. Voor deze creatie nestelde het gezelschap zich in 2014 in een woon- en zorgcentrum. De voorstelling kende onnoemelijk veel succes en wordt nu hernomen. »

Felle Wolf »

Mobile Games / Playtime
6,27/5/2018

De workshops in de Mobile Games-studio spitsen zich niet alleen toe op filosoferen over spel en spelen, maar ook op interactief spelen, op het creatieve en het artistieke aspect van spellen en spelen, op het snijvlak met kunst. »

Toeac »

Fairy Tales
26/5/2018

Het seizoen loopt stilaan ten einde, maar we presenten nog graag deze familievoorstelling in het kader van het thema spel. »

Alles Loopt Op Rolletjes »

Kermis Op Rolletjes en Tattoo On Wheels
3/6/2018

Op deze familiezondag sluiten we Airbag op speelse wijze af. »