Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

VISUEEL THEATER & CIRCUS

Gilles Monnart / Un Oeuf Is Un Oeuf »

Schommelstoel
24/9/2017

Schommelstoel is een woordeloos verhaal over angst en verwondering, vriendschap en afscheid nemen. Mime en bewegingstheater, in combinatie met verrassende en grappige animaties, maken van Schommelstoel een visueel prikkelende voorstelling waarin de grens tussen film en live bewegingstheater vervaagt. »

El Patio Teatro »

A mano
5/11/2017

'A mano' is poëtisch en intrigerend figurentheater van de allerbeste soort. Twee spelers maken een klein mannetje uit klei en zetten het te koop in de etalage van een antiekwinkel. De passanten hebben echter alleen oog voor de andere figuren en objecten in de etalage, maar niet voor het mannetje. Hij doet er alles aan om kopers te behagen. Tevergeefs … »

Lejo »

Hands Up!
5/11/2017

Ken je Lejo met die oogjes? Dit figuurtje is wereldberoemd door zijn voorstellingen in theaters, op festivals en door de filmpjes die hij voor Sesamstraat maakte. Met blote handen en een grote voorraad houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater voor de allerkleinsten. »

Compagnie Philippe Genty »

Inner Landscapes
7/11/2017

De merkwaardige Franse theatermaker Philippe Genty is al enkele decennia een vaste gast in ons programma. Ondertussen heeft hij in Brugge een brede schare fans die telkens opnieuw gefascineerd worden door zijn bijzondere visuele poëzie in een uitzonderlijke combinatie van beelden, poppen, dans, muziek en ook levende acteurs. »

Matthias Romir »

Life is ... (short stories)
19/12/2017

Met zijn voorstelling Life is … (short stories) nestelt hij zich ontegensprekelijk binnen de wereldtop. Hij brengt zijn publiek in vervoering met een verzameling absurde anekdoten uit het soms waanzinnige dagelijkse bestaan. Hij doet dat in een mix van circustheater, theater en video-art. »

Collectif Petit Travers »

Nuit
7/1/2018

Collectif Petit Travers behoort tot de top van de jongleerkunst. Zowel kinderen als volwassenen kijken met grote ogen en open mond naar hun verbluffende verbeelding van een betoverende ‘nacht’ die lang blijft nazinderen. »

Cirque Inextremiste »

Extrêmités
2/2/2018

Jongleerballen en kegels zijn leuk, zeker als je circus wil maken. Een rolstoel en gasflessen zijn dat ook en daar kun je pas bizarre trucs mee uithalen. Dat is alvast het inzicht vol lef van Cirque Inextrémiste. Vanaf de eerste minuut voel je dat dit Franse drietal niet zomaar een doordeweekse vertegenwoordiger is van het actuele nieuwe circus. »

Luis & Pedro Sartori do Vale »

Dois
20/2/2018

Ze zijn met twee, de broers Luis en Pedro. Dat feit inspireerde hen tot een spannende voorstelling over … jawel, twee broers. Ze delen niet alleen dezelfde familienaam, herinneringen, humor en avonturen, maar ook hetzelfde beroep en dezelfde interesses. »

Groupe acrobatique de Tanger »

Halka
28/2/2018

In hun nieuwe productie Halka keert de Groupe Acrobatique de Tanger terug naar hun oorsprong: het strand. Het is een plaats waar lichamen worden verborgen of blootgesteld, waar mensen komen om te spelen, flirten en zich te ontspannen. Bovendien komen in Marokko de ‘troupes’ en families van de acrobaten samen op het strand om er te trainen en zich met elkaar te meten. »

Galapiat Cirque / Collectif MAD »

Mad in Finland
22/3/2018

Zeven Finse acrobates verlieten hun vaderland om hun circusdromen waar te maken. Gewapend met een uit de kluiten gewassen dosis humor, liefde en energie, keren ze nu terug naar hun roots. Hoe voelt het om vandaag Fin te zijn, in dit koude, maar tegelijk magische en mysterieuze land dat een bijzondere aantrekkingskracht uitoefent? »