Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

PRODUCTIEOVERZICHT

MUZIEKTHEATER

4Hoog »

Woesj
17/9/2016

Woesj is een sfeervolle mini-kleuteropera met veel kleine visuele en auditieve verrassingen. Duik een klein uurtje onder in een wereld van magisch muziektheater, een wereld over de oneindige zee. »

Het Houten Huis / Oorkaan / Nordland Visual Theatre »

Kunstendag voor kinderen: Onbekend land
20/11/2016

Al enkele seizoenen is Het Houten huis uit Nederland een van de meest geliefde gezelschappen in onze familieprogrammering. Voor 'Onbekend land' was het gezelschap enkele maanden in Noorwegen om er samen met het Nordland Visual Theatre een voorstelling vol verbazingwekkende beelden te maken. Voor de live muziek werkt de groep samen met het Nederlandse muziektheatergezelschap Oorkaan. 'Onbekend land' wordt een aangrijpende voorstelling over ‘het overwinteren van eenzaamheid’. »

Efteling Theaterproducties »

Pinokkio, de sprookjesmusical
14/1/2017

Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Nu ja, voor heel even dan. Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. De hele wereld bij de neus nemen. Ook Pinokkio draagt een grote wens met zich mee. Deze ondeugende houten pop wil het allerliefste ook een écht jongetje zijn. Kom en ontdek zelf of zijn droom uitkomt. »

Walpurgis & HETPALEIS »

Fidelio
22/3/2017

Fidelio is een spannende en romantische bevrijdings-opera van Beethoven. Net als Leonore en Florestan droomde Beethoven van een rechtvaardige wereld waarin alle mensen in vrede leven. Het publiek zit tussen de spelers en wordt ondergedompeld in de sfeer van de opera en de levendige muziek van Beethoven. »

Campo »

IN KOOR!
26/4/2017

Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een zangstuk. Een koor, zingende mensen die zich eindeloos oefenen in (dis)harmonie om ergens tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen. IN KOOR! is een muziektheaterproject waarin de Brusselse klankperformance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samenwerken met het Gentse kunstencentrum CAMPO, studenten van diverse afdelingen van het KASK in Gent en amateur-acteurs uit verschillende verenigingen. »

NTGent / Wim Opbrouck & Wilfried de Jong »

We Free Kings
6/5/2017

In een wereld die steeds benauwder aanvoelt, gaan Wim Opbrouck en Wilfried de Jong op zoek naar de betekenis van vrijheid. Naar het hier en nu – met de verbeelding als soevereine kracht. Hun gids is de jazz: muziek op het scherp van de snede, als bevrijding van de geest. »