D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

LITERAIR

Het Zuidelijk Toneel & A Two Dogs Company »

Conversations (at the end of the world)
3/10/2017

Vijf figuren bevinden zich in een lege theaterruimte. Het enige wat ze hebben, is hun lichaam en de tijd die hen rest. Ze vormen samen een portret van de mens in de twintigste eeuw die wacht op de onvermijdelijke catastrofe die gaat komen. Ze spelen een spel, praten, doen een dansje en luisteren naar muziek. In shock proberen ze te begrijpen wat er in de wereld gebeurt. »

Theater Antigone & Théâtre National »

Nachtasiel
10/10/2017

In de onderbuik van een grootstad leeft een groep uitgestotenen en dolenden, afgezakt tot de bodem van hun bestaan. Ze proberen zich vol hoop en wanhoop een weg te banen in onze maatschappij. Het verlangen naar iets anders, brandt bij elk van hen. »

Theater Zuidpool »

Edward II
12/10/2017

Na de bekende Shakespeare-krachttoer Ten Oorlog bewerkt Tom Lanoye nu ook Edward II, het eerste echte koningsdrama uit de geschiedenis. Hij doet dat voor Theater Zuidpool dat bekend staat om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van theaterklassiekers. »

Hoge Fronten / Lieke Benders »

Niet vergeten
22/10/2017

'Niet vergeten' is een theatraal luisterboek van de bekende jeugdschrijfster Joke van Leeuwen. In een koptelefoon spreekt een stem je aan en vraagt je om mee te gaan in het verhaal dat de acteurs op het podium spelen. »

KOPERGIETERY »

Meisjes van krijt
9/11/2017

'Meisjes van krijt' is een theaterbewerking van de geprezen debuutroman 'De kinderen van Calais' van Lara Taveirne. Theatermaaksters/actrices Dominique Collet en Anna Vercammen staan samen met twee kinderen uit de Theaterateliers van KOPERGIETERY op het podium. »

Tom Lanoye »

Ten Oorlog
10/11/2017

Je was er misschien bij, twintig jaar geleden, toen de spraakmakende theatermarathon Ten Oorlog in première ging. De nog redelijk jonge god Tom Lanoye leverde met deze krachtproef een magistrale bewerking van de acht koningsdrama’s van William Shakespeare voor de legendarische Blauwe Maandag Compagnie. »

De Roovers »

Arabische Nacht
21/11/2017

Francisca kan zich niet herinneren dat ze ooit een Arabische prinses was. Samen met haar vriendin Fatima woont ze in een appartement. Elke avond valt ze er op de sofa in een diepe slaap. Niets of niemand kan haar wakker krijgen tot op een bloedhete zomernacht drie mannen haar proberen te kussen: de syndicus van de woonblok, een romantische voyeur en Fatima’s vriend Kalil. »

ARSENAAL/LAZARUS »

CAMUS
28/11/2017

CAMUS is een voorstelling die hulde brengt aan de absurde held die Camus zelf geworden is toen hij op zesenveertigjarige leeftijd overleed in een auto-ongeval terwijl hij eigenlijk van plan was om de trein te nemen. In, rond en tussen het oeuvre van Camus gaat LAZARUS op zoek naar verwantschap, ontroering en engagement, naar opstand en aanvaarding, naar trefzekere woorden en kraakheldere gedachten, maar ook naar de geur van gebakken vis en de geluiden van een zomernacht aan zee. »

Stan, ARSENAAL/LAZARUS & Olympique Dramatique »

Poquelin II
1/12/2017

In 2004 maakte STAN Poquelin, gebaseerd op een aantal stukken van Molière, geboren als Jean-Baptiste Poquelin. Deze voorstelling werd een absolute theaterhit. Voor STAN betekende het een mijlpaal in hun bestaan. Meer dan tien jaar later zet deze ploeg, in een iets andere bezetting, opnieuw de tanden in het rijke repertoire van deze bekende Franse theaterauteur. »