Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

PRODUCTIEOVERZICHT

AMAZE

MartHa!tentatief, Toneelhuis & Theater Zuidpool »

De Fietsendief
27/9/2016

Deze tragische komedie of komische tragedie, dient zich aan als een vrolijke stadsrevue. Een verhaal over jij en ik, over het kwaad dat in ons aller hoofd danst en ook vooral in het hoofd van vier kleurrijke personages. »

Jan Lauwers & Needcompany »

De blinde dichter
29/9/2016

De blinde dichter reist doorheen de geschiedenis via de stambomen van alle leden van Needcompany. Jan Lauwers stelt vast dat iedereen een link heeft met elkaar. The Blind Poet gaat over sterke vrouwen die met stenen gooien en op de brandstapel terecht komen, over een kruisvaarder met een te klein harnas. Een aanstekelijke mix van theater, dans, muziek en performance. »

Voxtra »

The encounter of vocal heritage
2/10/2016

Dit ambitieuze muziekproject vermengt zangtradities uit verschillende Europese en niet-Europese tradities. Je ontdekt of herkent naast verhalende volkszang uit België, ook snikkende iso-polyfonie uit Albanië, de rurale ‘canta e tenore’ uit Sardinië, de Beko-stijl uit Zuid-Madagascar, rune-liederen en joik uit Finland. »

Theater Zuidpool »

Shake-speares sonnets
6/10/2016

Jorgen Cassier laat ons het Engels van Shakespeare proeven in de best mogelijke omstandigheden: in een intiem concert, met het hart op de tong. In Knack beschreef Els Van Steenberghe de productie als ‘een krachttoer … uitgepuurde zang en de fascinerende animaties op het scherm … elk sonnet geeft hij een eigen klankkleur. Daarbij zijn de knipogen naar Tom Waits, David Bowie of Lou Reed niet veraf …’. »

fABULEUS & Randi De Vlieghe (Moldavië) »

POPCORN
14/10/2016

Voor POPCORN ging choreograaf Randi De Vlieghe op zoek naar de essentie van ritme. Hij inspireerde zich op de oneindige variatie van percussie doorheen alle tijden en culturen: van het stampen in krijgsdansen tot flamenco, breakdance of techno op festivals als Tomorrowland. »

We Stood Like Kings »

USSR 1926
15/10/2016

De Brusselse postrock band We Stood Like Kings laat je op geheel eigen manier de cinema van voor 1927 ontdekken. Op klassiekers uit de periode van de stille film creëren ze een soundtrack die ze live voor je brengen. Kijk, luister, beleef. Laat je meevoeren door een unieke ervaring van beeld en geluid. »

Noord Nederlands Toneel »

All Inclusive - AFGELAST
25/10/2016

Deze voorstelling werd helaas afgelast. »

Jan Fabre / Troubleyn »

Drugs kept me alive
26/10/2016

Jan Fabre schreef 'Drugs kept me alive' voor en op het lichaam van Antony Rizzi die sinds 1990 seropositief is. Deze Amerikaanse danser en performer was lange tijd lid van Ballet Frankfurt onder de leiding van choreograaf William Forsythe. Zo leerde hij Jan Fabre kennen, met wie hij al vaak samenwerkte. »

Bugge Wesseltoft »

New Conception Of Jazz
28/10/2016

Bugge Wesseltoft viert het jubileum van zijn band en van het platenlabel Jazzland Recordings met een heel nieuwe bezetting, meer bepaald met een ‘all-female line up’, een nieuwe generatie jonge talentvolle muzikanten uit Oslo. Met deze band presenteert Bugge Wesseltoft zowel nieuw als oud materiaal, met hits als 'You might say', 'Existence' en 'Change' als vaste waarden. »

Cie Cecilia »

Cabane
2,3/11/2016

Authentiek theater, de perfecte mix tussen humor en tragiek, theater uit het hart, puur en echt, dat is waar Cie Cecilia vandaag voor staat. Cabane is een tragikomische ode aan het leven in al zijn onvolmaaktheid. Een verhaal over klappen krijgen en weer recht kruipen, over zonen en vaders, over broederliefde en troost. Een stuk waarin vier topacteurs je naar de keel grijpen. »

Abattoir Fermé »

Bukowski + LA
24/1/2017

Het semi-autobiografisch werk van Bukowski portretteert gokkers, alcoholisten en boefjes uit de ruige achterbuurten van L.A., in een rauwe en directe stijl, boordevol geestige dialogen. Wat gebeurt er wanneer de laatste toogzweer naar buiten strompelt, de gordijnen sluiten en de deur in het slot valt? Die gruwelijke en decadente ongein, zet Abattoir Fermé in haar ondertussen bekende stijl in verwarrend nachtelijk perspectief. »

Lucy Guerin Inc. »

Motion Picture
1/2/2017

Motion Picture is een choreografie die de spanning onderzoekt tussen live performance en cinema. De dansers richten zich op het grote scherm dat achter het publiek hangt en gebruiken de filmbeelden als inspiratiebron voor hun bewegingen. Via dit intrigerende spel met verschillende media creëert Guerin een fysische abstractie van de zwaarmoedige esthetiek van de film noir. »

Rebekka de Wit & Tijdelijke Samenscholing »

We take it from here
9/2/2017

Op 17 juni 2015 stapt een blanke jongen met een geweer een kerk binnen in de Amerikaanse stad Charleston. Hij schiet negen kerkgangers neer, niet toevallig van een donkerder huidskleur. De zondag daarop draagt diezelfde kerkgemeenschap in diezelfde kerk een dienst op aan die schutter. Ze vragen de Heer vergeving voor de dader … »

ARSENAAL/LAZARUS »

Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben
14/2/2017

De titel van deze voorstelling is ontleend aan een boek van de Argentijnse schrijver César Bruto. Daarin gaat het hoofdpersonage Julio Cortázar op zoek naar tekens en bewijzen dat er, naast dat wat wij als vaststaande werkelijkheid ervaren, nog evenveel mogelijkheden van andere werkelijkheden bestaan. Misschien is dat wat we zien, niet het enige? Misschien kunnen we de werkelijkheid manipuleren en naar onze hand zetten? »

Olympique Dramatique / Toneelhuis »

Risjaar Drei
23,24/2/2017

Risjaar Drei verzamelt een indrukwekkende reeks namen uit het Vlaamse theater. Onder meer Peter Van Den Begin, Jan Decleir, Mieke de Groote, Koen De Sutter en Marc Van Eeghem staan samen op de scène. Een cast om je theatervingers bij af te likken! Shakespeares befaamde koningsdrama’s blijven inspireren. Na de ondertussen bijna legendarische bewerking Ten Oorlog van Tom Lanoye en Luk Perceval, richt opnieuw een opmerkelijk gezelschap zijn pijlen op één van deze klassiekers. »

Ontroerend Goed »

Are we not drawn onward to new erA
28/2/2017

De aMAZe jongeren programmeerden als tweede voorstelling van dit seizoen werk van Ontroerend Goed. Dit Gentse theaterperformance collectief mag dit jaar vijftien kaarsen uitblazen en groeide uit van klein dichtersgroepje tot internationaal erkend gezelschap. »

Lisbeth Gruwez / Voetvolk »

We're pretty fuckin' far from okay
7/3/2017

Er wordt beweerd dat we aan het begin van de 21ste eeuw leven in ‘een cultuur van angst.’ In We’re pretty fuckin’ far from okay focust choreografe Lisbeth Gruwez op angst in relatie met de menselijke ademhaling. Een belemmering van de ademhaling kan een paniekaanval veroorzaken, gecontroleerd in- en uitademen kan lichaam en geest tot rust brengen. Het ritme van de adem als bron van en reactie op spanning en contractie, ontspanning en expansie, binnenin het lichaam en in relatie met de buitenwereld: tussen deze polen beweegt de voorstelling. »

Gandini Juggling »

4x4 Ephemeral Architectures
8/3/2017

Na het succes van SMASHED gaat de wereldberoemde jongleur Sean Gandini op zoek naar de relatie tussen ballet en hedendaags circus. Door de combinatie van ballet, beschouwd als kunst met een grote K en circus, in vergelijking hiermee vaak gezien als minderwaardig, boort de wereldberoemde jongleur Sean Gandini een onuitputtelijke bron aan van artistieke mogelijkheden. »

Compagnie Flak / José Navas »

Rites
15/3/2017

De charismatische José Navas viert zijn vijftigste verjaardag met een overgangsritueel. Tijdens deze voorstelling gooit hij alle ballast overboord. Hij toont zichzelf zoals hij is: een fragiele man die zich bewust is van zijn sterfelijkheid. Navas staat bovendien stil bij de weg die hij tot nu toe heeft afgelegd. »

Noord Nederlands Toneel »

Carrousel
21/3/2017

In Carrousel slepen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS je mee in een uitputtende competitie, die wordt gadegeslagen door toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait. »

Gers Pardoel + afterparty »

Gers Pardoel Neemt Je Mee
31/3/2017

Gers Pardoel trekt voor de eerste keer naar de theaters. Hij neemt je mee op een muzikale trip waarin hij vertelt over zijn droom, van keukenboer tot artiest. Ga uit de bol op hits zoals Louise en Bagagedrager, maar maak ook kennis met parels die de hitlijsten net niet haalden. »

Peeping Tom »

Moeder
11/4/2017

Moeder is het tweede deel van een trilogie die werd ingezet met Vader (2014) en de voorstelling Kinderen (2018) als sluitstuk heeft. Vanuit het rouwen om een afwezige moeder gaan de spelers het ruimere idee van ‘gemis’ injecteren in het hier en nu, met beweging, dans en een tekst die laveert tussen bevattelijk en mysterieus. Moeder is tegelijk grappig en bevreemdend, verontrustend en herkenbaar. »

De Roovers »

Onschuld
25/4/2017

In Onschuld schetst Dea Loher in negentien scenes een beeld van een groep vertwijfelde en verstrikte mensen in een kleine kustplaats. Twee Afrikaanse sans-papiers zien een vrouw de zee inlopen, maar als verlamd, grijpen ze niet in. Een kinderloze vrouw vraagt vergeving voor de misdaden van haar zoon. Een filosofe verbrandt haar boeken. Dit stuk gaat over ontmoeten, vastgrijpen en loslaten. »

SKaGeN »

Uw Rijk Kome - Jezus voor Beginners
2/5/2017

In het Westen lijken we ons gevoel voor religiositeit kwijt. Maar stel dat Jezus plots terug opduikt? Ontvangen we hem met pek en veren, of met open armen? SKaGen zoekt een antwoord in ‘Uw Rijk Kome’. »

Wim Vandekeybus / Ultima Vez »

Mockumentary of a contemporary Saviour
5/5/2017

In Mockumentary of a Contemporary Saviour brengt Vandekeybus een scherpzinnig portret van een messias als fictief karakter doorheen 7 personages. Utopie en dystopie in één oogopslag. Niets is wat het lijkt in deze futuristische realiteit. »