D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

ALLES

Cultuurmarkt »

feestelijke opening van het culturele seizoen
17/9/2017

Ook dit jaar neemt Cultuurcentrum Brugge met veel enthousiasme deel aan de Cultuurmarkt. Op deze dag stellen we niet alleen onze deuren open, maar presenteren we ook teasers van wat we komend seizoen in petto hebben. »

Belgian Brass & Frank Deleu »

Slotconcert beiaardseizoen 2017
21/9/2017

In de middeleeuwen waren in alle grote steden koperblazers actief. Bij grote feestelijkheden konden blazersgroepen soms meer dan 20 musici bevatten. Hun muziek was ook nauw verbonden met de beiaard. Tijdens het concert geven afscheidnemend stadsbeiaardier Frank Deleu en Belgian Brass dit historische blazersrepertoire een stevig swingende, hedendaagse toets. »

PURA VIDA ft. BLEUE + OZI ONE »

Daverend/Unplugged
22/9/2017

Een nieuw seizoen openen, betekent feest! Het collectief PURA VIDA opereert vanuit de Lost Ark Studio van Bregt De Boever in Maria-Aalter, maar heeft van bij het ontstaan in 2006 heel wat Bruggelingen in de rangen. Live staan ze garant voor een show vol energieke rootsreggae, beïnvloed door dub, blues, ska en soul. »

The Band by Winterland '76 & special guests »

The Last Waltz
23/9/2017

Het afscheidsconcert van The Band, de voormalige begeleidingsgroep van Bob Dylan, op 25 november 1976 in de Winterland Ballroom in San Francisco, geldt in het geheugen van menig rock- en folkfanaat als het orgelpunt van een generatie artiesten die de muzikale contouren van de sixties en seventies inkleurden. Veertig jaar na datum herhaalt het kruim van de jonge Belgische rockscene dit gedenkwaardige feestje tijdens een zinderend tributeconcert. »

Alles loopt op rolletjes / Chonk »

De Mobiele Speelkamer & Tattoo on Wheels / Krijt!
24/9/2017

Naast ‘Schommelstoel’ valt er nog vanalles te beleven in en rond de MaZ. Ontdek hier de randprogrammatie! »

Gilles Monnart / Un Oeuf Is Un Oeuf »

Schommelstoel
24/9/2017

Schommelstoel is een woordeloos verhaal over angst en verwondering, vriendschap en afscheid nemen. Mime en bewegingstheater, in combinatie met verrassende en grappige animaties, maken van Schommelstoel een visueel prikkelende voorstelling waarin de grens tussen film en live bewegingstheater vervaagt. »

Compagnie Cecilia »

Zingarate
26/9/2017

Zingarate stamt uit het Italiaans en betekent zoveel als grap, onzin, kloterij. Het klinkt ook als een doldwaze combinatie van zingen en karate. En, dat is precies wat regisseur Arne Sierens inspireerde. Daarbij heeft Sierens een grote fascinatie voor Italiaanse films uit de jaren 70 met superieure acteurs zoals Ugo Tognazzi, Philippe Noiret, Vittorio Gassman of Marcello Mastroiani en hun typische ‘supercazzola’ of snelle nonsens zinnen. »

Omar Rajeh / Maqamat »

Beytna
27/9/2017

‘Beytna’ betekent in het Libanees ‘uitgenodigd worden bij iemand thuis’. Eten speelt daarbij een wezenlijke rol. Zo ook in deze voorstelling. Een gelegenheidscollectief van dansers en muzikanten uit verschillende continenten en culturen ontmoeten elkaar rond een banket. De zeven kunstenaars koken, eten, drinken, praten en dansen. Aan tafel houden ze de hedendaagse dans uit ieders land tegen het licht. Hoe verhoudt die zich tot de traditie? Wat is de betekenis van ‘hedendaags’? »

Martha!Tentatief »

A blackbird on a branch - Ne merel op nen tak
29/9/2017

Op een dag besluit David te verhuizen. Niet zomaar naar ergens, maar gewoon naar de andere kant van de wereld. Een half jaar later stapt hij op het vliegtuig richting Sao Paulo. David kennen we allicht nog het best als David Bovée, muzikant en gewezen lid van Think Of One. Altijd al een curieuze kerel geweest, die David. »

Le Mystère des Voix Bulgares »

concert
30/9/2017

Na een onderbreking van meer dan 20 jaar maakt dit uitzonderlijk getalenteerd en populair ensemble in de herfst van 2017 een comeback. In dit nieuwe album gaat het koor op zoek naar de link tussen Bulgaarse folk en andere tradities en culturen, zonder evenwel de identiteit en eigenheid van de Bulgaarse stemmen te verliezen. Hiermee geven ze de traditionele folk een heel nieuw en internationaal élan. »

De Bestn Vant Westn »

Phatmark Collective
30/9/2017

Voor het 4e jaar op rij gaat Phatmark Collective op zoek naar de beste freestyle battle rapper van West-Vlaanderen. »

Nothin' But The Blues »

caféconcerten
1,2,5,9,13,16,23/10/2017

Oktober is bluesmaand bij Cultuurcentrum Brugge. Naast de ongetwijfeld fantastische concerten op 6 en 7 oktober in de Stadsschouwburg bieden we je graag een waaier van evenementen aan die je volledig onderdompelen in de authentieke sfeer van de blues. Lokale en minder lokale helden brengen de blues terug naar haar natuurlijke biotoop: de bruine kroeg. Want geef toe, waar klinkt de blues bluesier dan op halfduister café? »

Laika en Het nieuwstedelijk »

Zigzagkind
2/10/2017

Zigzagkind is het razend spannende verhaal over de grote levensvragen van een jongen, elke jongere, elk ‘zigzagkind’ op weg naar zijn identiteit. Laika en Het nieuwstedelijk maakten van Nono’s roadmovie een energieke en meeslepende muziektheatervoorstelling in het decor van een oude feestzaal. »

Het Zuidelijk Toneel & A Two Dogs Company »

Conversations (at the end of the world)
3/10/2017

Vijf figuren bevinden zich in een lege theaterruimte. Het enige wat ze hebben, is hun lichaam en de tijd die hen rest. Ze vormen samen een portret van de mens in de twintigste eeuw die wacht op de onvermijdelijke catastrofe die gaat komen. Ze spelen een spel, praten, doen een dansje en luisteren naar muziek. In shock proberen ze te begrijpen wat er in de wereld gebeurt. »

Forever Amy »

concert
4/10/2017

Forever Amy neemt je mee op een overweldigende trip doorheen het oeuvre van deze extravagante artieste. Zangeres Alba Plano levert de perfecte jazz- en soulstem. Ze wordt begeleid door de originele band van Amy Winehouse. Dichter bij 'the real thing' kun je niet meer geraken. »

Mithkal Alzgair »

Displacement
5/10/2017

In Displacement onderzoekt hij hoe de dreigende sociale, politieke en religieuze omstandigheden het Syrische lichaam beïnvloeden. Als een chirurg ontleedt Alzghair het erfgoed dat hij in zich draagt. Hij registreert de intenties en het vermogen van het lichaam: dat van de traditionele dans en de spirituele trance, het oorlogszuchtige lichaam en het lichaam in ballingschap. »

The Dave Specter Band featuring Tad Robinson + The Blues Vision »

concert
6/10/2017

De Amerikaanse gitarist en producer Dave Specter geniet internationaal erkenning als een van de meest in het oog en oor springende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie bluesmuzikanten uit Chicago. Vooraleer hij zijn eigen band in het leven riep, was hij actief aan de zijde van legendarische bluesgrootheden zoals onder andere Buddy Guy, Junior Wells, Otis Rush, Kim Wilson, Magic Slim en Otis Clay. »

fABULEUS & HETPALEIS »

Virginity
6/10/2017

Van alle popiconen is Prince misschien wel degene die de gemoederen het meest wist te verhitten. Met zijn looks en meeslepende beats, met zijn magistrale talent om mensen te betoveren en op te hitsen, inspireert hij nog steeds veel jonge en minder jonge fans en kunstenaars. Wat maakt een artiest zo spraakmakend en controversieel als hij? »

The Corey Dennison Band + Guy Verlinde & The Houserockers »

concert
7/10/2017

The Corey Dennison Band bestaat pas vijf jaar, maar veroverde blueshoofdstad Chicago in een handomdraai. Ze zijn er tegenwoordig de meest succesvolle band en palmen nu ook de rest van de wereld in. Hun cd uit 2016 op het kwaliteitslabel Delmark was genomineerd voor een Blues Music Award in de categorie 'Best Emerging Artist Album' en ondertussen is ook de nieuwe cd ingeblikt. »

Maple Tree Entertainment Limited »

The Simon & Garfunkel Story
8/10/2017

Met niet meer dan een stem en een gitaar veroverden twee gewone jongens uit Queens, New York, in korte tijd de wereld met hits als Mrs Robinson, Bridge over troubled water of Homeward Bound. Hun grote doorbraak kwam er met de film The Graduate , waarin onder andere de jonge Dustin Hoffman schitterde. Hun muziek met vaak mild kritische teksten, bezorgde hen een unieke plaats in de muzikaal avontuurlijke jaren zestig. »

Theater Antigone & Théâtre National »

Nachtasiel
10/10/2017

In de onderbuik van een grootstad leeft een groep uitgestotenen en dolenden, afgezakt tot de bodem van hun bestaan. Ze proberen zich vol hoop en wanhoop een weg te banen in onze maatschappij. Het verlangen naar iets anders, brandt bij elk van hen. »

Theater Zuidpool »

Edward II
12/10/2017

Na de bekende Shakespeare-krachttoer Ten Oorlog bewerkt Tom Lanoye nu ook Edward II, het eerste echte koningsdrama uit de geschiedenis. Hij doet dat voor Theater Zuidpool dat bekend staat om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van theaterklassiekers. »

Théâtre National de Chaillot / José Montalvo »

Y Olé!
13/10/2017

José Montalvo geldt als een van de meest avontuurlijke Franse choreografen. Hij houdt niet zo van vaste conventies en vindt er dan telkens zelf maar nieuwe uit. Zijn voorstellingen gaan ondertussen veel verder dan louter dans, het zijn spektakels waarin theater, video, humor en spel zitten verwerkt. De voorbije jaren keert hij steeds vaker terug naar zijn eigen Spaanse roots. »

Buscemi & Michel Bisceglia Ensemble »

Alternative soundtrack for Nosferatu
14/10/2017

Het plot van de film van Friedrich Wilhelm Murnau baseert zich op het boek Dracula van Bram Stoker, één van de grootste klassiekers uit de literatuurgeschiedenis. Buscemi en Michel Bisceglia zijn niet aan hun proefstuk toe op het vlak van filmmuziek en componeren ook nu een inventieve nieuwe soundtrack. »

The Analogues »

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
17/10/2017

Na hun geslaagde Magical Mystery Tour laadt de Nederlandse groep The Analogues opnieuw een museum aan Beatlesinstrumenten uit om zo authentiek mogelijk het geluid van de originele band te benaderen. Ze gaan nu zelfs nog een stapje verder, want zelf hebben The Beatles het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band nooit live gespeeld. »

Serge Aimé Coulibaly »

Kalakuta Republik
18/10/2017

Serge Aimé Coulibaly werd geboren in Burkina Faso. Als danser en choreograaf toert hij sinds 2002 de wereld rond. Zijn werk is geworteld in de Afrikaanse cultuur. Zijn dans is krachtig en expressief, zit vol emotie, reflectie en hoop. Voor deze voorstelling vond hij inspiratie in het leven en de muziek van de mythische Fela Kuti, icoon van de Afrikaanse cultuur en de uitvinder van de Afrobeat. »

Bloet & Black Box Revelation »

Stand Down
19/10/2017

Decorte breekt met zijn traditie! Zo zou je de nieuwe voorstelling Stand Down kunnen catalogeren. Deze keer geen ‘herdichting’ van een klassieke theatertekst, maar een volledig nieuwe tekst. Wel trouw aan de grote waarheden en mysteries die de klassieken in zich dragen, dat belooft hij. Liefde en dood blijven centraal staan. Het samenvallen van leven en kunst wordt echter radicaler dan ooit. »

YUKO »

Cher Ami
21/10/2017

Cher Ami vormt een intrigerende en hoogst originele mix van tekst, livemuziek en animatiefilm. Het verhaal is waargebeurd en gaat over drie dieren die tijdens de Eerste Wereldoorlog meevochten aan het front in Vlaanderen. Dieren waren toen een bron van rijkdom, dienen als werkkracht en werden ook ingezet op het strijdtoneel. De voorstelling toont de oorlog op die manier vanuit een heel eigen en vormelijk zeer vernieuwende, hedendaagse ooghoek. »

Hoge Fronten / Lieke Benders »

Niet vergeten
22/10/2017

'Niet vergeten' is een theatraal luisterboek van de bekende jeugdschrijfster Joke van Leeuwen. In een koptelefoon spreekt een stem je aan en vraagt je om mee te gaan in het verhaal dat de acteurs op het podium spelen. »

Hermit + Budget Trash »

Daverend/Unplugged
27/10/2017

Begin 2014 schreef Alexander Einfinger Your Kind Of Fate en besloot de demo onder de naam Hermit op YouTube te zetten. Enkele maanden later was Hermit niet langer een soloproject, maar een vijfkoppige band. In juni 2015 verscheen het eerste album Songs For Solitude. De songs nemen je mee in hun donkere, melancholische wereld. Vorig seizoen speelden ze nog een Daverend concert, deze keer doen ze het Unplugged! »

Lambchop »

Flotus
28/10/2017

De Amerikaanse groep Lambchop is met grote voorsprong één van de merkwaardigste fenomenen die het gehucht Nashville de voorbije decennia afleverde. Wie Nashville, Tennessee hoort, denkt onwillekeurig aan het muziekgenre ‘americana’. Dat is inderdaad een kenmerk van Lambchop, maar daarnaast is de groep ook niet vies van intense porties invloeden uit postrock, soul en lounge. »

Rasa »

Gansanders
29/10/2017

Kom, kijk, ontdek en laat je tijdens deze workshop voor klein en groot inspireren door Gansanders, een tentoonstelling en een reuzeganzenbord over dieren in illustraties, over angsthazen, vrolijke vossen en beresterke kikkers. »

JL BAND »

Last But Not Least (A Tribute to James Last)
29/10/2017

Orkestleider Jos Loffens vat dit concert op als een nostalgisch eerbetoon aan de gevarieerde sound en geraffineerde muzikale arrangementen van deze internationale ster. »

SLESH Streaming Session feat The Hook Up »

Slesh Streaming Sessions i.s.m. Cultuurcentrum Brugge
2/11/2017

Met de donkere winterdagen voor de deur zoekt SLESH Streaming Sessions de gezelligheid van de Stadsschouwburg op. In één van de best bewaarde stadstheaters van Vlaanderen krijgen ze de unieke kans een streaming sessie te houden, in de met bladgoud bedekte foyer zal The HOOK UP de deuntjes verzorgen. »

Jan Fabre & Troubleyn »

Belgian Rules / Belgium Rules
3/11/2017

"Belgian Rules/Belgium Rules" is Fabres theatrale ‘selfie’ van zijn roots. Muzikant Raymond van het Groenewoud schrijft de lijfliederen en Johan de Boose de tekst. »

Pimpanel / Viola Vandomme »

Oude voorwerpen nieuw leven inblazen
4/11/2017

We gooien veel te veel weg, dat vertelt de voorstelling ‘Alex in vuilbakland’. Maar ook als je de voorstelling niet gezien hebt, ben je welkom op deze creatieve namiddag. Voor, tijdens en na de voorstelling kan je oude spullen een nieuw leven inblazen. »

Villanella & Maria Clara Villa-Lobos »

Alex in Vuilbakland
4/11/2017

Net zoals Alice uit het boek van Lewis Caroll een wit konijn achterna huppelt en zo in Wonderland aankomt, wordt Alex 's nachts door een speelgoedkonijn meegelokt om haar pluchen diertjes te zoeken. Zo belandt Alex in Vuilbakland. Op een enorme vuilnisbelt vol afgedankte spullen en plastiek, ontmoet ze vele vreemde, kleurrijke en grappige personages die haar meenemen naar een wonderlijke wereld. »

El Patio Teatro »

A mano
5/11/2017

'A mano' is poëtisch en intrigerend figurentheater van de allerbeste soort. Twee spelers maken een klein mannetje uit klei en zetten het te koop in de etalage van een antiekwinkel. De passanten hebben echter alleen oog voor de andere figuren en objecten in de etalage, maar niet voor het mannetje. Hij doet er alles aan om kopers te behagen. Tevergeefs … »

Lejo - AFGELAST! »

Hands Up!
5/11/2017

Deze voorstelling werd helaas afgelast wegens onvoorziene omstandigheden. »

Compagnie Philippe Genty - AFGELAST »

Inner Landscapes
7/11/2017

Tot onze spijt zien wij ons genoodzaakt deze voorstelling te annuleren omwille van technische redenen. Na grondige studie van de technische plannen en gezien de productionele omvang van dit project, bleek de organisatie van deze voorstelling niet haalbaar in de Brugse Stadsschouwburg. Tickets worden uiteraard terugbetaald. »

KOPERGIETERY »

Meisjes van krijt
9/11/2017

'Meisjes van krijt' is een theaterbewerking van de geprezen debuutroman 'De kinderen van Calais' van Lara Taveirne. Theatermaaksters/actrices Dominique Collet en Anna Vercammen staan samen met twee kinderen uit de Theaterateliers van KOPERGIETERY op het podium. »

Tom Lanoye »

Ten Oorlog
10/11/2017

Je was er misschien bij, twintig jaar geleden, toen de spraakmakende theatermarathon Ten Oorlog in première ging. De nog redelijk jonge god Tom Lanoye leverde met deze krachtproef een magistrale bewerking van de acht koningsdrama’s van William Shakespeare voor de legendarische Blauwe Maandag Compagnie. »

Les Amazones d'Afrique »

République Amazone
12/11/2017

Als eerste ‘all-female’ groep van West-Afrika staat het muzikale collectief Les Amazones d’Afrique niet alleen voor een sterk statement, maar ook voor een opwindende muzikale reis. Of ze nu onbetwiste sterren of geliefde geheimen zijn, elk van de dames behoort tot de meest geprezen muzikanten van de Malinese muziek. Op elegante wijze brengen Les Amazones d’Afrique verschillende generaties en energieën samen. »

Wim Claeys »

Zwartzak
14/11/2017

Graag nodigen we u uit op één van de toonmomenten van Wim Claeys' nieuwe theaterstuk 'Zwartzak'. Na de geslaagde theatertour 'Ijzer', waarin accordeonist en rasverteller Wim Claeys een pakkend, authentiek en soms hilarisch oorlogsverhaal over zijn grootvader Fons bracht, is er nu 'Zwartzak': een gloednieuw coming-of-age theatervoorstelling waarin Wim graaft in zijn eigen verleden. »

Noord Nederlands Toneel »

Het Huis van Bernarda Alba
14/11/2017

Helaas is de voorstelling Het Huis van Bernarda Alba door Noord Nederlands Toneel gepland op dinsdag 14 november 2017 om 20 uur in de Stadsschouwburg Brugge wegens onvoorziene omstandigheden geannuleerd. De creatie bleek een eerder moeizaam proces dat onvoldoende garanties bood voor een indringende adaptatie van deze theaterklassieker van Federico Garcia Lorca. Om die reden besloot de directie van Noord Nederlands Toneel tot hun grote teleurstelling de volledige speelreeks van Het Huis van Bernarda Alba te annuleren, dus ook de voorstelling in Brugge. »

BRONKS »

Show
15/11/2017

Met Show brengt Bronks een ontwapenende voorstelling over pubers en de magie van de eerste liefde. De energieke jonge acteur Dries Notelteirs speelt als stoere, flitsende showman-goochelaar de pannen van het dak. Zijn tegenspeelster Gytha Parmentier is de frisse lenigheid zelf en komt met verleidelijke blikken en funky moves auditie doen voor zijn show. »

Rianto & Nani Topeng Losari Cirebon »

Medium & Losari Maskerdans
16/11/2017

De Javaanse danser Rianto leerde in zijn thuisstreek van de oude meesters de genderoverschrijdende lengger-dans. Voor zijn solo Medium werkt hij samen met de toonaangevende Indonesische cineast Garin Nugroho en met percussionist/vocalist Cahwati. In het tweede luik van de avond begeleidt een indrukwekkend gamelan-ensemble, dat is een orkest met traditionele Javaanse slaginstrumenten, de Topeng Cirebon, een typische gracieuze maskerdans uit West-Java. »

The Spectors + The Yellow Machine »

Daverend/Unplugged
17/11/2017

Bassiste en songwriter Marieke Hutsebaut voert al sinds 2012 The Spectors aan, een vierkoppige band die zijn eigen stempel drukt op een muzikale mix van shoegaze, dreampop en new wave. »

Peter Koelewijn - AFGELAST »

Peter Koelewijn & Vrienden special
18/11/2017

Slecht nieuws voor de fans van Peter Koelewijn. Omwille van agendaproblemen dient Peter Koelewijn de concertreeks voor het najaar 2017 een jaartje uit te stellen. Maar er is ook goed nieuws. Wij konden ondertussen al een nieuwe datum voor volgend seizoen onderhandelen. Peter Koelewijn doet op zaterdag 10 november 2018 de Brugse stadsschouwburg aan en deze keer samen met The Rockets. Wie tickets reserveerde voor het concert van zaterdag 18 november 2017, hoeft niet opnieuw te reserveren. De tickets en plaatsen blijven geldig voor de nieuwe concertdatum van zaterdag 10 november 2018. Voor wie deze nieuwe datum echter niet past, krijgt zijn/haar ticket(s) terugbetaald. »

familierondleiding »

Kunstendag voor kinderen: Achter de schermen van de Stadsschouwburg
19/11/2017

Soms is wat zich in de coulissen van het theater afspeelt minstens even verbazingwekkend als de voorstelling zelf. Tijdens deze theatrale rondleiding nemen we je mee achter de schermen van de Stadsschouwburg. Deze rondleidingen richten zich op families met kinderen. Voor volwassen worden in het voorjaar een aantal rondleidingen georganiseerd. »

De Roovers »

Arabische Nacht
21/11/2017

Francisca kan zich niet herinneren dat ze ooit een Arabische prinses was. Samen met haar vriendin Fatima woont ze in een appartement. Elke avond valt ze er op de sofa in een diepe slaap. Niets of niemand kan haar wakker krijgen tot op een bloedhete zomernacht drie mannen haar proberen te kussen: de syndicus van de woonblok, een romantische voyeur en Fatima’s vriend Kalil. »

Berlin »

Zvizdal
22/11/2017

Tsjernobyl, 1986. Pétro en Nadia, een echtpaar geboren en getogen in Zvizdal, weigeren te verhuizen na de grote kernramp. Allebei de tachtig ver voorbij, willen ze in hun oude dorp en in hun huis blijven. Ze houden stand in hun spookdorp in de besmette zone. Zonder stromend water, elektriciteit of telefoon. Zvizdal is een verhaal over eenzaamheid, overleven en armoede, maar ook en vooral over de onverwoestbare liefde tussen twee mensen. »

Albert Hammond »

Songbook World Tour
23/11/2017

Met zowat 360 miljoen verkochte platen behoort Albert Hammond tot de grootste songwriters ooit. Heel terecht mocht hij in 2008 zijn naam bijschrijven in de Songwriters Hall of Fame. 'It never rains in Southern California', maar vandaag heel uitzonderlijk ook niet in Brugge. »

Karim Baggili »

Apollo You Sixteen
24/11/2017

Karim Baggili voorstellen hoeft nauwelijks nog. Deze muzikale Brusselaar met roots in Jordanië en Joegoslavië doorkruist al meer dan 20 jaar de wereld op zoek naar inspiratie voor zijn muziek. Keer op keer weet hij het publiek te betoveren met zijn gitaar en ud of Arabische luit. »

The Violent Husbands »

Eindelijk Eerlijk
25/11/2017

Met hun laatste succesplaat Hot Wood, volledig opgenomen aan een kampvuur onder een verlaten spoorwegbrug, zijn The Violent Husbands een nieuwe weg ingeslagen. Ze gaan steeds verder terug naar de oorsprong en de oerfuncties van muziek. Ze onderzoeken hoe ze die verhalen kunnen ervaren in hun oorspronkelijke puurheid, rechtstreeks vanuit de bron. »

Günther Neefs »

Special Request
26/11/2017

De theatertour Special Request voert je mee op een stijlvolle en swingende muzikale reis met stevige standards en tijdloze ballads van blanke en zwarte stemmen uit diverse genres en generaties. Van Lionel Richie tot Raymond of van Sinatra tot Christophe en Earth Wind and Fire. »

ARSENAAL/LAZARUS »

CAMUS
28/11/2017

CAMUS is een voorstelling die hulde brengt aan de absurde held die Camus zelf geworden is toen hij op zesenveertigjarige leeftijd overleed in een auto-ongeval terwijl hij eigenlijk van plan was om de trein te nemen. In, rond en tussen het oeuvre van Camus gaat LAZARUS op zoek naar verwantschap, ontroering en engagement, naar opstand en aanvaarding, naar trefzekere woorden en kraakheldere gedachten, maar ook naar de geur van gebakken vis en de geluiden van een zomernacht aan zee. »

De Frivole Framboos & Brussels Jazz Orchestra »

Dubbel Geboekt
29/11/2017

Het moet de ergste nachtmerrie zijn van elke organisator. Door een vergissing staan op dezelfde avond twee verschillende acts geprogrammeerd in dezelfde zaal. Beide gezelschappen staan voor de deur en alle tickets zijn al weken de deur uit. Het zal je maar overkomen. Je bent vanavond dan ook getuige van de 'clash' tussen de minutieus geregelde timing en improvisatiedrift van Brussels Jazz Orchestra en het al even ingenieus gegoochel met noten en akkoorden van De Frivole Framboos. »

Stan, ARSENAAL/LAZARUS & Olympique Dramatique »

Poquelin II
1/12/2017

In 2004 maakte STAN Poquelin, gebaseerd op een aantal stukken van Molière, geboren als Jean-Baptiste Poquelin. Deze voorstelling werd een absolute theaterhit. Voor STAN betekende het een mijlpaal in hun bestaan. Meer dan tien jaar later zet deze ploeg, in een iets andere bezetting, opnieuw de tanden in het rijke repertoire van deze bekende Franse theaterauteur. »

Lucas Van den Eynde, Barbara Dex & Clara Cleymans »

Kleinkunsteiland: de klassiekers
2/12/2017

Na drie edities vonden de stemmen achter het Kleinkunsteiland de tijd rijp om een pakkend overzicht te brengen van de absolute klassiekers. Drie charismatische zangers halen de hits van o.a. Boudewijn de Groot of Wim Sonneveld van onder het stof, maar lenen hun stembanden ook aan de muziek van jongere generaties, zoals Noordkaap, Gorki of Wigbert. »

Abba Gold »

concert
3/12/2017

6 april 1974, Brighton: de Zweedse inzending Abba wint het Eurovisiesongfestival met het controversiële hitje Waterloo. Helemaal in de sfeer van de toen heersende glamrock verschenen Agnetha, Anni-Frid, Björn en Benny in kitscherige glitterkostuums, met bijgeleverde plateauzolen en stergitaren en sloegen hiermee zowel pers, jury als kijkend Europa met verstomming. »

Christian Rizzo / ICI - CCN Montpellier »

Le syndrome ian
7/12/2017

Londen, eind jaren 70. De vrolijk swingende glitterdisco beleeft zijn hoogdagen, maar tegelijk groeit er ook een donkere muziekcultuur. Zanger Ian Curtis van de groep Joy Division maakt poëtische en sombere muziek waarop elektrisch, hoekig en schokkerig gedanst wordt. Hoe konden disco, post-punk en new wave tegelijkertijd bloeien? Kunnen zij elkaar in één lichaam treffen? In zijn opzwepende groepswerk 'Le syndrome ian' zoekt Christian Rizzo een antwoord op deze vragen, voor de gelegenheid op een gouden dansvloer. »

Vania Vaneau »

Blanc
8/12/2017

Via trance en veelvoudige metamorfoses onderzoekt choreografe Vania Vaneau samen met gitarist Simon Dijoud welke mentale en fysieke lagen een individu definiëren. Elk mens bestaat uit een spectrum aan karakteristieken, net zoals wit licht uit alle kleuren bestaat. Blanc doet denken aan heidense en sjamanistische rituelen en roept de sfeer op van een geheime en geladen ceremonie. »

Film met live soundtrack door Cerceuil »

Eraserhead (David Lynch)
8/12/2017

Puce Moment is een project van Nicolas Devos en Pénélope Michel, de oprichters van de Franse elektropopgroep Cercueil. Hun beeldende en zintuiglijke aanpak leidt tot meeslepende voorstellingen met muziek, beeld en verhaal. Ze componeerden de originele soundtrack voor heel wat fictiefilms, documentaires en cine-concerts en sinds 2012 reizen ze door Europa met een volledig herwerkte en live gespeelde soundtrack van David Lynchs cultfilm Eraserhead uit 1977. »

Ballet de l'Opera de Lyon »

Second Detail / TURNING_motion sickness version
9/12/2017

In Second Detail reconstrueert de befaamde choreograaf William Forsythe de klassieke (ballet)-canon. De recente choreografieën van de Italiaanse Sciarroni – de tweede dansmaker in dit tweeluik – zijn geïnspireerd op verrassende fysieke handelingen: Beierse volksdansen, jongleren of handbal, gespeeld door blinde mensen. »

Sorour Darabi »

Farci.e
10/12/2017

Een androgyne solo die flirt met de grenzen van gender »

Mor Demer »

Oscillations
10/12/2017

Een ontluikend landschap dat emoties, absurditeit en humor ademt »

Marlene Monteiro Freitas »

Jaguar
10/12/2017

Marlene Monteiro Freitas is een sensatie in de internationale danswereld. Haar fenomenaal uithoudingsvermogen en unieke bewegingstaal - met dank aan haar Kaapverdische roots - maken van haar een bijzondere en stoutmoedige choreografe. Opvallend in haar werk zijn de vaak complexe en ononderbroken ritmes in muziek en beweging. In Jaguar raakt een koppel tennisspelers op drift nadat hun relatie stukloopt. »

Marco Berrettini »

iFeel2
12/12/2017

De Italiaans-Duitse choreograaf Marco Berrettini werd op zijn vijftiende Duits kampioen discodansen. Al sinds 1986 maakt hij eigen, vaak controversieel werk: van performances in musea over video-installaties tot totaalconcepten. In het internationaal bejubelde iFeel2 ontleedt Berrettini de mens door zijn dansers als marathonlopers in ontbloot bovenlijf steeds weer hetzelfde thema te laten uitvoeren. Het bizarre zilverkleurige struikgewas, het blauwachtige schemerlicht en de prikkelende muziek maken van dit duet een verrassende trip. »

Latifa Laâbissi »

Adieu et Merci
13/12/2017

Adieu et Merci is een ode aan een ritueel dat in werkelijk elke voorstelling terugkomt: het groeten. In deze solo laat scenografe Nadia Lauro een prachtig purperen gordijn bewegen. Het kleurrijke, ‘levende’ decor en Laâbissi’s hartverwarmende groeten maken van de scène een imposante tableau vivant. »

Ohad Naharin & Batsheva Dance Company »

Last Work
14/12/2017

Ohad Naharin, choreograaf van de toonaangevende Israëlische Batsheva Dance Company, mocht ooit actrice Natalie Portman trainen voor haar balletrol in de film Black Swan. The New York Times noemde hem ‘een van de fascinerendste dansmakers op deze planeet’. Zijn choreografieën worden bestempeld als sensueel, suggestief, meeslepend en ontroerend. Identiteit, conflict en overleven zijn geliefde thema’s. Last Work is een voorstelling over mensen die ‘anders zijn’ naast de samenhorigheid van de groep. »

Vincent Dupont »

Hauts cris (miniature) - AFGELAST
15/12/2017

Deze voorstelling werd helaas afgelast. »

CCN Ballet de Lorraine »

ELEMENTEN I - Room // Le Surréalisme au service de la Révolution
16/12/2017

De Vlaams-Zwitserse Cindy Van Acker opent deze spannende double bill met haar ELEMENTEN I – Room, een dansvoorstelling die helemaal rond het idee van beperkingen draait. Het is de eerste uit een reeks stukken die Van Acker aan de geometrische principes van de Griekse wiskundige Euclides wil wijden. Voor zijn stuk Le Surréalisme au service de la Révolution liet de vooraanstaande Spaanse choreograaf Marcos Morau zich inspireren door surrealist Luis Buñuel en diens voorliefde voor dromen, maatschappijkritiek en de traditioneel Spaanse volkstrommel. »

Christian Rizzo / ICI - CCN Montpellier »

D'à côté
17/12/2017

In 'D'à côté' ondergaan drie ongeïdentificeerde wezens een metamorfose in een bewegend landschap. Dansers en vreemde figuren gaan in dialoog met licht en geluid en nodigen elkaar uit in hun eigen universum. »

Matthias Romir »

Life is ... (short stories)
19/12/2017

Met zijn voorstelling Life is … (short stories) nestelt hij zich ontegensprekelijk binnen de wereldtop. Hij brengt zijn publiek in vervoering met een verzameling absurde anekdoten uit het soms waanzinnige dagelijkse bestaan. Hij doet dat in een mix van circustheater, theater en video-art. »

Sioen »

Sioen Plays Graceland
20/12/2017

De Gentse rasartiest Sioen ging aan de slag met deze legendarische plaat en werkte hiervoor, net als Paul Simon zelf, met Zuid-Afrikaanse zangers. Het begon allemaal op Gent Festival als een éénmalig project, maar na twee uitverkochte avonden zorgde het enthousiasme van het publiek voor een vervolg dat voorlopig nog géén einde kent. »

Wim Opbrouck »

Singalong met de Wim Opbrouck Singalong Songbook
21/12/2017

Dit seizoen komt publiekslieveling Wim Opbrouck opnieuw naar Brugge, als een licht in de donkere decemberdagen. Met een piano, trompet, drum, bas en heel veel liedjes doet hij de kou buiten en wellicht ook menig hart binnen smelten. Hij opent voor jou zijn eigen ‘Singalong Songbook’ met daarin opgenomen wonderlijke interpretaties van evergreens en eigenzinnige versies van meeslepende klassiekers. »

Lucy and The Birds + From Whence We Came »

Daverend/Unplugged
23/12/2017

De band rond singer-songwriter Elke Bruyneel kwam twee jaar geleden al zacht en met veel goesting aan de deur kloppen met de fel gesmaakte EP 'Lucy and The Birds'. Anno 2016 laat 'Stories In Between' een volwassener, rijker, meer gelaagd en - vooral - eigen geluid horen. Met dit album eist ze nu definitief haar plek op tussen de grote vrouwenstemmen van ons land. De plaat laveert tussen pop-jazz met een triphop-feel en haakt zich hier en daar lekker vast in stevige poprock, gekruid met een vleugje percussief experiment. »

Wintertintels »

Atelier Zed, ARTuur, Casa Blanca, Lappie Lapstok & Pimpanel
27/12/2017

We dompelen je onder in een mix van theater en workshops. Een eigen Nieuwjaarsknutsel maken, je uitleven op het podium of ondergedompeld worden in een muzikaal wintersprookje? Het kan allemaal tijdens deze gezellige namiddag. »

Collectif Petit Travers »

Nuit
7/1/2018

Collectif Petit Travers behoort tot de top van de jongleerkunst. Zowel kinderen als volwassenen kijken met grote ogen en open mond naar hun verbluffende verbeelding van een betoverende ‘nacht’ die lang blijft nazinderen. »

Het Zuidelijk Toneel »

King Lear
11/1/2018

King Lear en Hamlet worden vaak in één adem genoemd als Shakespeares rijkste creaties. In een zeer krachtige beeldtaal en met een onstuitbare, stuwende energie geven Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis deze absolute klassieker een heel hedendaagse interpretatie. Regisseur Simon De Vos plaatst de feiten in het licht van de huidige politieke situatie in de Europese Unie, wat zorgt voor een heel actuele Lear. »

fABULEUS & Ballet Dommage »

Klutserkrakkekilililokatastrof
13/1/2018

Klutserkrakkekilililokatastrof schippert tussen een zigeunerverhaal, Tom & Jerry, een Spaans-Italiaanse soap en het Eurovisiesongfestival. De aanstichters van deze vrolijke chaos zijn twee personages met een niets ontziende passie voor het podium. »

HOMERECORDS.BE »

Labeldag
13/1/2018

Geen voorstelling die beter thuishoort binnen onze Radio Columbus-reeks als deze. Onder de noemer Labeldag bieden we je immers een avontuurlijke concertavond met muziek uit de hele wereld. Drie bands en muzikanten staan op het programma: Osman Martins, Lara en Ialma. »

Noordzee Brassband »

nieuwjaarsconcert
14/1/2018

info en tickets: http://www.noordzeebrassband.com »

Abatoir Fermé »

Hamlet
16/1/2018

Wie het werk van Abattoir Fermé kent, weet dat dit niet zomaar de zoveelste bewerking wordt. Deze Hamlet wordt een onheilspellend, gitzwart en visueel prikkelend relaas met een flinke scheut donkere of burleske humor. De beeldtaal van Abattoir Fermé is hypervisueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie. »

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag »

TETRIS Mon Amour
18/1/2018

TETRIS Mon Amour is een metafoor voor het echte leven. Wie zichzelf harder pusht, kan zijn levensscore verbeteren. Zaak is vooral je zelfbeheersing niet te verliezen. De lat ligt steeds hoger en de totale ineenstorting ligt altijd op de loer. De muziek is van Thijs de Vlieger, bekend van het succesvolle elektronische trio NOISIA. »

Toneelhuis / Guy Cassiers »

Het kleine meisje van meneer Linh
20/1/2018

Deze voorstelling werd afgelast. »

rondleiding »

Achter de schermen van de Stadsschouwburg
21/1 & 18/2 & 25/3 & 22/4/2018

Soms is wat zich in de coulissen van het theater afspeelt minstens even verbazingwekkend als de voorstelling zelf. Tijdens deze rondleiding nemen we je mee achter de schermen van de Stadsschouwburg die één van de best bewaarde stadstheaters van Europa is. »

Marieke Dermul »

European Citizen Popsong
23/1/2018

Ook als jonge theatermaker uit Brugge, Vlaanderen en België, ontsnap je niet aan de Europese context. De debatten en vragen rond de toekomst van dit Europa zijn weer stevig opgelaaid. Tijd om het Europa van vandaag eens met een frisse blik onder de loep te nemen. »

Compagnie Fêtes galantes / Béatrice Massin »

Mass B
24/1/2018

Met haar passie voor barokke dans wordt de Franse choreografe Béatrice Massin wel eens ‘een muzikant van de ruimte’ genoemd. Haar nieuwste creatie Mass B, op fragmenten uit Bachs Hohe Messe en deels bewerkt door geluidskunstenaar Emmanuel Nappey, balanceert zorgvuldig tussen barokke en hedendaagse dans. Het resultaat is een energieke dialoog tussen het individu en de groep: de kunst van de fuga, maar dan in een gedanste versie. »

Het Kwartier & fABULEUS »

Het puin van Eden
25/1/2018

Arend Pinoy, Wanda Eyckerman, Freek Mariën & Carl von Winckelmann maakten samen "Het Puin van Eden". Een voorstelling voor jonge tieners. Over insiders en outsiders. Over meedoen of toekijken. Over hoe anderen je veranderen. Over de grenzen van fantasie. En de vervaldatum van vriendschap. »

NTGent »

Oogst van de wrok
26/1/2018

‘Perceval blijft Perceval: een kwaliteitslabel, een theaterbeest, een verhalenverteller, een regisseur uit de Champions League’, zo bejubelde deredactie.be Percevals magistrale bewerking van The Grapes of Wrath van de Amerikaanse auteur John Steinbeck. »

Kamagurka »

#Hahaha
27/1/2018

#Hahaha wordt een voorstelling waarin Kamagurka afwisselend speelt en leest. Hij brengt nieuw materiaal in combinatie met teksten die tot dertig jaar terug gaan. Archeologie dus, maar zowel oud als nieuw archiefmateriaal zullen angstaanjagend actueel klinken. En, zoals we van Kama gewoon zijn, gaat hij ook graag de interactie aan met het publiek aan. »

Comp.Marius »

de schpountz
28/1/2018

De bruiloft van Figaro wordt 'de schpountz'. Comp. Marius is een vaste gast bij Cultuurcentrum Brugge. Het gezelschap vertaalt en bewerkt zowel klassieke toneelteksten als romans en vertoont daarbij een voorkeur voor de betere komedie. Hun repertoire is uitgebreid en gevarieerd. In Brugge presenteren ze de Schpountz van de bekende Franse schrijver, regisseur en filmmaker Marcel Pagnol, schrijver van onder meer Topaze. »

Theater Malpertuis »

Europa in de herfst
30/1/2018

Zeven jonge acteurs met diverse achtergrond verdiepen zich in de staat van de Europese staat en zoeken naar antwoorden. Door zichzelf en anderen vragen te stellen en door te spelen, want waar de theorie ophoudt, kan toneel spelen verhelderend of bevrijdend werken. »

Eriksson Delcroix & Sun*Sun*Sun Orkestra »

concert
31/1/2018

Rasmuzikant Bjorn Eriksson speelde bij bands als Zita Swoon en Admiral Freebee. De bevallige Nathalie Delcroix is vooral bekend als zangeres van Laïs. Sinds enkele jaren vormen ze samen het mooiste countrykoppel van Vlaanderen. »

Cirque Inextremiste »

Extrêmités
2/2/2018

Jongleerballen en kegels zijn leuk, zeker als je circus wil maken. Een rolstoel en gasflessen zijn dat ook en daar kun je pas bizarre trucs mee uithalen. Dat is alvast het inzicht vol lef van Cirque Inextrémiste. Vanaf de eerste minuut voel je dat dit Franse drietal niet zomaar een doordeweekse vertegenwoordiger is van het actuele nieuwe circus. »

De Verwondering »

Marx - Johan Heldenbergh speelt Karl Marx
3/2/2018

In de theatermonoloog MARX kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid. »

Eddy et les Vedettes »

Chansons Fatales
4/2/2018

Dit programma vormt een innemende ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, France Gall, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden ontelbare harten op hol slaan. Zij betoverden niet alleen hun fans, maar vaak ook hun mannelijke collega’s. »

Sanderijn Helsen & Anna Vercammen »

Hoe de speeltuin de wereld redt
6/2/2018

Deze voorstelling werd afgelast. »

Lemm&Barkey & Needcompany »

Forever
7/2/2018

Nadat artsen een fatale hartziekte vaststellen bij Gustav Mahler, schrijft hij Das Lied von der Erde (1909). Van het laatste deel - Der Abschied - maakt hij een van zijn persoonlijkste composities. Aan een vriend schrijft hij: ‘Ik heb alles verloren dat me tot de persoon maakte die ik was. Ik moet opnieuw leren lopen zoals een kind.’ »

Les Boukakes »

concert
8/2/2018

Les Boukakes, een samentrekking van de twee meest vaak gebruikte racistische scheldwoorden, is raïrock recht voor de raap! De band vertegenwoordigt de ideale mix tussen Oosterse en Westerse invloeden en staat garant voor een Mediterraans feest om 'U' tegen te zeggen. »

Toneelhuis / Bart Meuleman »

Desperado
9/2/2018

Het is voor veel mannen een stille jongensdroom om ooit als een echte cowboy op een volbloed Appaloosa over de prairie te galopperen en zo toch enig stof te doen opwaaien in hun bestaan. Of piloot worden, dat kan ook … De vier pistoleros van dienst voegen de daad bij de droom en besluiten samen een weekendje door te brengen in een heus cowboydorp. »

De Komedie Compagnie »

Oscar
10,11/2/2018

Een Nostalgiaseizoen zonder een voorstelling van De Komedie Compagnie is stilaan ondenkbaar. Dit jaar maakt Oscar zijn opwachting, met in de hoofdrollen Bruggeling Dirk Van Vooren en Jan Van Dyke. Zij zullen zich van hun sterkste kant moeten laten zien met onder andere Wendy van Wanten als vrouwelijke tegenspeelster. »

Soviet Grass + Black Roses »

Daverend/Unplugged
16/2/2018

Soviet Grass brengt rock zoals rock hoort te zijn: vaak vunzig en vuil, met een pompende, groovy en af en toe psychedelische sound. De band maakt gebruik van de clichés uit het genre, maar zonder goedkoop of gratuit te klinken. Hun songs komen altijd zeer netjes op hun pootjes terecht. Ze spelen heerlijke warme bluesrock die doet denken aan onder meer The Black Keys. De groep tourde vorig jaar nog met Balthazar door Europa en is stilaan klaar om de rest van de wereld te veroveren. »

Olivier Dubois »

Auguri
17/2/2018

In 2015 sloot Olivier Dubois – het enfant terrible van de Franse dansscene – December Dance af met de hypnotiserende voorstelling Tragédie, een ware uitputtingsslag voor achttien naakte dansers. In Auguri onderzoekt hij het lot van de mensheid via de dans. Op de energieke en machinale muziek van François Caffenne springen, rennen en jagen elf vrouwen en elf mannen als een zwerm vogels op de scène. Een soms onheilspellende en dan weer utopische blik op het menselijke bestaan. »

BonteHond »

AaiPet
18/2/2018

In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Maar, dan gaat de iPad een eigen leven leiden en ontpopt het zich tot een brutale grapjas die de show helemaal in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wie nu eigenlijk wie bestuurt. »

Luis & Pedro Sartori do Vale »

Dois
20/2/2018

Ze zijn met twee, de broers Luis en Pedro. Dat feit inspireerde hen tot een spannende voorstelling over … jawel, twee broers. Ze delen niet alleen dezelfde familienaam, herinneringen, humor en avonturen, maar ook hetzelfde beroep en dezelfde interesses. »

Trajal Harrell »

Antigone Sr. / Twenty looks or Paris is burning at the Judson Church (L)
22/2/2018

New York, begin jaren 60. In Greenwich Village vindt een groep dansers en choreografen, onder wie Lucinda Childs en Steve Paxton, de postmoderne dans uit. Ze zijn blank, behoren tot de artistieke elite en introduceren alledaagse, authentieke bewegingen in de danstaal. Tegelijkertijd ontstaat in de 'ballrooms' van Harlem de 'voguing dansstijl', beoefend door Afro-Amerikanen en Latino’s, door gays en transseksuelen. 'Voguing' is heel erg ‘poppy’ en modieus, maar zoekt evenzeer naar ‘echte’ bewegingen. »

Natalia Pieczuro »

This Kind of Bird Flies Backwards
23/2/2018

Natalia Pieczuro zet tijdens Bits of Dance haar eerste stappen als choreografe. Voor deze solo haalt ze inspiratie uit momenten vol extreme gevoelens, momenten waarop we het gevoel hebben dat we leven. Ze bouwt een ritueel universum op en gaat in dialoog met drummer Bjorn Lescouhier. »

Stan »

Na de repetitie
23/2/2018

Henrik Vogler, een theaterregisseur op leeftijd, is verzonken in zijn herinneringen aan het theater en aan zijn ensceneringen van Droomspel van de Zweedse auteur August Strindberg. Het is ondertussen al de vijfde keer dat hij het stuk regisseert. Zijn mijmeringen worden verstoord door Anna Egerman, een bezielde jonge actrice die binnenkomt, omdat ze zogenaamd een armband vergeten is. Anna lokt een gesprek uit. Ooit, in een ver verleden, had Hendrik een relatie met haar overleden moeder Rakel. Anna had een hekel aan haar. »

Charlotte Goesaert »

Loophole
23/2/2018

Twee topentertainers bouwen in zeven loops een waarheid op en breken die weer af. Stemkunstenaar Joost Maaskant en performer Evangelos Biskas – met roots in urban dance en moderne dans – verleiden met opzwepende dansmoves, hypnotiserende muziek en persoonlijke bekentenissen. Charlotte Goesaert combineert beweging, tekst, liedjes, composities, stemkunst en mime en doorbreekt op speelse wijze de traditionele barrières tussen performers en publiek. »

Alexander Vantournhout »

Red Haired Men
24/2/2018

Alexander Vantournhout en zijn vier performers laten zich inspireren door mini prozateksten van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms, voor deze hedendaagse dansvoorstelling vol magie, circus, contortionisme (een vorm van extreme acrobatiek) en tekst. »

Koen De Preter »

Dancing
24/2/2018

Choreograaf Koen De Preter daagt zichzelf uit als danser. Voor Dancing trekt hij alle registers open: het wordt radicaal poëtisch, absurd, romantisch, beklijvend en rauw. Hij belooft ‘pure movement and sweat’, als in een maffe discotheek. Tijdens Bits of Dance toont hij zijn prille werk aan jullie: gloednieuw materiaal en pure impro. »

Lea Moro »

(b)reaching stillness
24/2/2018

'(b)reaching stillness' gaat over de fysieke mogelijkheden van traagheid en over de dynamiek van theatraal geaarzel. Drie ogenschijnlijk emotieloze halfnaakte lichamen verschijnen in een diepblauwe fluwelen achtergrond. Subliem en onbeweeglijk alsof alle leven uit hen is verdwenen. Leven en dood, stilstand en vergankelijkheid versmelten met elkaar. »

Guido Belcanto »

Liefde & Devotie
24/2/2018

Liefde en devotie, deze woorden drukken op perfecte wijze uit hoe Belcanto zijn muzikale roeping belijdt. Zijn liedjes getuigen van een diepgewortelde genegenheid voor de zogenaamd 'onfortuinlijken', voor mensen met een eenzaam en gebroken hart, voor mensen die net de andere kant opkeken toen het geluk voorbijkwam. »

Cas Public & KOPERGIETERY »

9
25/2/2018

In het voorjaar van 2017 creëerde Cas Public, samen met KOPERGIETERY de dansvoorstelling 9 waarin de magistrale 9de symfonie van Beethoven centraal staat. Beethoven voltooide dit bijzondere muzikale meesterwerk op het moment dat hij al volledig doof was. Choreografe Hélène Blackburn neemt voor 9 een atypische danser als vertrekpunt: Cai Glover. Ook hij is doof. Samen met vijf horende danst hij op Beethovens muziek met snelle, precieze en harmonieuze bewegingen. »

Pascale Platel »

TET Talk
25/2/2018

organisatie: Viva La Vida info: tel. 0496 12 41 33 tickets: Café De Hollandse Vismijn »

Groupe acrobatique de Tanger »

Halka
28/2/2018

In hun nieuwe productie Halka keert de Groupe Acrobatique de Tanger terug naar hun oorsprong: het strand. Het is een plaats waar lichamen worden verborgen of blootgesteld, waar mensen komen om te spelen, flirten en zich te ontspannen. Bovendien komen in Marokko de ‘troupes’ en families van de acrobaten samen op het strand om er te trainen en zich met elkaar te meten. »

The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra »

Time Of Day
2/3/2018

Verwacht je aan een onderhoudende, uitermate swingende, bijwijlen pakkende, zowaar leerrijke, alleszins prettig gestoorde en vooral onvergetelijke muzikale avond. Rielemans is een formidabele bundeling van songschrijftalent, instrumentbeheersing en tientallen jaren podiumervaring, en bovenal, hier staan geen vijf individuen, maar één hechte familie. »

Gameweekend »

Playtime
3,4/3/2018

In een seizoen waarin ‘spel’ centraal staat, mag dit aspect niet ontbreken. Nochtans slepen games een hardnekkig imago van geweld en machocultuur mee. Wij willen laten zien dat games heel rijke media zijn, waarmee je vele kanten op kunt: er zit muziek in, je kunt alles zelf mee vormgeven, er is een goed verhaal, er is interactie, … Je moet ook vaak samen spelen met anderen om je doel te bereiken. »

Vezpa »

From Memphis to Liverpool
4/3/2018

De energieke band Vezpa voert je mee op een hobbelige trip langs de rock ’n roll uit de Sun Studio in Memphis, via de havenkroegen van Liverpool naar het tijdperk van de Flower Power. Met vermakelijke anekdotes, een authentiek instrumentarium, bijpassende outfits en unieke geluidsfragmenten brengen zij de aanstekelijke popmuziek uit die bruisende muzikale decennia opnieuw tot leven. »

Randy Newman »

Dark Matter Tour
5/3/2018

CONCERT RANDY NEWMAN AFGELAST We kregen zonet het nieuws te horen dat het geplande concerten van Randy Newman in de Stadsschouwburg op 5 maart niet kan doorgaan. Randy Newman wordt binnenkort geopereerd aan de knie en zal daardoor de volgende maanden geen concerten kunnen spelen. Tickethouders krijgen zo snel mogelijk meer informatie in verband met aangekochte tickets. »

SKaGeN »

Slapend Rijk
6/3/2018

Theatercollectief SKaGeN staat sinds 18 jaar garant voor wervelend, kritisch en avontuurlijk theater. Groteske gotiek? Uitgepuurd minimalisme? Een berg baanbrekende techniek of het grote niets? Zelfs wie het gezelschap goed kent, weet niet wat te verwachten. »

Rachid Ouramdane »

Tordre
8/3/2018

Deze voorstelling werd afgelast. »

Bart Vonck »

lezing: Federico Garcia Lorca
10/3/2018

Voor de voorstelling 'Impressies van Spanje' geeft Bruggeling en Lorca-kenner Bart Vonck een lezing over het werk van Spanjes meest vertaalde dichter en toneelschrijver. Bart Vonck studeerde Romaanse filologie, filosofie en theologie. Hij werkt als freelance journalist voor Radio 1, Klara, De Standaard, en is zelf dichter en literair vertaler. Hij publiceerde enkele jaren terug een eerste complete vertaling van Lorca’s poëzie. »

Bob de Moor, Myrddin, Bart Maris e.a. »

Impressies van Spanje: Federico Garcia Lorca
10/3/2018

Federico García Lorca (1898-1936) is de meest vertaalde Spaanse auteur en wordt door velen gezien als de grootste dichter die het land heeft voortgebracht. Zijn werk is doordrongen van de rijke Andalusische cultuur van flamenco en zigeuners. Lorca’s muzikale en ritmische taal weerspiegelt dit. Zijn werk is ook een evocatie van de kindertijd en de natuur. De thematiek van liefde en dood loopt als een rode draad doorheen zijn oeuvre. »

Het nieuwstedelijk »

Een ontgoocheling
13/3/2018

Een ontgoocheling is een muziektheatervoorstelling over de verwachtingen die ouders in hun kinderen stellen en de impact daarvan op die kinderen. Van Aken kiest na Het Dwaallicht in 2010 opnieuw voor een tekst van Willem Elsschot. Het Dwaallicht werd dé theaterhit van de Zomer Van Antwerpen en bereikte daarna meer dan twintigduizend toeschouwers in de zalen. »

I Muvrini »

Luminelli
15,16/3/2018

Met een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie, groeide de groep rond de broers Alain en Jean-François Bernardini uit tot de beroemdste groep uit Corsica en allicht, na Napoleon, zowat het bekendste exportproduct van dit zuiderse eiland. »

Vikings On Bicycles + Cold Saturday Night »

Daverend/Unplugged
17/3/2018

Vikings On Bicycles is een muzikale trip rond songs van Noël Van Oyen in samenwerking met Philippe Lefief van de Bear Cave Studio. Deze trip vertaalde zich in een cd waar heel wat Brugse muzikanten aan meewerkten: Henk Van Hee, Jan Van Acker, Youri Slabbinck, Julian Alcock, Gino Claeys, Geeraard De Groote en Peggy Slingeneyer. Welke gasten er precies mee komen, houdt Noël nog even geheim. Vast staat dat de Vikings deze avond niet alleen met de fiets komen, maar het voor de gelegenheid ook nog eens akoestisch doen! »

Freddy De Vadder »

Freddy on ice
17/3/2018

organisatie: Rotary Club Brugge West tickets: 050 44 30 60 »

Lucija Stojevic »

film: La Chana
18/3/2018

Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar het hoogtepunt van haar carrière verdween ze plots uit de schijnwerpers. La Chana geeft een inkijk in het hart en de ziel van deze danseres wanneer ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. De film onthult bovendien waarom ze zo abrupt uit de schijnwerpers verdween. »

Vlaams Radio Koor en de solisten van Brussels Philharmonic »

Méli Mélo Mon Dieu! Chansons à bicyclette
18/3/2018

Gewapend met een flinke dosis humor en een stevige portie nostalgie, keren het Vlaams Radio Koor en chef-dirigent Hervé Niquet terug naar de Franse jaren 50 en 60. Met een mand vol hits uit de Franse chanson- en operette-encyclopedie en guitige liedjes uit het volkse cabaretrepertoire, flaneren zij over de scène van de Stadsschouwburg alsof het de Jardin des Tuileries betreft. »

Javier Álvarez Río »

Cuando Flandes era espanol... 1496-1714
20/3/2018

organisatie: Afdeling Spaans SNT »

Toneelhuis »

Vergeef Ons
20/3/2018

In Vergeef Ons speelt regisseur Guy Cassiers een spel met de traditionele familiesaga. De zwakheden van de personages worden in hoog tempo opgevoerd, als in een soort ‘soap-on-speed’. Vergeef ons is een schrijnende, maar vaak ook humoristische schets van een maatschappij die haar eigen hoekstenen – gezin, familie en vriendschap – onderuit haalt. »

La Liz - Introductie flamencodans »

workshop voor kinderen
21/3/2018

Flamenco is een sierlijke, trotse en stoere dans, met zuiders vuur en opzwepende ritmes. Samen met flamencodanseres La Liz en de kinderen van het Opvangcentrum maak je kennis met enkele typische flamencotechnieken, zoals compas (ritme) en palmas (handengeklap). Met stampende voeten, ritmische handgeklap en veel temperament verkennen we de wereld van flamenco: olé! »

Flamenchica Mundi »

De Olé Olé Koffer
21/3/2018

De Spaanse flamencodanseres en docente Teresa Jaldón heeft in Amsterdam een bloeiende flamencodansschool, ook voor kinderen. Zo legt ze een stevige basis voor de toekomst van de flamenco in Nederland. Samen met het Flamenchica Mundi gezelschap maakte ze een kleurrijke familievoorstelling over een vrolijke Spaanse hippie die de wereld afreist met een oude magische koffer vol flamencoverhalen. »

Geert Brabant »

Fado in de Lage Landen (lezing)
21/3/2018

Portugal ademt Fado... maar ook artiesten in andere landen laten zich inspireren door dit populaire genre. Denk bij ons maar aan Stef Bos en Paul Van Nevel met het Huelgas Ensemble. Omgekeerd laven Portugese muzikanten zich aan de muziekscene van België en Nederland. Bekende namen in dit verband zijn Madredeus, Cristina Branco en zelfs Amália Rodrigues. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Portugal-kenner en muziekliefhebber Geert Brabant legt de muzikale banden tussen Portugal en de Lage Landen bloot. Met wat historische duiding en een pak beeld- en geluidsfragmenten reis je heen en weer tussen België, Nederland en Portugal. Hij staat ook wat langer stil bij Helder Moutinho en Rodrigo Leão, de Portugese artiesten die op deze editie van Belmundo te gast zijn. »

Galapiat Cirque / Collectif MAD »

Mad in Finland
22/3/2018

Zeven Finse acrobates verlieten hun vaderland om hun circusdromen waar te maken. Gewapend met een uit de kluiten gewassen dosis humor, liefde en energie, keren ze nu terug naar hun roots. Hoe voelt het om vandaag Fin te zijn, in dit koude, maar tegelijk magische en mysterieuze land dat een bijzondere aantrekkingskracht uitoefent? »

Helder Moutinho »

O Manual Do Coraçao
23/3/2018

Dichter en performer Helder Moutinho is een van de belangrijkste fado stemmen en vertegenwoordigt de sterkste wortels van de fado. Met zijn krachtige stem en emotionele diepgang is Helder het bewijs dat ‘saudade’-melancholie en verdriet- alleen, te min zijn om fado te omschrijven….want fado is het echte leven. Helder neemt dan ook een bevoorrechte plaats in, in de wereld van de fado en de Portugese muziek in het algemeen en wordt algemeen erkend als een van belangrijkste fadistas van de 21e eeuw. »

Theater Melanie »

Andermans
23,24,25/3/2018

organisatie: Theater Melanie info en tickets: 0474 228 054 www.theatermelanie.net »

La Liz - Introductie flamencodans »

workshop voor volwassenen
24/3/2018

Ritmisch voetenwerk, sierlijke handen en armen, opzwepend handengeklap: in een klein uurtje maak je kennis met deze flamencodans-technieken. Ervaren flamencodanseres La Liz leert je de beginselen aan de hand van een leuke, pittige choreografie. Voor vrouwen en mannen met pasion! Na de workshop ben je welkom voor een brood maaltijd samen met de bewoners van het opvangcentrum. »

Wijnbar Cuvee »

wijndegustatie
24/3/2018

Wie voor het concert van Compania Antonio Molina ‘El Choro’ al de Spaanse sfeer wil proeven, kan afzakken naar Wijnbar Cuvee voor een wijndegustatie met een fijn aangepast degustatiebordje. »

Compañía Antonio Molina 'El Choro' »

Aviso: Bayles de Jitanos
24/3/2018

Dat Antonio Molino 'El Choro' voorbestemd was voor flamenco stond in de sterren geschreven. Hij is geboren en getogen in Andalusië, de bakermat van het genre. Als zoon van de bekende acteur en flamenco-danser Antonio Molina zit de dans en de muziek hem in het bloed. Na een intensieve opleiding bij grootmeesters als Javier Latorre, Israel Galván en Rafael Campallo, toerde hij de wereld rond in voorstellingen van Manuela Carrasco, Javier Barón en Vicente Amigo. Met Aviso: Bayles de Jitanos waagt hij zich aan zijn eerste eigen creatie. »

Theater FroeFroe »

Repelsteel
28/3/2018

Theater FroeFroe maakt van dit klassieke sprookje een eigenzinnige, absurde en spannende bewerking vol visuele en muzikale verrassingen. Een onwaarschijnlijk leuke voorstelling die je achtervolgt tot in je dromen! »

zero visibility corp. / Ina Christel Johannessen »

Frozen Songs
29/3/2018

Toen in 2008 de Wereldzadenbank werd opgericht, werd een oude droom van de Verenigde Naties werkelijkheid. Deze opslagplaats voor plantenzaden van over de hele wereld bevindt zich in de permafrost, ver weg van oorlog en conflict. Wat daar bewaard wordt, kan op één dag de wereld redden. Frozen Songs is een ode aan het leven en ontvouwt zich op de scène met de kracht van een plant die geleidelijk tot wasdom komt. »

Rodrigo Leão & Scott Matthew »

Life Is Long
30/3/2018

De Portugese muzikant Rodrigo Leão was één van de drijvende krachten achter het, in de jaren negentig, zeer geliefde ensemble Madredeus. Scott Matthew is een Australische singer-songwriter die ondertussen al geruime tijd vanuit New York werkt. Wat op het eerste zicht een onwaarschijnlijke ontmoeting leek, was er in feite één die onvermijdelijk was. »

Ontroerend Goed »

Fight Night
31/3/2018

Ontroerend goed daagt het publiek bij elke voorstelling uit om voorbij de grenzen van theater te kijken en te denken. Heel vaak vertrekken ze daarbij vanuit hun heel eigen persoonlijke ervaringen om zo bij grotere thema’s uit te komen. De spanning van het onvoorspelbare vormt vaak het vertrekpunt en het publiek zelf is voor hen de hoofdrolspeler. »

Chris Van Den Durpel »

Het Huisbezoek
5/4/2018

organisatie: comedyshows.be tickets: 050 44 30 60 »

Nico Sturm & Jonas Van Geel »

Gisteren was het Geweldig
6/4/2018

'Gisteren was het Geweldig' belooft een warme, ontroerende avond te worden, waar alles van een (h)eerlijke authenticiteit getuigt, met een zelfgebouwd decor, met zelfgeschreven nummers, zelfs met zelfuitgevoerde stunts … Het is vooral een liefdevolle clash tussen twee gezworen kompanen, een ode aan de vriendschap die ze botvieren vanuit hun bewondering voor de oude revue met zijn bestofte moppen, belegen grappen en herkenbare grollen. »

Theater Terra »

De Kleine Zeemeermin
7/4/2018

Beleef de mysterieuze onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin. Theater Terra, bekend van zijn betoverende muziektheatervoorstellingen, maakt een compleet nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen. »

Stef Bos »

Kern
8/4/2018

Het onzingbare willen zingen, het onzegbare willen zeggen, het onverklaarbare willen verklaren, alles niet kunnen en het toch doen. Dat vormt de kern van de nieuwe verzameling songs van publiekslieveling Stef Bos en zijn band. De nummers werden op cd gezet en vormen de basis van een nieuwe theatervoorstelling, waarin hij je ook verwent met enkele klassiekers uit zijn repertoire. »

Theater Utrecht »

Platonov
12/4/2018

Platonov van Theater Utrecht biedt een confronterende blik in het leven van een hechte groep vrienden die samenwonen in een grote loft in de stad. Ze worstelen met het leven, de liefde en met elkaar. Regisseur Thibaud Delpeut zet met tien jonge talentvolle acteurs op een briljante manier een voor iedereen herkenbaar en confronterend beeld van deze tijd neer. Delpeut maakte een radicale en moderne bewerking van de oorspronkelijke tekst (1881) van Anton Tsjechov (vertaling Jacob Derwig). Bereid je voor op een onstuimige avond in het theater. »

Transcoder + Ozium »

Daverend/Unplugged
13/4/2018

Transcoder mocht zowel in 2011 als in 2012 het heilige podium van de AB in Brussel op. Eén keer als voorprogramma van Arid en één keer als ‘Poulain’ voor Studio Brussel. Onder het toeziend oog van Luc Van Acker brachten ze een EP uit, maar na een rits concerten in België werd het in 2015 stil rond de band. Zanger en oprichter Jan Van Acker vond het tijd om te herbronnen. Gitarist/songwriter Jonathan Veriez kon Van Acker inspireren om nieuwe zanglijnen en teksten op papier te zetten. Even later vervoegde drummer Stan Van Acker (zoon van) het tweetal. Dit alles resulteerde in een reeks nieuwe songs die je kunt ontdekken tijdens Daverend. »

diverse artiesten »

Brugotta Tribute - Madonna
14/4/2018

Dit seizoen palmen verschillende generaties Brugse muzikanten de Stadsschouwburg in om hulde te brengen aan niemand minder dan de onbetwiste koningin van de popmuziek: Madonna. 2018 is het jaar waarin deze controversiële popdiva met oneindig veel wereldhits op haar palmares, de kaap van de zestig rondt. Ook dit keer kunnen we rekenen op de juiste noten van Steven van Havere en Metronoom. Verschillende Brugse muzikanten geven hun eigenzinnige interpretaties van het tijdloze oeuvre van Madonna. »

Dutch Swing College Band »

100 Years of Jazz!
15/4/2018

Het bekende en toonaangevende Nederlandse jazzorkest Dutch Swing College Band heeft dit jaar iets te vieren. Muziekkenners gaan er immers algemeen van uit dat de jazz een goede eeuw geleden werd ‘uitgevonden’. Echt zeker is deze historische redenering allicht niet, maar voor muzikanten die zich graag laten verleiden door improvisatie, is eigenlijk elke redenering reden genoeg om eens stevig muzikaal te feesten. »

Toneelgroep Maastricht »

La Superba
17/4/2018

Wie eerder durfde verdwalen in de briljante roman van Ilja Leonard Pfeijffer, voelt ongetwijfeld nog de broeierige sfeer van de Italiaanse stad Genua, La Superba. De topcast van toneelgroep Maastricht sleurt je mee in dit zwoele labyrint van ratten en kerken, van gelukzoekers en avonturiers. »

Jan Martens / GRIP in samenwerking met NAH »

RULE OF THREE
18/4/2018

Voor RULE OF THREE werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. NAH, een Amerikaanse producer en drummer mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Zijn muziek draagt sporen van DIY punk, noise en avant jazz en baadt in de rusteloosheid van hip hop. »

KVS »

Para
20/4/2018

‘Dit is niet zomaar een toneelstuk. Nee, het is een evenement van nationaal belang: een oefening in herinneren en empathie’, verzekerde De Standaard iedereen na de première van Para. Nochtans nam het bejubelde succestrio dat tekende voor de theaterhit Missie een groot risico. De hooggespannen verwachtingen inlossen, was geen evidente onderneming. Maar, met Para bevestigt Bruno Vanden Broecke zich als een van de grootste acteurs van zijn generatie én als ‘de koning van de monoloog’, aldus andermaal De Standaard. »

BEUK + Straitjacket »

Brugotta Club
20/4/2018

BEUK staat voor Belgische hardrock & roll. Rechttoe, rechtaan, mét teksten die ergens over gaan. Dit drietal bouwt een stevig swingende muur à la Motörhead, Triggerfinger, Datsuns, Peter Pan of Speedrock. BEUK kiest daarbij resoluut voor Nederlandstalige nummers in de traditie van Stijn Meuris, Hugo Matthysen, De Mens en The Scene met thema’s als ‘de koers, feest vieren en mooie meisjes’. »

Raketkanon plays Oldboy »

Cult!Live
20/4/2018

MOOOV Filmfestival, Cactus Muziekcentrum, Het Entrepot en Cultuurcentrum Brugge slaan de handen opnieuw in elkaar voor de derde editie van Cult!Live. Het principe is even eenvoudig als aantrekkelijk: een artistiek uitdagende band componeert een nieuwe soundtrack bij een cultfilm. Het geheel wordt live gespeeld in de Brugse Stadsschouwburg. Voor deze editie maakte Raketkanon een nieuwe score voor de Zuid-Koreaanse cultprent Oldboy. »

Brussels Jazz Orchestra & Tutu Puoane »

We have a dream
21/4/2018

Martin Luther King had een droom, maar die was helaas van erg korte duur. Zowat 50 jaar geleden werd hij brutaal vermoord. Brussels Jazz Orchestra herdenkt zijn dood en zijn droom met een muzikaal project rond mensenrechten. »

Studio Orka »

Zoutloos
22,25/4/2018

Studio ORKA maakt theater op bijzondere plekken en laat zich inspireren door de mensen die er wonen. Voor deze creatie nestelde het gezelschap zich in 2014 in een woon- en zorgcentrum. De voorstelling kende onnoemelijk veel succes en wordt nu hernomen. »

Das Fräulein Kompanie »

Tristesses
24,25/4/2018

Op het einde van het theaterseizoen halen we een absolute topper in huis. De voorbije twee jaar sloeg deze spraakmakende voorstelling publiek en programmatoren tot verstomming op internationale podia en festivals. Met TRISTESSES creëerde de Waalse theatermaakster Anne -Cécile Vandalem een even bizarre als beklijvende theaterervaring, zowel op het vlak van verhaal, spel, enscenering en sfeer. »

Jan Jaap van der Wal »

Schoon
25/4/2018

organisatie: livecomedy.be »

Hugo Matthysen / Tine Embrechts / Karlijn Sileghem »

Onbevreesd!
26/4/2018

organisatie: livecomedy.be »

WAcKo 2018 »

festival vóór en dóór Bruggelingen
27,28/4/2018

Het jaarlijkse festival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg (onder de bomen). Een festival vóór en dóór Bruggelingen, waarin lokaal talent de plaats krijgt die ze verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge, hopen ze niet alleen het podium maar ook jullie harten te veroveren. Ondersteun lokaal talent en geniet met volle teugen van dit gratis festival! »

Wim Vandekeybus / Ultima Vez »

Go Figure Out Yourself - in het kader van de Dag van de Dans
28/4/2018

Dat Vandekeybus als choreograaf en danser graag grenzen aftast, is al vele jaren duidelijk. In Go Figure Out Yourself doorbreekt hij definitief de denkbeeldige vierde wand in het theater. Een host en zijn gevolg nemen het publiek mee naar het cabaret der vragen waarbij ‘Go Figure Out Yourself’ als enig voorlopig mogelijke antwoord geldt. »

Vzw Heidehuis »

Slotavond 30 jaar Palliatieve Zorg in Noord-West-Vlaanderen
28/4/2018

organisatie: vzw Heidehuis »

Amy Winehouse tribute band »

Amy Winehouse, the tribute of Bruges
28/4/2018

organisatie: Talent Grid »

STÖRDT »

aMAZe ism Cultuurmanagement VIVES Brugge
30/4/2018

Studenten Cultuurmanagement van VIVES Brugge organiseren in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge en aMAZe een cultureel gestoorde avond, geheel naar eigen invulling. »

Stedelijk Conservatorium »

Plankenkoorts
2/5/2018

Tijdens de Week van de Amateurkunsten slaan Cultuurcentrum Brugge en Conservatorium Brugge de handen in elkaar om een intieme toneelavond te brengen in een uniek kader. De toneelwerking, onder leiding van Dirk Van Den Broeck, levert elk jaar heel wat getalenteerde studenten af. Dit jaar bewijzen ze opnieuw hun kunnen tijdens WAK. »

The Cappaert Sisters zingen in het donker »

“in the dark”
2,11/5/2018

organisatie: XiNiX, Blindenzorg Licht en Liefde »

Salva Sanchis »

Radical Light
4/5/2018

In Radical Light gaat choreograaf Salva Sanchis in dialoog met de muziek van Discodesafinado, het muzikale duo waarmee sound designer en componist Senjan Jansen en Joris Vermeiren een fusie van minimale techno en experimentele elektronica brengen. Jansen verzorgde de sound design en/of mixing voor films als Anyway The Wind Blows, Linkeroever en Ex-drummer. Hij werkte ook al samen met Wim Vandekeybus. »

Filip Leupe »

Splinter
4/5/2018

'Splinter' is het geesteskind van Filip Leupe dat de voorbije jaren op zeer kleine schaal evenementen met een hoog experimenteel karakter organiseerde. Tijdens de Week van de Amateurkunsten, verwelkomen we hem als curator en vragen we een splintersessie te organiseren met Brugse artiesten. »

Danspunt »

De Grote Belgische Dansvitrine
5/5/2018

Danspunt, het steunpunt voor dans en beweging in Vlaanderen en Brussel, presenteert tijdens de Grote Belgische Dansvitrine aanstormend talent en straffe dans op het podium van de Brugse Stadsschouwburg. »

Felle Wolf »

Mobile Games / Playtime
6,27/5/2018

De workshops in de Mobile Games-studio spitsen zich niet alleen toe op filosoferen over spel en spelen, maar ook op interactief spelen, op het creatieve en het artistieke aspect van spellen en spelen, op het snijvlak met kunst. »

Stedelijk Conservatorium Brugge »

Leerlingenconcert accordeonklas
6/5/2018

Het is stilaan een vaste traditie dat elke editie van Airbag een prélude kent. De 53 leerlingen van de accordeonklas van het stedelijk conservatorium krijgen de eer om ook deze achtste editie letterlijk in gang te trekken. »

Bar Literair »

literatuur/muziek
6/5/2018

Kom op ons knusse terras op het MAREC-plein, de Brugse woordkunstenaars die hier de speakerscorner innemen, bewonderen. Verdiep je in de poëziebundels of kom met een verfrissende dorstlesser nog even nagenieten van tien dagen Brugs lokaal talent. Bar Literair belooft een bonte invulling met taalartiesten van zeer verscheiden pluimage. Verwacht je aan poëzie, proza, comedy en muziek. »

Hof Van Eede, KOPERGIETERY & LAZARUS/ARSENAAL »

Salon Secret
9/5/2018

We kunnen vandaag terugvallen op een nooit geziene batterij aan communicatiemiddelen. Er is telefoon, gsm, mail, facebook en twitter, maar toch lijken we elkaar steeds minder echt te kunnen bereiken. Als we elkaar dan al vinden, dan dringt nog weinig wezenlijk tot ons door. »

The Catatonics & Friends + Named After No One »

Daverend/Unplugged
12/5/2018

The Catatonics, de band rond de Brugse singer-songwriter Filip Huyghebaert, behaalden met hun eigenzinnige americana en alternatieve country songs finaleplaatsen in wedstrijden als Fnac Unsigned Music Talents, het Oostvlaams Rockconcours en de Dranouterrally. Ze wonnen Ten Vrede Talent en Verse Vis waardoor ze in september 2010 de festivaltent van Leffingeleuren mochten openen. Invloeden van M. Ward, My Morning Jacket, Pavement, Great Lake Swimmers en Neil Young zijn nooit ver weg. Voor de gelegenheid brengen ze een aantal speciale muzikale gasten mee! »

Dood Paard & Adelheid/Female Economy »

Matglazen Vensters
16/5/2018

Het echtpaar Doeze en Tacita zijn inmiddels aanbeland aan de verkeerde kant van de vijftig. Wat misschien ooit liefde is geweest, nam jaren geleden al de vorm aan van gewenning en berusting. De wereld verandert sneller dan het tweetal kan bijhouden. Het leven heeft zijn beloften of althans hun verwachtingen niet nagekomen. Maar, dan komt er toch deining in de rimpelloze vijver met de komst van Beau, de zoon uit een eerder huwelijk van Doeze. »

Wim Berteloot en Ludo Mariën »

Duplexconcert
18/5/2018

Aan de vooravond van deze achtste editie laten we het accordeon ‘in full force’ over de stad klinken. Met dit doel beklimt accordeonist Ludo Mariën de 365 trappen van de halletoren om samen met stadsbeiaardier Wim Berteloot het accordeon te laten versmelten met de vertrouwde beiaardklanken. »

Central Station »

partyconcert 30 jaar live
18/5/2018

organisatie: Central Station »

Airpassage »

accordeons in de stad
19,20/5/2018

Ook deze keer gaat Airbag op veroveringstocht in de kern van de stad. Op zaterdag en zondag palmen we zowel de Burg als de Markt in met een massale invasie van accordeons en accordeonisten. »

Iva Nova + Karl Hlamkin & OgneOpasnOrkestr »

Airbag openingsavond
19/5/2018

Het moest er ooit van komen. De Angelsaksische dominantie van de muziekindustrie heeft lang genoeg geduurd. Nu zijn de Russen aan de beurt. Tenminste als het van de energieke meidengroep Iva Nova of de dampende orkestmeester Karl Hlamkin afhangt. »

Bram Van Weverberg, Stan Maris, Kajetan Kubala, Louis De Backere »

Jonge Wolven
20/5/2018

Gwen Cresens stelde weinig eisen als gastcurator, behalve die ene dan. Deze editie moest een speciale focus richten op jong talent. Om zijn intentie kracht bij te zetten, schoof hij ons een aperitiefconcert voor, waarin hij het podium reserveerde voor een nieuwe generatie beloftevolle accordeonisten. »

Orquesta Tipica Belgica »

tango
20/5/2018

Op een accordeonfestival dat zichzelf respecteert mag ook de bandoneon niet ontbreken. En, wie bandoneon zegt, neemt ook meteen tango in de mond. Het idee voor de Orquesta Tipica Belgica, bestaande uit vier bandoneons, een piano, contrabas en een strijkerssectie van minstens vier violen, ontstond tijdens een ontmoeting tussen curator Gwen Cresens en contrabassist Kay Sleking. »

Maurizio Geri Swingtet + Jan De Smet »

monumentenzorg + Swing Manouche all'italiana
22/5/2018

Speciaal voor Airbag brengt Jan De Smet een eerbetoon aan o.a. Wannes Van de Velde, Derroll Adams, Drs.P , Georges Brassens, … maar ook nog levende artiesten zoals Richard Thompson en Joop (Jaap) Visser (Fisher) passen wonderwel in dit programma. Het vervolg van de avond is van een al even monumentaal gehalte en zal zowel de liefhebbers van de swingstijl van Django Reinhardt, als de fanaten van de Italiaanse mellow jazz in de lijn van Paolo Conte, weten te boeien. »

Aranis »

Smells like Aranis
23/5/2018

Dit klassiek geschoolde ensemble geldt al bijna vijftien jaar als één van de actiefste voortrekkers van de nieuwe Belgische muziek. Doorgaans specialiseert Aranis zich in vertolkingen van eigentijds klassieke muziek en de uitvoering van nieuw werk van Belgische componisten. Met dit programma gooien ze het roer echter stevig om. »

Gwen Cresens Quartet + Brussels Chamber Orchestra o.l.v. Michel Bisceglia »

Curator Night
24/5/2018

2018 is nu al een feestjaar voor Gwen Cresens. Zijn eerste solo-cd samen met het Brussels Philharmonic werd zeer goed onthaald in binnen- en buitenland. Hij richtte een nieuw kwartet op met drie fantastische jazzmuzikanten en dit komt hem zeer goed uit als toevallige gastcurator van zijn geliefde Airbagfestival. »

Jozef Sercu en Koor X »

volksmuziek
25/5/2018

Vrijdagavond, het weekend lonkt. Wat is er beter om 'in the mood' te komen dan een uurtje ongedwongen zingen? Met fijne mensen, in een typisch Brugs café. Jozef Sercu hitst de boel op met zijn warmbloedige accordeon en een pak volksliedjes die iedereen kent. Samen met Koor X zingen we meerstemmig en uit volle borst. Een perfecte opwarmer voor Viva Dalida … »

L'Orchestre Dalidadaïste »

Viva Dalida!
25/5/2018

Als acterende Miss Egypte vertrok zij op een mooie kerstavond naar Parijs. Zij bracht naast een intrigerende culturele cocktail ook de disco naar Frankrijk (samen met CloClo) en groeide uit tot het icoon van de glitterige kunst/kitschgeneratie van de jaren 70. Naast onsterfelijke hits, zoals Ciao Ciao Bambino, Je suis Malade , tekende Dalida ook voor een onnavolgbare versie van de oerklassieker J’attendrai. »

Panienki »

Slavische muziek
26/5/2018

Deze meidengroep is momenteel de actuele sensatie van de levendige muziekscene in de Noord-Franse metropool Rijsel. Vijf vrolijke dames met heel uiteenlopende achtergronden richten hun muzikale pijlen op een breed en regionaal erg verspreid repertoire met Centraal-Europese, Latijnse en Franse inslag. »

Toeac »

Fairy Tales
26/5/2018

Het seizoen loopt stilaan ten einde, maar we presenten nog graag deze familievoorstelling in het kader van het thema spel. »

Philippe Thuriot, Rony Verbiest, Ivan Smeulders, Mike Smeulders, Toeac, Anne Niepold, Gwen Cresens »

Duo Night
26/5/2018

De voorbije decennia ontwikkelden verschillende professionele accordeonisten een bijzondere samenwerking als duo. Dit zowel in België als in Nederland. Met deze weelde aan topaccordeonisten op hetzelfde podium is het bovendien niet uitgesloten dat er die avond nog iets moois of onverwacht ontstaat. »

Adriano Cominotto & Pieter-Jan De Smet »

Winterreise
27/5/2018

Het blijft een bizarre afwijking van sommige rockmuzikanten om niet te kunnen ontkomen aan de verleidelijke lokroep van de klassieke muziek. Het overkomt blijkbaar ook accordeonist Ad Cominotto en zanger/muzikant Pieter-Jan De Smet. Zij delen geregeld het podium en ontdekten daar bij toeval hun gezamenlijke liefde en bewondering voor de liederen van Schubert. »

Wim Claeys en zijn schuune bende + Variomatic »

Bol Musette
27/5/2018

Airbag laat in de tuin van het Volkskundemuseum het volkse caféleven van weleer herleven. Zowaar met een krulbolling Brugse stijl, voorzien van muzikale begeleiding. Terwijl de ‘opzetters’ en de ‘stekkers’ hun fijne motoriek met elkaar meten, zorgen Wim Claeys en zijn Schuune Bende, samen met de groep Variomatic voor de gestroomlijnde krulling van de bollen. »

Wör »

Back to the 1780's
27/5/2018

Deze groep omschrijven als een Vlaamse folkband is misschien wel wat kort door de bocht. Wör legt zich immers toe op wereldmuziek op basis van Vlaamse achttiende-eeuwse melodieën en giet die in hedendaagse arrangementen. »

Osama Abdulrasol Quintet »

Jedid
28/5/2018

Met zijn magische spel op de ‘qanun’ vormt Osama Abdulrasol al enkele decennia een exotische verrijking voor de Belgische en internationale muziekscène. Hij werkte samen met o.a. Goran Bregovic, Roby Lakatos, Tom Robinson, Wannes Van de Velde, Luc de Vos, het Vlaams Radio Orkest en zelfs Les Ballets C de la B. »

Astrid en Sofie »

Magic Mirrors Matinee
29/5/2018

Astrid en Sofie nodigen je uit voor een gezellige meezingmiddag. Zij begeleiden de zangstonde met een bijzondere combinatie van accordeon en trompet. Het repertoire bestaat uit een brede waaier aan internationale amusementsmuziek. »

A Little Bra Band »

Americana
29/5/2018

Bereid je voor op een pittige mix van akoestische Americana, country, bluegrass, western swing en misschien ook enkele vroege sporen van rock en rockabilly. De prairie van het repertoire blijkt bijzonder uitgestrekt: zowel klassiekers van Hank Williams, Bill Monroe of Ralph Stanley passeren de revue. »

Jo Arend Combo »

Magic Mirrors Matinee
30/5/2018

Volledig in de geest van de Franse dag, brengt het Jo Arend Combo een bijzondere ode aan Edith Piaf, samen met zangeres Vera Dobbelaere. »

Les Couteaux Twist »

Twist à la Française
30/5/2018

Enkele vertegenwoordigers van de nieuwe generatie Franse rock creëerden een gelegenheidsformatie die de gloriedagen van de Franse twist opnieuw tot leven brengen. Tijdens Airbag ontketenen zij voor het eerst hun twistende duivels op een Belgisch podium. Een dansavond op het scherp van een knipmes met het kwaliteitslabel Laguiole. »

Roberto’s Live Band »

Magic Mirrors Matinee
31/5/2018

Roberto’s Live Band zet de traditie verder van de oude Brugse balorkesten uit de tijd van Roger Danneels. Robert De Ketelaere, zelf oud-leerling van Roger Danneels, kan terugblikken op een lange carrière als muzikant bij o.a. De Metro Show Band, Benny Scott en The Big Ben. »

Trobalkanska + Anavantou »

Catalaanse rumba en Braziliaanse forro
31/5/2018

Het muzikale collectief Anavantou vormt een explosieve kruisbestuiving van Braziliaanse en Belgische muzikanten met een voorliefde voor de feestelijke Braziliaanse forro-traditie. Een muziekstijl die vooral in het Noordoosten van Brazilië erg populair blijft en de motor vormt voor een levendige folklore tijdens volksbals en dansfeesten. »

Bruno Raemy Quartet »

Magic Mirrors Matinee
1/6/2018

Deze accordeonist is afkomstig uit Schwarzsee en beoefent een muziekstijl die vooral populair is in Zwitserland, Oostenrijk en Tirol. Bovendien is er in dit kwartet een gastrol weggelegd voor Bruggeling Kris Jonckheere, eveneens een oud-leerling van Roger Danneels. »

Amariszi + La Panika »

balkanmuziek
1/6/2018

De Nederlandse band Amariszi ontwikkelde een unieke Balkansignatuur waarin ook pop, reggae en swing harmonieus versmelten. Wat volgt, is een blij weerzien met één van de groepen uit de vroegste edities van Airbag. »

Boom'n Van De weireld »

Magic Mirrors Aperitief
2/6/2018

Wereldmuziek uit West-Vlaanderen? Het kan! De groepsleden van Boom’n Van De Weireld vonden elkaar in de voedzame polderbodem van de Westhoek. Zij zingen in het Frans-Vlaams, het West-Vlaams, het West-Frans, het Neder-Vlaams, het Vlaams Frans, eventueel ook in het Nederlands en op eenvoudig verzoek zelfs in het Nederwestfransvlaams. »

Rumbaristas + Lalala Napoli »

rumba en tarantella
2/6/2018

Rumbaristas legt zich toe op alternatieve wereldmuziek in een mix van Catalaanse rumba, Siciliaanse tarantella, met stevige snuiven ska, reggae en cumbia, overgoten met een kruidige Balkansaus. Lalala Napoli richt de accordeonknoppen op een ongeremde koers naar een stomend en hartverwarmend 'bal napolitain'. »

Les Invités »

Magic Mirrors Aperitief
3/6/2018

Op zondag presenteert Elke De Meester haar gloednieuwe trio Les Invités met Joachim Wannyn op gitaar en zang en Quinten De Vlaeminck op contrabas. De drie delen de liefde voor het Franse chanson en de musette en zullen je charmeren met bekende en minder bekende pareltjes. En, dansen mag! »

Alles Loopt Op Rolletjes »

Kermis Op Rolletjes en Tattoo On Wheels
3/6/2018

Op deze familiezondag sluiten we Airbag op speelse wijze af. »

Bonjour Burlesque »

Airbag Burlesque
3/6/2018

De Magic Mirrors tent lijkt zowat het natuurlijke biotoop voor een ouderwetse burlesque avond in de traditie van de rondtrekkende circussen en cabaretacts. Retro amusement op de grens van comedy, dans, theater, circus en striptease met een cast van internationale performers. »

Don McLean »

Botanical Gardens
16/10/2018

Eerder dit jaar pakte countrylegende Don McLean uit met zijn negentiende studioalbum. Botanical Gardens laat een misschien minder bekende reflecterende kant zien van deze rasartiest. Intimiteit vormt de kern, met Don die persoonlijke liedjes brengt die terugblikken op een rijk leven. Op dit nieuwe album, het eerste in acht jaar, bewijst Don opnieuw zijn talent om tijdloze songs te schrijven. Het album vormt een bijzondere mix van Americana, folk en rauwe rock. »

Luka Bloom »

Refuge
18/11/2018

Gewapend met zijn akoestische gitaar en unieke stem steekt Bloom elk publiek in zijn achterzak. Soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat. Met de combinatie van dat intrigerende gitaargeluid en zijn interessante songkeuze met boeiend eigen werk en zorgvuldig uitgekozen covers, staat hij garant voor een grootse concertavond. »

K's Choice »

Love = Music Tour 2018-2019
4/12/2018

K’s Choice, de band rond broer en zus Sarah en Gert Bettens is meer dan ooit terug van weggeweest. Na een zeer geslaagde passage in het populaire programma Liefde Voor Muziek in het voorjaar gaat de band dit seizoen weer de theaters in. Wie hen een beetje kent, weet dat ze naast stevig werk ook de zalen kunnen inpalmen met zeer intieme sets. »