D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

5DE EN 6DE LEERJAAR

FLUUT »

Brandung/Jelle Marteel & Philippe Annaert
9,10/10/2017

Jelle Marteel en Phillippe Annaert maken een nieuwe voorstelling gebaseerd op ‘De Toverfluit’ van Mozart. In FLUUT onderzoeken ze hoe een verhaal meer dan één waarheid kan hebben. Net dat idee komt ook naar boven in ‘De Toverfluit’. De personages balanceren op de grens tussen goed en kwaad, een grens die kinderen zelf ook beginnen aan te voelen. »

De schaar van de tsaar »

Het Kwartier i.s.m. CORPUS CA
16,17/10/2017

Na Wachten en andere heldendaden, waarvoor Freek Mariën de Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 kreeg, maakt hij samen met de spelers van Corpus Ca een intrigerende voorstelling over onze angst voor iets nieuws. Alles komt samen in de vraag: wat breek je, de regels of de ander? De schaar van de Tsaar is een vreemde, zeer esthetische, grappige en grimmige, voorstelling. Nadien krijgen de leerkrachten een envelop met opdrachten rond regels, gewoontes en veranderingen. Een interessant gesprek kan beginnen. »

Gansanders »

Rasa
19,20,23,24,26/10/2017

Kom, kijk, ontdek en laat je tijdens deze workshop inspireren door Gansanders, een tentoonstelling en een reuzeganzenbord over dieren in illustraties, over angsthazen, vrolijke vossen en beresterke kikkers. »

Earth, one amazing day/FILM »

Paul Webber & Richard Dale
9/11/2017

De BBC neemt je gedurende één etmaal mee op een magnifieke reis op onze planeet en brengt tal van dieren op een unieke manier in beeld. Door de steeds nieuwere technologie (nachtcamera’s, onderwatercamera’s, fascinerende time-lapses) is deze film een visueel feest. Je krijgt de dieren vaak van heel dichtbij te zien waardoor je als kijker meegezogen wordt in hun wereld, hun instincten, jachtgedrag. »

Storm - letters van vuur/FILM »

Dennis Bots
21/11/2017

Storm is de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten, die in het grootste geheim ook verboden geschriften drukt. We zijn 1521 en de Inquisitie zwaait ongenadig de plak over Antwerpen. Ook Storms veilige leventje komt volledig op z’n kop te staan wanneer Klaas wordt betrapt. Vader wordt gearresteerd, en Storm wordt het middelpunt van een klopjacht op een verboden brief. Achtervolgd door soldaten krijgt hij hulp van Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels onder de stad woont. In een race tegen de klok proberen ze samen Storms vader te redden van de brandstapel. Maar wie kunnen ze nog vertrouwen? »

Ma vie de courgette/FILM »

Claude Barras
8,9/1/2018

Courgette heeft niets weg van een groente maar is een dapper jongetje. Wanneer hij zijn moeder verliest, voelt hij zich helemaal alleen op de wereld. De aardige politieman Raymond neemt hem mee naar een kindertehuis op het platteland. Courgette maakt er nieuwe vrienden met elk hun eigen verhaal. Ze helpen hem zijn lot accepteren. En dan is er nog dat ene meisje, Camille. Als 10-jarige een groep vrienden hebben, verliefd worden… er zijn heel wat dingen te leren en te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld... gelukkig zijn! »

Dat begint hier al goed »

Villanella & Hanneke Paauwe
5,6/3/2018

'Dat begint hier al goed' is een humoristisch en kwetsbaar verslag van het leven van een fee met faalangst. Hanneke Paauwe, ‘de laatste ruwe diamant van het jeugdtheater’ volgens recensent Wouter Hillaert, maakt een nieuwe, scherpe en grappige voorstelling over falen en schaamte, over spijt hebben en stommiteiten begaan. Een herkenbaar actueel ‘sprookje’ over perfectie en prestatiedwang. »

Mobile Games »

Felle Wolf
18,19,20,23,25,26,27/4 & 2,3,4,7,9/5/2018

Creatieve oplossingen bedenken, flexibel denken, meer ontdekken over jezelf en de wereld: ga met je klas aan de slag en laat je verrassen door ‘Mobile Games’! »

Zoutloos »

Studio Orka
23,24/4/2018

Studio ORKA maakt theater op bijzondere plekken en laat zich inspireren door de mensen die er wonen. Voor deze creatie nestelde het gezelschap zich in 2014 in een woon- en zorgcentrum. De voorstelling kende onnoemelijk veel succes en wordt nu hernomen. »

Cloudboy/FILM »

Meikeminne Clinckspoor
15,16,17/5/2018

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn papa. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet –tegen zijn zin– tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà. Stilaan ontdekt hij zijn roots, die sterker blijken dan hij ooit had kunnen vermoeden. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven. »