D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

1STE EN 2DE SECUNDAIR

Laika en Het nieuwstedelijk »

Zigzagkind
3/10/2017

Zigzagkind is het razend spannende verhaal over de grote levensvragen van een jongen, elke jongere, elk ‘zigzagkind’ op weg naar zijn identiteit. Laika en Het nieuwstedelijk maakten van Nono’s roadmovie een energieke, meeslepende en feestelijke muziektheatervoorstelling in het decor van een oude feestzaal. Zigzagkind is aanstekelijk, swingend theater dat je, ondanks de onderhuidse melancholie, intens vrolijk maakt. »

Bronks »

Show
16/11/2017

Met Show brengt Bronks een ontwapenende voorstelling over pubers en de magie van de eerste liefde. De energieke, jonge acteur Dries Notelteirs speelt als stoere, flitsende, showman-goochelaar de pannen van het dak. Zijn tegenspeelster Gytha Parmentier is de frisse lenigheid zelf en komt met verleidelijke blikken en funky moves auditie doen voor zijn show. »

Villanella & de Roovers »

Het verloren voorwerp
15,16/1/2018

Het kwijtgespeelde voorwerp als metafoor voor de liefde. Op de abstracte, associatieve en ietwat absurde manier die hem eigen is, schrijft Paul Verrept over een relatie waarbinnen de liefde zoek is en over twee mensen die blijven speuren naar wat ze verloren zijn. Sara De Bosschere en Luc Nuyens maken deel uit van het theatercollectief de Roovers. In 2011 maakten zij samen met Paul Verrept en Villanella al ‘Twee Vrienden’. Net als ‘Het Verloren Voorwerp’, geen infantiele voorstelling maar een stuk dat kinderen en jongeren sleutels reikt tot een volwassen realiteit. »

Het Kwartier & fABULEUS »

Het puin van Eden
26/1/2018

Erbij horen of niet? Aanpassen of niet? Wat is normaal? Wie bepaalt de norm? 'Het puin van Eden' is een energieke en beeldende voorstelling voor tieners over de pijn van het geen-kind-meer-zijn. Inspiratiebron én doelgroep zijn die jongeren voor wie het onbekommerde spelen stilaan naar de achtergrond verdwijnt. In de plaats komt een ingewikkeld spel van sociale verhoudingen. Een spel dat niet meer stopt wanneer de schoolbel gaat en dat meedogenloos inzoomt op alles wat ‘raar’ is. »

Cas Public & KOPERGIETERY »

9
26/2/2018

In het voorjaar van 2017 creëerde Cas Public, samen met KOPERGIETERY de dansvoorstelling 9 waarin de magistrale 9de symfonie van Beethoven centraal staat. Beethoven voltooide dit bijzondere muzikale meesterwerk op het moment dat hij al volledig doof was. Choreografe Hélène Blackburn neemt voor 9 een atypische danser als vertrekpunt: Cai Glover. Ook hij is doof. Samen met vijf horende danst hij op Beethovens muziek met snelle, precieze en harmonieuze bewegingen. »

Felle Wolf »

Mobile Games
28/2 & 1,2,5,6,7/3/2018

In de wereld van spel en spelen, zijn games niet meer weg te denken. In de studio Mobile Games wordt de link gelegd tussen online spel in een digitale wereld en hedendaagse kunst. »