D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

3DE EN 4DE SECUNDAIR

Demain tout commence/FILM »

Hugo Gélin
5/10/2017

Samuel leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat, vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug… »

Donderdag »

De Bende van de Prins
26/10/2017

De Bende van de Prins maakt voorstellingen voor tieners: waarachtige verhalen rond pertinente thema’s in een lichtvoetige, zeer directe stijl. Het gezelschap herneemt zijn succesproductie Donderdag voor de laatste keer. »

Meisjes van krijt »

KOPERGIETERY
9/11/2017

Meisjes van krijt is de theaterbewerking van de geprezen debuutroman ‘De kinderen van Calais’ van Lara Taveirne. Theatermaaksters/actrices Dominique Collet en Anna Vercammen staan samen met twee kinderen uit de Theaterateliers van KOPERGIETERY op het podium. »

Un sac de billes/FILM »

Christian Duguay
14/11/2017

Tijdens de laatste oorlogsjaren trachten twee joodse broers Maurice en Joseph uit de klauwen van de Duitse bezetter te blijven. Op hun tocht door Frankrijk moeten ze meer dan eens hun identiteit verloochenen en herhaaldelijk scheelt het niet veel of ze worden op transport gezet, wat een gewisse dood zou betekenen in een concentratiekamp. Dankzij een ongelofelijke dosis intelligentie, moed en vindingrijkheid pogen ze te ontsnappen aan de vijandige bezetter en weer verenigd te worden met hun familie. »

Oe ist »

Ultima Thule
8,9,10/1/2018

Drie acteurs en hun prachtige, expressieve poppen vertellen in een zeer sober en suggestief decor het verhaal van een jongen die worstelt met het gesloten milieu waarin hij leeft: een gezin zonder warmte, en een dorp vol achterbaks geklets en vooroordelen. Echt praten kan hij niet, niet met zijn vader, niet met zijn (nieuwe) moeder. »

Layla M./FILM »

Mijke de Jong
10/1/2018

Layla M. schetst een portret van de jonge, in Amsterdam geboren en getogen Layla, die in de huidige verdeelde samenleving moeite heeft om een helder beeld van de toekomst te zien. Hoewel ze uit een warm gezin komt en goed presteert op de middelbare school, voelt ze zich onbegrepen en gefrustreerd. Terwijl haar frustraties toenemen, groeit haar islamitische geloofsovertuiging. Ze sluit zich aan bij een groep jonge moslims die aanvaard wil worden door de maatschappij ook als ze hun geloof willen belijden. Wanneer ze de charismatische Abdel ontmoet, kiest ze ervoor zijn pad te volgen. Ze trouwt met hem en trekt met hem naar het Midden-Oosten, waar al snel blijkt dat niets is wat ze ervan had verwacht. »

Introductie tot theaterspelen »

Larf!
27,29/3 & 17,19/4/2018

Larf! is een theaterhuis voor kinderen en jongeren dat theatereducatieve activiteiten aanbiedt om de verbeelding en creatieve ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. Cultuurcentrum Brugge nodigt hun dramadocenten graag uit om leerlingen onder te dompelen in de wereld van het theaterspelen. Twee uur lang maken ze kennis met wat theater allemaal te bieden heeft. »

Captain Fantastic »

Matt Ross
14/5/2018

Vader Ben en zijn zes kinderen wonen midden in de Amerikaanse bossen. Overdag benen ze een hert uit of beklimmen ze een rotswand. ‘s Avonds lezen ze bij het kampvuur een boek over kwantummechanica of grote literaire klassiekers. Iedereen doet mee, ook de jongsten. Als de moeder van het gezin sterft, wordt de rest verplicht hun paradijs te verlaten en zich in de ‘echte‘ wereld te begeven… »