D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

5DE EN 6DE SECUNDAIR

Demain tout commence/FILM »

Hugo Gélin
5/10/2017

Samuel leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat, vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug… »

B.I.G. »

Ultima Thule en Zefiro Torna
19/10/2017

Na de succesvolle en zeer ontroerende voorstelling Nerf, gaat Ultima Thule opnieuw in zee met de muzikanten van Zefiro Torna. Geïnspireerd door een thema uit Metamorfosen van Ovidius maken ze een voorstelling over groeien. Ze werken met één pop. Drie acteurs zullen haar tijdens haar groei manipuleren. tot ze bijna niet meer beheersbaar is. »

Stranger in paradise/FILM »

Guido Hendrikx
8/11/2017

Op een eiland in de Middellandse zee, op de grens met fort Europe, neemt een groep vluchtelingen plaats in een onthaalklas waar een leraar (Valentijn Dhaenens) hen opwacht. Er ontspint zich een drieledig welkomstwoord: aanvankelijk afwijzend en ontnuchterend, nadien vol empathie en goede wil en tot slot komt hij op de proppen met complexe regels en onbegrijpelijke procedures waaraan ze moeten voldoen. »

Django/FILM »

Etienne Comar
30/11 & 1/12/2017

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten… »

Layla M./FILM »

Mijke de Jong
10/1/2018

Layla M. schetst een portret van de jonge, in Amsterdam geboren en getogen Layla, die in de huidige verdeelde samenleving moeite heeft om een helder beeld van de toekomst te zien. Hoewel ze uit een warm gezin komt en goed presteert op de middelbare school, voelt ze zich onbegrepen en gefrustreerd. Terwijl haar frustraties toenemen, groeit haar islamitische geloofsovertuiging. Ze sluit zich aan bij een groep jonge moslims die aanvaard wil worden door de maatschappij ook als ze hun geloof willen belijden. Wanneer ze de charismatische Abdel ontmoet, kiest ze ervoor zijn pad te volgen. Ze trouwt met hem en trekt met hem naar het Midden-Oosten, waar al snel blijkt dat niets is wat ze ervan had verwacht. »

Benny »

Pepijn Lievens
23,24/1/2018

Na een intense periode als bezieler en regisseur van De Bende van de Prins maakt Pepijn Lievens nu een solo-productie. Hij creëert een toegankelijke en grappige monoloog, afgestemd op een breed jongerenpubliek. Het thema van zijn voorstelling is waarheid en werkelijkheid. »

Home/FILM »

Fien Troch
22/2/2018

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert via diens vriendengroep ook John kennen. John zit in een ondraaglijke thuissituatie en Kevin voelt de drang om zijn nieuwe vriend te helpen. Op een avond slaat het noodlot toe en zet elke relatie onder druk. »

Niks »

Tristero & BRONKS
8/3/2018

'Niks' wordt een zwart sprookje over de zin van het leven voor iedereen die er nog op zoek naar is. Het messcherpe 'Niets' (2000) van de Deense schrijfster Janne Teller werd al in 25 talen vertaald. Het controversiële boek ontving diverse onderscheidingen en prijzen wereldwijd en wordt gezien als een moderne klassieker. »

Réparer les vivants »

Katell Quillévéré
15/3/2018

Vroeg in de ochtend trekken drie surfers naar zee om de golven te trotseren. Op de weg terug krijgen ze een ongeval. De negentienjarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar de arts constateert dat hij hersendood is. Hij wordt door machines in leven gehouden. Zijn ouders moeten snel een moeilijke beslissing nemen over mogelijke orgaandonatie. Tegelijkertijd moet Claire, moeder van twee net volwassen zonen, in Parijs onder ogen zien dat haar hart niet lang meer zal blijven functioneren. Haar kwaliteit van leven gaat snel achteruit. Een nieuw hart zou haar redding zijn. Het hart van Simon. »

Introductie tot theaterspelen »

Larf!
27,29/3 & 17,19/4/2018

Larf! is een theaterhuis voor kinderen en jongeren dat theatereducatieve activiteiten aanbiedt om de verbeelding en creatieve ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. Cultuurcentrum Brugge nodigt hun dramadocenten graag uit om leerlingen onder te dompelen in de wereld van het theaterspelen. Twee uur lang maken ze kennis met wat theater allemaal te bieden heeft. »

Captain Fantastic »

Matt Ross
14/5/2018

Vader Ben en zijn zes kinderen wonen midden in de Amerikaanse bossen. Overdag benen ze een hert uit of beklimmen ze een rotswand. ‘s Avonds lezen ze bij het kampvuur een boek over kwantummechanica of grote literaire klassiekers. Iedereen doet mee, ook de jongsten. Als de moeder van het gezin sterft, wordt de rest verplicht hun paradijs te verlaten en zich in de ‘echte‘ wereld te begeven… »