Cultuurcentrum Brugge
Eva Vlonk

Meis + Hydrogen Sea

do 24 okt 24 20:00 - 22:30
do 24 okt '24
20:00 - 22:30
  • do 24 okt '24
    20:00 - 22:30
    Pauze 20:45
    Koninklijke Stadsschouwburg, Brugge
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Een heerlijke double bill met boeiend talent uit Nederland en Vlaanderen.

Meis laveerde enkele jaren tussen de zwarte rafelranden en de witte hoop van het leven en vatte dit samen op een adembenemend album. Haar aangrijpende Nederlandstalige teksten dansen op noten die ergens tussen de klank van James Blake, Phoebe Bridgers en Big Thief hangen. Het leverde haar lof en mooie optredens op. Vandaag is ze deel van een dubbelconcert met Hydrogen Sea. Ook dit bijzondere duo bracht een nieuwe plaat uit. Ze laadden de atmosfeer met hun elektronische deeltjes en maakten zo een bijzonder verrukkelijk en kleurrijk album zonder de donkerte uit het oog te verliezen.


Sinds 2018 is Meis of Aysha De Groot hard aan de weg aan het timmeren.  Ze heeft van de geboorte af muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Als derde generatie ‘De Groot’ was het eigenlijk ondenkbaar dat ze ook maar iets anders zou overwegen. In 2017 studeerde ze af van het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze snel gedwongen werd de pauzeknop in te drukken. Na een lange, zware periode van een ingrijpende operatie en revalidatie, startte ze haar solo project Meis. Nog geen jaar later zag Eefje de Visser haar optreden en vroeg ze De Groot voor haar nieuwe band. Naast backing vocalist en danseres bij Eefje, is Aysha ook zangeres bij Someone, de band van Tessa Rose Jackson. Je zou kunnen zeggen, dat ze niet van het podium af te slaan is. Haar eerste album ‘Zwart/Wit’ werd door de pers lovend ontvangen.





Birsen Uçar en PJ Seaux startten in 2012 als duo Hydrogen Sea. Gedwongen door de eenzaamheid tijdens de pandemie trokken ze met hun tweetjes de studio in en schreven ze hun Creature Comforts songs in een zoektocht naar hoop, zachtheid en vreugde in de multicrisissen die we meemaken. Het duo wilde klanken en thema’s onder de
loep nemen die ons troost kunnen bieden en goed doen voelen, maar verkent in de liedjesteksten evengoed het mechanisme van instant bevrediging en toxisch consumptiegedrag. Het maken van de nieuwe muziek werd zo voor Birsen en PJ een manier om hun hart te luchten, hun stress te verlichten en hun eigen zenuwstelsel te kalmeren.
Nadat ze in februari 2023 het merendeel van de nummers met hun tweeën in hun studio geschreven en opgenomen hadden, riepen ze de hulp in van veelzijdig talent Luuk Cox.