Cultuurcentrum Brugge

Aznavour 100 “Hier encore”

Frank Mercelis & VRT Bigband
zo 27 okt 24
zo 27 okt '24
  • zo 27 okt '24
    15:00 - 17:00
    Pauze 15:45
    Koninklijke Stadsschouwburg, Brugge
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  • zo 27 okt '24
    15:00 - 16:30
    Koninklijke Stadsschouwburg, Brugge
    Nostalgiareeks

Aznavour 100 Hier encore is een grootse hommage aan een vertrouwd Frans geluid, een prikkelende combinatie van chansons als La Bohème, She en For Me Formidable, afgewisseld met verrassend repertoire.

Frank Mercelis bewees met Eddy et les Vedettes al zijn uitzonderlijke talent om het Franse chanson op een oprechte manier te vertolken. De grootmeester Aznavour loopt als een onuitputtelijke inspiratiebron door zijn muzikaal verhaal. Samen met de VRT Bigband besliste Mercelis daarom om voor Charles’ honderdste verjaardag een concert rond zijn gigantische repertoire samen te stellen. Aznavour 100 “Hier encore” is een grootse hommage aan een vertrouwd Frans geluid, een prikkelende combinatie van chansons als La Bohème, She en For Me Formidable, afgewisseld met een verrassend repertoire. Niet te missen!

> gratis nostalgiabal na afloop in de foyer

De VRT Bigband blinkt al meer dan een decennium uit in haar veelzijdigheid en enthousiasme om nieuw repertoire te ontdekken. Onder de deskundige leiding van dirigent Dree Peremans maken ze zich verschillende genres eigen, van swing, standards, bebop, hedendaagse arrangementen, en nu … chansons. Frank Mercelis is muzikant, zanger en acteur. Als muzikant was hij stichtend lid en zanger van Eddy en De Schellekens. De band werkte regelmatig samen met Guido Belcanto en begeleidde onder andere La Esterella, Harry Slinger van Drukwerk, Corry Konings, Paul Severs, Peter Koelewijn en Bobby Prins. In 2007 richtte hij het chansoncollectief Eddy et les Vedettes op. Met deze band bracht hij in wisselende bezettingen twee albums uit (Les Meilleurs Succès en Chansons Fatales) en waren er vier theatertournees Tijdens Chanson. Une Belle Histoire werkte de band samen met schrijver Bart Van Loo.