Cultuurcentrum Brugge
Clara Hermans

FRAMED

hetpaleis / Karolien Verlinden
vr 8 nov 24 20:00 - 21:00
vr 8 nov '24
20:00 - 21:00
  • vr 8 nov '24
    20:00 - 21:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Bevrijd jezelf van vooroordelen!

FRAMED brengt acht performers samen die kwetsbare details over de geschiedenis van hun lichaam delen. Ze tonen hoe uiterlijke kenmerken maar een fractie vertellen over wie iemand écht is. Hun woorden en bewegingen laten een zoektocht naar zelfaanvaarding en trots zien.

Het geheel wordt afgekruid met livemuziek van een exclusief muzikantenduo: Hantrax creëert een aanzwellende clubvibe waarin de groep samenkomt, de trombone van Nabou Claerhout brengt je naar de emotionele binnenwereld van de performers.

> in het kader van PRISMA festival

Het lijkt alsof ons lichaam nog nooit zo'n prominente plaats heeft gekregen in de manier waarop we naar onszelf en naar de anderen kijken. In het leven van opgroeiende jongeren leidt dat tot kwetsbaarheid, en soms tot ronduit gewelddadig gedrag: racisme, fatshaming, seksisme en pesten. Het gevolg van een blik die mensen reduceert tot een lichaamskenmerk. FRAMED bevrijdt je van die blik.

Credits

regie en choreografie: Karolien Verlinden 
spel en dans: Margaux Cauliez (stage), Mick Galliot Fabré, Britt Lemmens, Adina Macpherson, Gytha Parmentier en Arend Peeters 
live muziek: Nabou Claerhout en Hantrax 
dramaturgie: Koen Haagdorens 
tekstdramaturgie: Tine Decraemer 
dramaturgie (stage): Lore Meesters 
scenografie: Ief Spincemaille 
kostuum: Wim Muyllaert 
klankontwerp: Bob Hermans 
met steun van de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka