Cultuurcentrum Brugge
Sofie Knijff

SCHOPENHAUER

Stefaan Van Brabandt & Damiaan De Schijver
vr 22 nov 24 20:00 - 22:00
vr 22 nov '24
20:00 - 22:00
  • vr 22 nov '24
    20:00 - 22:00
    Daverlo - Dries 2

“Het leven is een hachelijke zaak. Ik heb besloten er de rest van mijn leven over na te denken.”

Ons leven wordt volgens de vrolijke pessimist en lachende mensenhater Arthur Schopenhauer gekenmerkt door leed en verveling, en is bijgevolg één grote vergissing. Niettemin is zijn filosofie buitengewoon opbeurend, aanstekelijk en zelfs bevrijdend.

Met SCHOPENHAUER wil Stefaan Van Brabandt het verlichtende denken van zijn lievelingsfilosoof, gespeeld door zijn lievelingsacteur Damiaan De Schrijver, omplooien tot toegankelijk en prikkelend theater. SCHOPENHAUER is, na onder meer SARTRE & DE BEAUVOIR en MARX, het vijfde deel uit zijn succesvolle filosofentheaterreeks.

> gratis inleiding door Stefaan Van Brabandt om 19.30 uur in de zaal

Over Stefaan Van Brabandt

Stefaan Van Brabandt is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker. Hij was jarenlang als toneelschrijver en acteur verbonden aan het voormalige theatergezelschap De KOE en acteerde in diverse films en tv-series. In 2014 maakte hij voor Canvas de filosofiereeks Het Voordeel van de Twijfel. Zijn gelijknamige boek groeide uit tot een filosofische bestseller. Sinds 2015 werkt Stefaan aan een filosofentheaterreeks waarin hij het denken van vooraanstaande filosofen op een toegankelijke en vermakelijke manier tot bij het brede publiek brengt. SHOPENHAUER is het vijfde deel in die reeks, na SOCRATES (2015), MARX (2017), SPINOZA (2019) en SARTRE & DE BEAUVOIR (2022).

Credits

concept, tekst en regie: Stefaan Van Brabandt 
spel: Damiaan De Schrijver 
productie: De Verwondering vzw 
coproductie: Het Zuidelijk Toneel en Arenberg
met de steun van: Literatuur Vlaanderen