Cultuurcentrum Brugge
Jana Roos

Een Blauwe Vogel XL

BRODER
zo 29 dec 24 15:00 - 16:00
zo 29 dec '24
15:00 - 16:00
  • zo 29 dec '24
    15:00 - 16:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Een Blauwe Vogel XL is een spannende vertelling met betoverende liedjes, begeleid door live pianomuziek.

Kierrewiet… een blauwe vogel steelt Mo’s mooiste blauwe potlood. Hij vliegt er zomaar mee weg. Mo twijfelt niet en springt… er achteraan… en vliegt. Een waanzinnig avontuur begint. Weg van zijn saai bureau. Over daken en hekkens, over zeeën en door doodstille bossen.

Een Blauwe Vogel XL is een knipoog naar het meesterwerk van Maurice Maeterlinck. Het is een betoverende voorstelling vol livemuziek en zang, poppenspel, blauwe pluimen en een beetje vogelkak. Een warme uitnodiging voor elk kind om een potlood te pakken en neer te schrijven wat er in dat hoofd verzonnen wordt.

Misschien ben jij wel de grote verhalenverzinner van morgen?

Een Blauwe Vogel is het verzonnen en compleet gefabuleerd verhaal van Maurice Maeterlinck, die als kind wegdroomt aan zijn saai bureau. Deze voorstelling is een fantasierijk avontuur in poëtische teksten en meeslepende liedjes over hoe de schrijver dat allemaal bij elkaar zou kunnen hebben verzonnen.

Het wervelend duo van poppenspeler Jakob Verstichel en pianiste Elisabeth De Loore brengt dit verhaal met ongetemde live muziek voor je ogen tot leven. Met verrassend en wondermooi figurentheater, want het saaie bureau van kleine Mo plooit open tot een grootse fantasie. Potloden worden wilde golven en boeken vliegen op als vlerkende vogelwiekers. Voor deze bijzondere XL-versie komen verteller Frans Van der Aa, sopraan Noémie Schellens en contratenor Pieter De Praetere mee om het verhaal mee tot hoog in de wolken te zingen.

Een Blauwe Vogel is ook uitgegeven als luisterboek met tekst en muziek van Peter Spaepen, ingelezen door Frans Van der Aa en met tekeningen van Jana Roos.

Over de makers 
In het werk van BRODER ontmoeten nieuwe hedendaags-klassieke composities nieuwe teksten rond thema’s met evenveel historische als actuele relevantie. Op de scène: de pure eerlijke klank van stemmen, piano of orkest; rauw en direct acteurstheater; uit de kluiten gewassen decors. Voorstellingen worden breed omkaderd met satellietprojecten, debatten, performances, schrijfexperimenten, onderzoek, enz.

Credits

tekst en muziek: Peter Spaepen
regie: Koen Boesman
spel en zang: Frans Van der Aa en Jakob Verstichel
toetsen en spel: Elisabeth De Loore
zang: Noémie Schellens en Pieter De Praetere
decor en kostuums: Jana Roos
coaching: Frans Van der Aa