Cultuurcentrum Brugge
Sofie Knijff

Desire

Louis Janssens
vr 14 mrt 25 20:00 - 21:00
vr 14 mrt '25
20:00 - 21:00
  • vr 14 mrt '25
    20:00 - 21:00
    Daverlo - Dries 2

Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Vier individuen delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen, en ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken.

Na Serenade en Analoog maakt Louis Janssens met een groep jonge queerspelers de voorstelling Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die een poëtische, intieme en speelse wereld verbeelden.

Desire is met minimale middelen een innemende ode aan de vitaliteit.” – De Standaard

Desire levert prachtige zinnen op, betekenisvolle stiltes en liefdevolle aanrakingen.” – De Volkskrant ★★★★

 

Desire betovert met zijn simpele radicaliteit en generositeit. Je zou ze emancipatorisch kunnen noemen, in hoe ze de intieme verbeelding en ook lusten van mannen met mannen normaliseert. Maar eigenlijk delen Louis Janssens en zijn medespelers gewoon een universeel menselijk perspectief, dat resoneert voor zowel een queer als niet-queer publiek.” – jury Het TheaterFestival 2024

Over Louis Janssens
 
Louis Janssens studeerde in 2018 af aan de richting Drama binnen het KASK (Gent). Zijn afstudeervoorstelling The Greatest Show on Earth, die hij maakte met Timo Sterckx, leverde hem de Horlait-Dapsensprijs (prijs voor afstudeerwerken) op en een selectie voor TAZ#2018. Serenade ging in 2021 in première en werd geselecteerd voor #nieuwjong van Het TheaterFestival. In 2022 maakte hij samen met Willem de Wolf (DE HOE) de voorstelling Analoog die geselecteerd werd voor Het TheaterFestival en Het Nederlands Theater Festival. En ook Desire werd door de jury van Het TheaterFestival 2024 bekroond met een plaats binnen de officiële selectie. 

Credits

tekst: Louis Janssens, Peter Seynaeve, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits 
spel: Louis Janssens, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits 
eindregie: Peter Seynaeve
licht en techniek: Eva Dermul en Lies Van Loock
productieleiding: Lori Tuerlinckx
met steun van: Monty, C-mine, CAMPO, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, deAuteurs en de Vlaamse Overheid
met dank aan: Kaaitheater, Simon Baetens, Tim Taveirne, Elsemieke Scholte en Willem de Wolf