Cultuurcentrum Brugge
Marin Driguez

FIVE, SIX, SEVEN, EIGHT...

SONICO
wo 26 mrt 25 20:00 - 21:30
wo 26 mrt '25
20:00 - 21:30
  • wo 26 mrt '25
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Sonico eert de erfenis van Rovira, één van de godfathers van de Tango Nuevo

Zonder Di Maria geen Messi, zonder Rovira geen Piazzolla. Als tangoliefhebbers Eduardo Rovira horen, beginnen hun dansschoenen spontaan te glimmen. Hij blies samen met de bekendere Piazzolla nieuwe noten in traditionele klanken. Door hun Tango Nuevo straalde de zon opnieuw tussen het hemelsblauw van de Argentijnse vlag. SONICO eert met dit concert de erfenis van Rovira. Ze verdiepten zich in de balletmuziek van zijn album Tango Buenos Aires. De band vult dit krachtige repertoire live aan met videoprojecties van dansers en choreografen van Platform-K en Les ballets C de la B.

> gratis inleiding door muzikanten Ivo de Greef en Ariel Eberstein om 19.15 uur in de foyer

Tango Buenos Aires” is de allereerste balletmuziek met thema’s uit de moderne stadsmuziek van Buenos Aires (tango), sterk beïnvloed door de muziek van Igor Stravinsky. Dit repertoire, dat sinds de jaren 60 niet meer live werd uitgevoerd, krijgt nu nieuw leven dankzij het intensieve recuperatiewerk van SONICO die nu in deze muziekshow aan u worden voorgesteld. Een anekdote uit Rovira’s leven vormt de historische achtergrond voor deze voorstelling. Tijdens zijn - enige, maar helaas onsuccesvolle, tournee door Spanje en Portugal in 1954 waren de werkomstandigheden zo penibel dat de muzikanten één voor één afdropen (net zoals bij Haydn’s Afscheidssymfonie). Rovira bleef alleen achter en was genoodzaakt om als clown in een circus te werken. Zo kon hij zijn terugreis naar zijn (weldra ex-)vrouw en kinderen in Argentinië financieren. Pas een jaar later kon zijn schoonvader, met geld dat hij won op de lotto Rovira terug naar huis brengen. Met een nakende scheiding en geen werkvooruitzichten in het verschiet, had Rovira niets meer te verliezen en besloot hij om het avontuur aan te gaan en tango te vernieuwen …

Credits

SONICO: Lysandre Donoso (bandoneon), Stephen Meyer (viool), Daniel Hurtado Jimenez (viool), Kaat Verheyen (viool), Bartosz Korus (viool), Guillaume Lagravière (cello), Ariel Eberstein (double bass), Ivo De Greef (piano)