Cultuurcentrum Brugge

out of hands

fABULEUS / Michiel Vandevelde
di 29 apr 25 14:00 - 15:00
di 29 apr '25
14:00 - 15:00

out of hands is een bezwerende dans- en muziekvoorstelling over de duistere kant van jong zijn. Acrobatische lijven wringen zich in onmogelijke posities. Een liveband dompelt je onder in een klankbad van electronic dark wave, gothic, industrial, noise en extreme metal.

In oude mythes staat jeugdigheid vaak symbool voor onsterfelijkheid, zuiverheid, onschuld en hoop. Achter deze geïdealiseerde kijk op jeugdigheid schuilt ook een heel andere wereld: die van lichamen uit balans. In out of hands neemt een groep jongeren je mee op een intense trip naar hun onderwereld. Weg van het ideaalbeeld. Recht naar de pijn van het tiener zijn.

In 2018 maakte choreograaf Michiel Vandevelde bij fABULEUS de productie Paradise Now (1968-2018), die onthaald werd als één van de meest opwindende dansvoorstellingen van dat jaar. Voor out of hands werkt hij opnieuw met jongeren tussen 13 en 23 jaar. In oude mythes staat jeugdigheid vaak symbool voor onsterfelijkheid, zuiverheid, onschuld en hoop. Achter deze geïdealiseerde kijk op jeugdigheid schuilt ook een heel andere wereld: die van lichamen uit balans. out of hands bevindt zich tussen de onder- en bovenwereld van de psyche. Een bezwerende ervaring.

Credits

concept en choreografie: Michiel Vandevelde 
acrobatie: jongeren tussen 13 en 23 jaar (audities mrt 2024) 
muziek: jongeren tussen 13 en 23 jaar (audities mrt 2024) 
assistent acrobatie: Helena Sirugue 
muzikaal leider: Ephraïm Cielen 
dramaturg: Kristof van Baarle 
kostuums: Milk of Lime (Julia Ballardt & Nico Verhaegen) 
productie: fABULEUS 
coproductie: STUK, KAAP en Perpodium 
in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge en Dans in Brugge 
met steun van: de stad Leuven, de Vlaamse Overheid en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid