Cultuurcentrum Brugge
Max Hartmann

Joep Beving & Maarten Vos

Vision of Contentment
wo 18 dec 24 20:00 - 21:30
wo 18 dec '24
20:00 - 21:30
  • wo 18 dec '24
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Joep Beving besloot na een burn-out om met zijn piano de tijd te vertragen. Ironisch genoeg ging het daarna razendsnel voor hem. Met zijn warme, neoklassieke klanken bereikte hij miljoenen luisteraars. Voor het nieuwe album Visions of Contentment trok hij met zijn goede vriend en cellist Maarten Vos naar een kleine hut in het bos. Ze zochten in hun instrumenten naar troost voor het nakende verlies van een vriend. Tijdens die intense periode componeerden ze de gepaste soundtrack voor zijn reis naar de andere kant. De rust en troost van dit bloedmooie album delen ze graag met het publiek.


> in samenwerking met Cactus Muziekcentrum

Pianist Joep Beving en cellist Maarten Vos kondigen Vision of Contentment aan, het album dat ze volledig samen componeerden in juli 2023 en dat werd afgemixt door Nils Frahm in zijn LEITER Studio in het befaamde Funkhaus complex.

Voor Beving, die overwegend alleen werkt, is het de eerste maal dat hij samen schrijft. Vos componeerde al samen met oa Julianna Barwick, Nicolas Godin (Air) en Alex Smoke. Hun samenkomen is een natuurlijk gevolg van kruisende paden, volgens Beving iets wat al veel vroeger had moeten gebeuren.

Zoals alles waar Beving een hand in heeft is Vision of Contentment een album dat zijn kracht haalt uit verstilde schoonheid en sereniteit. Morten Feldman was een muzikale gids, maar Beving en Vos noemen ook Ryuichi Sakamoto, Alva Noto en Brian Eno als mentors

Centraal in Vision of Contentment staat Mark Brouers, een gemeenschappelijke vriend en de manager van Joep Beving die streed tegen een slepende ziekte. Het nieuws van zijn overlijden kwam terwijl beide heren in de studio zaten. Het transcententale, de overgang van één staat naar een andere maar ook het omarmen van duisternis werden leidende motieven voor beide componisten. 

Het maakt van Vision Of Contentment, dat op 19 juli verschijnt op Frahms LEITER label, een album dat vol is van catharsis, spiritualiteit en – uiteindelijk – liefde.