Cultuurcentrum Brugge
Michiel Devijver

Medea's Kinderen

NTGent & Milo Rau
za 12 okt 24 20:00 - 21:30
za 12 okt '24
20:00 - 21:30
  • za 12 okt '24
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg, Brugge
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Een theatergeschiedenis in het klein, een even wrede als poëtische levensschool.

Met Medea’s Kinderen werpt Milo Rau een diepgaande blik op de rol van kinderen in het theater. Een echte strafzaak is het uitgangspunt: de zaak van een moeder die, in totale wanhoop na een scheiding, besluit haar kinderen te doden en zichzelf van het leven te beroven – maar zij overleeft. Deze moderne tragedie is verweven met Euripides’ klassieke werk Medea.

Medea’s Kinderen is een theatergeschiedenis in het klein waarin kinderen hun stem vinden en reflecteren op scheiding, onrecht en de kracht van de tragedie.

> gratis inleiding door Kaatje De Geest (dramaturg ‘Medea’s Kinderen’) om 19.15 uur in de foyer

“Gruwelijk efficiënt theater: Medea’s kinderen is een onverdraaglijk meesterwerk.” ­– De Morgen ★★★★★

Hoe gaan kinderen om met de scheiding van hun ouders? Met onrecht, vriendschappen die stranden, de druk op school? Hoe gaan ze om met de radicale kracht van Medea – met tragedie in het algemeen? De kinderen, in de klassieke tragedies veelal tot zwijgen veroordeeld, komen in Medea’s Kinderen eindelijk aan het woord. 


Over NTGent

NTGent is het stadstheater van Gent, opgericht in 1965. Met haar producties wil NTGent een divers publiek bevragen, motiveren en in beweging brengen. Hiertoe zetten ze theater in als een tool voor maatschappelijk debat. De artistieke leiding van NTGent was tot en met het seizoen 2023-2024 in handen van de Zwitserse regisseur, socioloog en theatermaker Milo Rau. Voor NTGent creëerde hij onder meer Lam Gods, Familie, Antigone in de Amazone – en nu dus ook Medea’s Kinderen.

Credits

regie: Milo Rau 
spel: Peter Seynaeve/Lien Wildemeersch, Jade Versluys/Bernice Van Walleghem, Gabriël El Houari/Aiko Benaouisse, Emma Van de Casteele/Ella Brennan, Sanne De Waele/Helena van de Casteele, Anna Matthys/Juliette Debackere en Vik Neirinck/Elias Maes 
dramaturgie: Kaatje De Geest 
coproductie: Wiener Festwochen, Internationaal Theater Amsterdam en Tandem – Scène nationale (Arras Douai)
video: Moritz von Dungern 
licht: Dennis Diels
decor: Ruimtevaarders
kostuums: Jo De Visscher