Cultuurcentrum Brugge

Harlem Gospel Choir

Special tribute to Aretha Franklin
zo 17 nov 24
zo 17 nov '24
  • zo 17 nov '24
    17:00 - 18:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  • zo 17 nov '24
    17:00 - 18:30
    Nostalgiareeks
Kom genieten van energieke wereldklasse in de Stadsschouwburg

Het wereldberoemde Harlem Gospel Choir staat bekend om haar krachtige vocale stijl, prachtige geluid en aanstekelijke energie.  Al bijna vier decennia lang zijn ze het meest vooraanstaande gospelkoor van Amerika en reizen ze de wereld rond om liefhebbers te betoveren met de inspirerende kracht van zwarte gospelmuziek.

Het koor heeft opgetreden naast supersterren als Bono van U2, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu, en - meest recentelijk - Sam Smith, Damon Albarn en Pharrell Williams. Ze hebben opgetreden voor drie presidenten (President Obama, President Carter en President Nelson Mandela), twee pausen (Paus Johannes Paulus II en Paus Benedictus XVI) en hebben samengewerkt met grootheden als Sir Keith Richards, The Chieftains en Trace Adkins.

Na het succes van de bejubelde tournee van 2022, 'Harlem Gospel Choir sings Nina Simone', zakten ze eind '23 naar België af met het speciale project 'Celebrating 60 years of Whitney Houston', als eerbetoon aan de 60ste verjaardag van de beroemde zangeres. In 2024 zullen ze opnieuw op tournee gaan waar ze de schijnwerpers richten op de fenomenale zangeres, Aretha Franklin. Een uniek, niet te missen concert!


> gratis Nostalgiabal voorafgaand aan het concert, vanaf 14.00 uur in de foyer