Cultuurcentrum Brugge
Henk Claassen

De

voorstelling die moet overleven met het allerlaatste dat nog over is. hetpaleis, Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan
zo 12 jan 25 15:00 - 16:00
zo 12 jan '25
15:00 - 16:00
  • zo 12 jan '25
    15:00 - 16:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In De zie je mensen die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.

De is een groot opgezet epos waarin de lijn tussen ‘alles’ en ‘niks’ verrassend klein blijkt te zijn. Het is een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over: De. Hopelijk is dat net genoeg.

Jetse Batelaan is een van de strafste regisseurs in het jeugdtheater. Na De onzichtbare man kan je opnieuw genieten van zijn unieke werk.

Waarom gaat de autostoelverwarming ineens kapot? En sinds wanneer is dat ene fijne merk douchegel niet meer verkrijgbaar? Het is toch gek dat ook het zwembad ineens droog staat? En waarom zakt vervolgens de brug in elkaar? Ruikt iemand ook die brandlucht? Hallo?!....Hallo?!! Heeft iemand nog een telefoon met bereik?!!!

Na Het eind van het begin van het einde (2020) en Een leuk avondje uit (2022) is dit de derde productie die hetpaleis, Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel samen maken. Beide producties werden geselecteerd voor Het Theaterfestival. We kijken alvast reikhalzend uit wat deze derde samenwerking zal brengen.

Credits

regie: Jetse Batelaan
spel: Mourad Baaiz, Goele Derick, Claudia Kanne, Eland Peeters, Louis van der Waal, Soraya van Welsenis en Willemijn Zevenhuijzen
dramaturgie: Koen Haagdorens
decor: Theun Mosk
kostuum: Liesbet Swings
geluidsontwerp: Bob Hermans
coproductie: hetpaleis, Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel
met steun van de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka