Cultuurcentrum Brugge
Sofie Vandenabeele

NAAF

Tal en Thee
zo 16 feb 25 15:00 - 16:00
zo 16 feb '25
15:00 - 16:00
  • zo 16 feb '25
    15:00 - 16:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Een voorstelling over een bijzondere vriendschap in een dolgedraaide wereld.

NAAF vertelt het verhaal van de Wielingers. Bij de Wielingers moet alles rollen: wielen, woorden én geld. Het vissersvolk ruilde de visvangst in voor ‘stalen hengsten’. De fietskoorts op het eiland brengt eindelijk weer brood op de plank. Maar de stille Naaf vindt er zijn draai niet. Gelukkig is er Boets, een oude nettenknoopster die naarstig ‘voortknoopt’ tegen beter weten in. Zij is de enige die de kleine Naaf – die geen woord spreekt – echt verstaat.

NAAF gaat over een bijzondere vriendschap in een dolgedraaide wereld. Poppen, muziek, licht en animatiefilm brengen je naar een fonkelende wereld.

*Naaf = de as van een fietswiel

Na De Roofkes en WARS komt Tal en Thee opnieuw met een grote multimediale voorstelling. Deze keer schitteren ze in de Koninklijke Stadsschouwburg.


Over de makers

Tal en Thee maakt ritmisch gemonteerde, multimediale gelaagde producties en verknoopt verschillende disciplines met elkaar: muziek, animatiefilm, tekst, videokunst, figurentheater en/of geluidskunst. Het gezelschap omringt zich met kunstenaars die niet noodzakelijk binnen het theaterlandschap verankerd zijn. Artiesten met een eigen signatuur, maar die binnen Tal en Thee naar een gemeenschappelijke grondtoon zoeken. 


Muzikaliteit en ritmiek zijn sleutelbegrippen voor het artistieke werk. De muziekscore bepaalt niet zelden de polsslag.
Tal en Thee koestert een voorliefde voor handmatige animaties en ook figuren zijn vaak onderdeel. Poppen met een sterke vertelkracht en animaties dragen bij tot het wonderlijk magische universum.
Tal en Thee gaat op zoek naar een gecondenseerde taal die op het gemoed werkt.


Reineke Van Hooreweghe schrijft en bedenkt de verhalen. Het zijn in wezen klassieke vertellingen, die als inspirerende brandstof dienen voor alle makers die met die ‘kernverhalen’ aan de slag gaan. Verhalen die vaak een ode zijn aan de lenige blik van het jonge kind.

Credits

van en/of met: Reineke Van Hooreweghe, Maarten Van Aerschot, Toon Van Mierlo, Robbe Mols, Evelyne Meersschaut, Jeroen Ceulebrouck, Maarten Decombel, Andres Liefsoens en Mira Verschuren.