Cultuurcentrum Brugge

Himshe - On human nature

met o.a. Himshe, hackedepicciotto, TJE, Jasper Vrancken,...
BRUGOTTA CLUB
za 19 apr 25 19:00 - 23:00
za 19 apr '25
19:00 - 23:00
  • za 19 apr '25
    Deuren open
    18:30
    Start
    19:00
    Eind
    23:00
    MaZ - Magdalenastraat 27

Himshe is een indierockband die de menselijke uitersten bespreekbaar maakt. In hun nieuwe werk onderzoekt Himshe de wisselwerking tussen muziek, mens en emotie. Welke therapeutische waarde heeft muziek in de verwerking van mentale moeilijkheden of in het omgaan met fysieke belemmeringen? Kan je je artistieke plek claimen als je zelf kampt met mentale verzuchtingen, het verlies van zicht of gehoor of als je land ten strijde trekt tegen zijn naaste?

Himshe krijgt deze avond het curatorschap in handen en nodigt een aantal bands en een filmregisseur uit die elk een eigen verhaal brengen. 

hackedepicciotto

hackedepicciotto is het duo Alexander Hacke, oorspronkelijk lid en bassist van Einstürzende Neubauten, en zijn vrouw Danielle de Picciotto, filmmaakster, mede-initiatiefneemster van de Berlijnse Love Parade en lid van o.a. Space Cowboys, The Ocean Club en Crime & The City Solution. Dit kunstenaarsechtpaar werkt al twee decennia creatief samen aan internationale projecten en brengt daarnaast regelmatig eigen composities uit.

TJE


TJE is een eigenzinnige indietronica band dat flirt met heel wat post-invloeden.

Lindy Versyck, Melvin Slabbinck en Klaas Leyssen besloten samen het verkleinende achtervoegsel te verheffen tot zelfstandige bandnaam. In hun muziek proberen ze met weinig middelen een grote inpact te hebben. Ze zoeken naar de grenzen van hun instrumenten, naar dissonantie en muzikale wrijving.

In het najaar van 2023 kwam hun debuut-EP 'IDOLS' uit. Schipperend tussen harde electronica, melancholisch gitaargetokkel, dreunende bassen en beklijvende zanglijnen weten ze als geen ander het evenwicht te zoeken tussen pop, indie en experimentele postrock.

In 2025 staat de release van hun eerste full album gepland bij Mayway Records in samenwerking met producer Pieter-Jan Decraene.

JASPER VRANCKEN

We kennen Jasper onder andere van de kortfilm Muil. Speciaal voor dit event maakt hij een gloednieuwe kortfilm.

Credits

Himshe: Mishi Erine (zang, synths), Naomi Sijmons (zang, synths), Jonas Everaert (gitaar), Stephan Van Meirhaeghe (bas), Dries Nauwynck (drums)
hackedepicciotto: Alexander Hacke & Danielle de Picciotto
TJE: Lindy Versyck (zang), Klaas Leyssen (bas), Melvin Slabbinck (gitaar)