Cultuurcentrum Brugge
Kurt Van der Elst

Josse Jnr.

LOD & ROBIN / Ahilan Ratnamohan
di 3 dec 24 20:00 - 21:30
di 3 dec '24
20:00 - 21:30
  • di 3 dec '24
    20:00 - 21:30
    Daverlo, Assebroek
    Daverlo - Dries 2

Een ontroerende voorstelling over de complexiteit van taal, migratie en voetbal.

In Josse Jnr. voeren Ahilan Ratnamohan, Josse De Pauw en Etuwe Bright Junior onderzoek naar het leren van taal en de onvermijdbare machtsrelaties die daaruit voortkomen.

Junior is een economische migrant uit Nigeria die theater als een laatste redmiddel beschouwt na een gefaalde voetbalcarrière. Ahilan is afkomstig uit het meer geprivilegieerde Australië, maar heeft Sri Lankaanse roots. Josse heeft een leven lang over de hele wereld als theatermaker getourd en is een ster in eigen land.

Wat kunnen de teksten van Josse betekenen op een ander lichaam? Is Vlaams zijn overdraagbaar? Wie kan een ster worden en onder welke voorwaarden?

> gratis nabespreking met Ahilan Ratnamohan in de zaal
> www.LOD.be

“Of deze toren van Babel ooit de hemel bereikt, is zeer de vraag, maar Josse Jnr. laat zien dat het bouwen ervan zinvol genoeg kan zijn. Zonder spektakel, kitsch of sentimentaliteit, eerder zacht brutalisme.” – Etcetera

 “Eens te meer pakt Ahilan Ratnamohan je in met zijn even uitgepuurde als scherpzinnige uitgangspunten, en toont zijn werk zich een grote aanwinst voor het veld. Josse Jnr. is een top-match.” – jury Het TheaterFestival 2024

Over Ahilan Ratnamohan
Ahilan Ratnamohan is een cross-disciplinair podiumkunstenaar afkomstig uit Australië. Zijn voorstellingen/performances onderzoeken onder meer het culturele en choreografische potentieel van voetbal, en de politieke kracht van taal. Ahilan werkt vrijwel uitsluitend met performers die niet klassiek geschoold zijn. Sinds 2013 woont en werkt hij in België.

Credits

concept, regie en spel: Ahilan Ratnamohan
tekst en spel: Josse De Pauw
spel: Etuwe Bright Junior
dramaturgie:
Petar Sarjanovic
coproductie: Theater Kampnagel Hamburg, Explore the North / PAFFF Leeuwarden
kostuums: Anne-Catherine Kunz
techniek: Timme Afschrift & Gilles Roosen
productieleiding: Liesbet Termont
met dank aan: Monty
met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid